Bir otomobili yıkamaya götürmek, belirli aralıklarla tekrarlanması gereken bir iş. Ancak sizin yeterince zamanınız ve uygun yeriniz varsa bu rutin işi kendiniz de kolayca yapabilirsiniz. Bunun için yalnızca aşağıda sıralanan ürünlere sahip olmanız yeterli.

Buharlı Temizleyici

Otomobilinizin her daim bakımlı görünmesi için kendiniz yıkamak istiyorsanız ilk olarak buharlı temizlik makinesi edinmeyi düşünebilirsiniz. Buharlı temizleyicilerin en önemli ortak özelliği, herhangi bir kimyasal gerektirmeden kullanılabilmeleridir. 180°C’ye ulaşan sıcaklıkta buhar üreten temizleme makineleri, arabanın içinde ve dışında olası bakteri oluşumunun önüne geçer.

Araba Şampuanı

Buharlı temizleyici satın almak için gerekli bütçeye sahip değilseniz daha klasik bir yöntemi tercih edebilirsiniz. Bunun için araba şampuanı ile otomobilinizin dışını kirden ve tozdan arındırabilirsiniz. Araba şampuanı seçimi yaparken konsantre ürünlere yönelebilirsiniz. Böylece fiyat avantajı elde edebilirsiniz. Tabii şampuan kullanmadan önce yanınıza kova, sünger ve mikrofiber oto kurulama bezi almayı sakın unutmayın.

Araba Süpürgesi

Buharlı temizleme makinesi kullansanız bile otomobilinizdeki bazı noktaları tozdan arındırılmak için ekstra çaba sarf etmeniz gerekebilir. Böyle bir durumda yapmanız gereken araba süpürgesi ile aracınızı süpürmekten ibarettir. Otomobiller için özel olarak üretilen süpürgeler elde kullanıma uygundur. Ayrıca ince uçları sayesinde araba koltuk temizleme sürecinin kusursuzca noktalanmasını kolaylaştırır.

Far Temizleme Ürünleri

Aracınızı buharlı makine veya şampuan ile temizleseniz dahi farlara özel ilgi göstermelisiniz. Özellikle kötü hava koşullarında ve hava karardığında güvenli sürüş için aracınızın aydınlatmalarına epey ihtiyaç duyacaksınız. Farlarınızın tertemiz olması için önce temizleyici sprey kullanabilirsiniz. Pırıl pırıl bir görünüm elde etmek içinse son aşamada far parlatıcı uygulayabilirsiniz.

Jant ve Lastik Temizleme Spreyi

Aracınızın tertemiz görünmesi için yıkama işlemi esnasında temizleme spreyi ile jantları ve lastikleri kirden arındırabilirsiniz. Temizleyici spreyler, lastiklerin ve jantların üzerinde biriken çamur, yağ, fren balatası ve katran kaynaklı tabakayı yok eder. Cilalama özelliğine sahip ürünler, ayrıca solgun görünümlü lastik ve jantları canlı gösterir. Temizleme spreyi alırken asit yanmalarını önleyici etkiye sahip seçenekleri tercih ederseniz, lastik yanaklarının aşınma hızını da yavaşlatabilirsiniz.

Motor Temizleme Spreyi

Tıpkı camlar, farlar, jantlar ve lastikler gibi zamanla motor bloğu üzerinde de epey kir birikir. Ancak sürücülerin bazıları, kendi araçlarını yıkarken aracın en önemli bölümünü ya es geçer ya da su tutmakla yetinir. Tertemiz bir aracınız olsun istiyorsanız temizlik sürecinde motor temizleme spreyi uygulamayı da rutin hale getirebilirsiniz. Temizleyici spreyler, motor bloğunda biriken inatçı toz ve kir oluşumlarını çözmek için güçlü bileşenlere sahiptir.

Araç Yüzey Cilası

Araç yıkama süreci sona erdiğinde yüzey cilası uygulayarak otomobilinizin ilk günkü görünümünü geri kazanmasını sağlayabilirsiniz. Bu amaç doğrultusunda kullanabileceğiniz iki farklı cila türü mevcuttur. Dilerseniz sprey formundaki cilaları kullanıp uygulama kolaylığı avantajı elde edebilirsiniz. Alternatif olarak bir bez yardımı ile aracınıza sürebileceğiniz krem cilalara yönelebilirsiniz.

Her gün kilometrelerce yol kat ettiğiniz otomobilinizi kendiniz yıkamanız, sizin için keyifli bir aktivite olabilir. Ancak kasko sigortası kapsamında aracınızın birçok kozmetik sorununa etkili çözümler bulabileceğinizi unutmayın.

Otomobil Temizliği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Araç içi temizliğinde ne kullanılır?

Araç içi temizlik, mikrofiber bez yardımıyla uygulanacak iç cephe temizlik ürünleri ile yapılır.

Araba neyle köpüklenir?

Otomobiller, araba yıkama köpüğü isimli temizlik malzemeleri ile köpüklenebilir.

Araba tavanı ne ile silinir?

Araba tavanı yumuşak yapılı mikrofiber bez ile silinir.

Araba temizlenirken hangi deterjan kullanılır?

Araba yıkama esnasında otomobillerin boyasına zarar vermeyen formüle sahip konsantre deterjanlar kullanılır.