Tatilinizi sessiz sakin ama bir o kadar da dolu dolu geçirmek istiyorsanız, Balkan tatili tam da aradığınız seçenek olabilir. Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle cezbeden Balkan Yarımadası, aslında ortak bir mirası paylaştığımız ülkelere ev sahipliği yapıyor. Eğer siz de Balkanları merak ediyor ve keyifli bir seyahat gerçekleştirmek istiyorsanız, birbirinden güzel ve huzurlu Balkan şehirleri hakkında rehber niteliğindeki içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Balkanlar’ın En Güzel ve Huzurlu Şehirleri

Sakin, dingin ve bir o kadar huzurlu yepyeni yerler keşfetmek tam bana göre diyorsanız, Balkan ülkeleri vizesiz seyahat imkanıyla sizleri bekliyor. Bulgaristan, Slovenya, Karadağ, Makedonya ve Bosna-Hersek ülkelerini ziyaret ederek dilediğiniz huzurlu tatil imkanını yakalayabilirsiniz. İşte Balkanlar’ın en güzel şehirleri!

Ohrid, Makedonya

Kuzey Makedonya’nın büyüleyici şehirlerinden biri olan Ohrid, Avrupa’nın en eski gölüne ev sahipliği yapıyor. Doğal güzelliği ile göz kamaştıran Ohrid Gölü, çevresinde yer alan mistik bir atmosfere sahip dar sokakları ve tarihi yapıları ile dikkat çekiyor. Kültürel gezileri sevenler için adeta eşsiz bir seçenek olan Ohrid; tarihi kaleleri ve müzeleri ile ön plana çıkıyor.

Kotor, Karadağ

Karadağ’da yer alan bu küçük sahil kasabası, nefes kesen bir manzaraya ve bakmaya doyamayacağınız bir mimariye sahip. Venedik tarzı mimarisi ve Orta Çağ’ın izlerini yansıtan atmosferiyle Balkanlar’ın en güzel şehri diyebileceğimiz Kotor, doğal güzelliği ve huzurlu sokaklarıyla turistlerin ilgisini çekiyor.

Huzurlu tatil imkanını ülkemizde deneyimlemek ve doğal güzelliklerin keyfini çıkarmak istiyorsanız, sessiz sakin köyler ve yerleşim alanlarına ev sahipliği yapan Kaz Dağları’nı ziyaret edebilirsiniz!

Mostar, Bosna-Hersek

Hersek bölgesinin en büyük şehri ve başkenti olan Mostar, şehre ismini veren Mostar Köprüsü ile ünlü. Neretva Nehri üzerinde konumlanan bu köprü, çevresinde yer alan tarihi müze ve yapılarıyla çok sık ziyaret ediliyor. Sakin ve dingin bir gece hayatına sahip olan Mostar, ufak ama samimi barlara da ev sahipliği yapıyor.

Plovdiv, Bulgaristan

Filibe olarak da bilinen ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan Plovdiv şehri, Roma amfitiyatrosu, Etnografya Müzesi, Eumolpias Harabeleri ve Roma Stadyumu ile dikkat çekiyor. Farklı kültürlerin harmanlandığı Plovdiv, mimarisiyle büyüleyen en eski ve en büyük manastırlar arasındaki Bachkovo Manastırı ile ziyaretçi çekiyor.

Ljubljana, Slovenya

En güzel Balkan şehirleri arasında yer alan başkent Ljubljana, sanat galerileri, müzeleri ve kütüphaneleri ile adeta bir kültür şehri. Lübliyana olarak da bilinen şehirde nehrin kenarında kurulan antika pazarını ziyaret edebilir, tekne turlarına katılabilir, Dragon Köprüsü etrafındaki şehrin simgesi haline gelen Ejderha heykellerini inceleyebilirsiniz.

Balkanlar’da Huzuru Keşfetmek için Yapılabilecek Aktiviteler

Balkan şehirleri doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla ön plana çıkıyor. Hareketli ve eğlenceli gece hayatı ile birlikte huzurlu alternatifler de sunan Balkanlar, tarihi ve turistik pek çok yapıya ev sahipliği yapıyor. Balkanlar’da antik çağdan kalma pek çok yapıyı ziyaret edebilir, el değmemiş doğal güzelliklerini keşfedebilir, kültürel aktivitelere katılabilir ve dopdolu bir tatil imkanı yakalayabilirsiniz.

Seyahate çıkmadan önce seyahat sağlık sigortası yaptırarak tatil keyfinizi sekteye uğratan etkenleri önleyebilirsiniz. Eureko Seyahat Sağlık Sigortası ile yurt dışı seyahatlerinizde huzurunuzu önleyebilecek olası problemlere karşı güvence elde etmeyi unutmayın.