1 Eylül itibarıyla yaz, resmi olarak sona ermiş olabilir ancak henüz tatil bitmiş olmak zorunda değil. Eylül ayında da tatil yapılacak ve hatta sonbaharda denize girilecek yerler mevcut. Özellikle yaz ayları ve yoğun sıcaklıklar geçtikten sonra tatile gitmenin avantajlarından faydalanabilmeniz için size eylül ayında denize girilebilecek yerler listesi hazırladık. Edirne’den Amerika’ya, işte eylül’de tatil yapılacak yerler listesi.

Sakin ve Huzurlu Bir Tatil İçin Eylül Rotaları

Kuzey Ege’den başlayıp Akdeniz’e doğru uzanan, yaz döneminden çok daha sakin bir sonbahar geçiren deniz kıyısı lokasyonlar arası minik bir rota oluşturmaya ne dersiniz?

 Türkiye’de eylül ayı boyunca huzurlu bir deniz tatili yapmak için Bozcaada, Assos, Dalaman ve Göcek’i ziyaret edebilirsiniz. Bozcaada’da eşsiz gün batımı manzarasının tadını çıkarabilir, Assos’da gizli koyların sessiz ve huzurlu koylarını keşfedebilirsiniz. Büyüleyici doğasının ve uçsuz bucaksız plajlarının tadını eylül ayında da çıkarabileceğiniz Dalaman ya da Ege ve Akdeniz’in iç içe geçtiği Göcek de yılın son yaz tatilinizi keyifle geçirmeniz için ideal destinasyonlar arasında. Üstelik bu destinasyonların tümünün çevresinde yer alan tarihi ören yerleri ve yapıları da ziyaret ederek tatilinizi çok daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Eylül Ayında Denize Girilebilecek En Güzel Yerler

Yazın denize giremeyen, tatilini ertelemek zorunda kalan ya da daha sakin bir dönemde, huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için eylül ayında da denize girebilecek pek çok destinasyon bulunuyor. İşte bunlardan bazıları:

  • Karaburun; berrak koyları ve mavi bayraklı plajları ile dalış yapmak için en ideal sular arasında yer alıyor.
  • Akyaka; dalga sörfü, rüzgar sörfü ve dalış dahil pek çok su sporunu deneyimleyebileceğiniz el değmemiş güzelliklerle dolu bir deniz altı deneyimi sunuyor.
  • Silifke, ilk bakışta havuz sanacağınız tertemiz, turkuaz renkli denizi ve altın rengi kumsalıyla ziyaretçilerinin kalbini çalmayı başarıyor.
  • Şile, hem İstanbul’a yakın oluşu ve dolayısıyla kolay ulaşımı hem de eylül ayında da ılık denizi ile yaz bitmeden keyifli bir tatil yapmanıza imkan tanıyor.

Eylül Ayında Türkiye’nin En İyi Plajları

Yazın kalabalığını karşılayıp sonbaharın başlangıcında sakinleşen Türkiye’nin inci değerindeki en iyi plajlarında da eylül ayında denizin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Kaputaş Plajı, çetin yamaçların arasında saklanan dingin ve ışıl ışıl deniziyle masalsı bir deneyim yaşatıyor.
  • Kleopatra Plajı, Toros Dağları’nın ayaklarına serilmiş bembeyaz kumlarla sığ suların kucaklaştığı bir plaj olarak görenleri kendine hayran bırakıyor.
  • Kabak Plajı, her şeyden ve herkesten uzak, doğayla iç içe bir lokasyonda benzersiz bir deneyim yaşatıyor.
  • Patara Plajı, gün doğumu ve gün batımı yürüyüşleri için ideal uzunlukta bir kumsalla çevrili pırıl pırıl deniziyle sizi bekliyor.

Eylül Ayında Yurt Dışında Denize Girilebilecek Yerler

Eylül tatilini Türkiye’de geçirmek istemeyenler için, yurt dışında eylül ayında denize girilecek yerler listesi hazırladık. Sonbaharda en sakin şehirler, sıcak denizler ve çok daha fazlası için birkaç farklı ülke gezmeye ne dersiniz? Türkiye sınırlarından çıkmadan önce Eureko Sigorta’dan seyahat sağlık sigortası yaptırmayı ve aşağıdaki listeyi incelemeyi unutmayın:

  • Kardamena (Yunanistan): Bu liman kentinin masmavi denizlerinde yapacağınız tekne ve yat gezileri ile birçok farklı adayı da ziyaret edin.
  • Split (Hırvatistan): Doğa harikası berrak ve tertemiz sularda masal gibi bir eylül geçirin.
  • Algarve (Portekiz): Sarı killi doğal plajları, kaplıcaları, mağaraları ve uçurumlarıyla bir deniz tatilinden çok daha fazlasını vadediyor.
  • Imġiebaħ Bay (Malta): Sessiz ve huzurlu, doğallığı bozulmamış bu minik plajda sakin bir eylül kaçamağına hazır olun.
  • Grenen (Danimarka): İki denizin kesiştiği, gözlerden uzak bu sahilden bakarsınız kuzey ışıklarını bile görebilirsiniz.