Yeni yıl yaklaşırken yılbaşı coşkusu da yükselmeye başlamış durumda. Bu coşkuyu yerinde deneyimlemek isteyenler içinse en cazip fırsatları Noel pazarları sunuyor. Biz de bu durumdan yola çıkarak farklı özellikleri öne çıkan Noel pazarlarını içeren bir liste hazırladık. İşe sizin için seçtiğiniz yılbaşı pazarları.

Cusco – Peru: Santurantikuy

Noel pazarı denildiğinde, genelde ilk olarak akla Kuzey Amerika ve Avrupa ülkeleri geliyor. Ancak kolonyal mimarisi ve İnka harabeleri ile ünlü Cusco kenti, eşi benzerine az rastlanır güzellikte bir Noel pazarına ev sahipliği yapıyor. Santurantikuy isimli bu pazar, her 24 Aralık tarihinde Plaza de Armas’ı rengarenk atmosfere kavuşturuyor. 500 yıllık bir gelenek niteliğindeki pazarda, yerel sanatçıların el oyması eserleriyle dolu tezgahlar ziyaret edilmeyi bekliyor.

San Francisco – ABD: Great Dickens Noel Fuarı

Çok kültürlü yapısıyla ön plana çıkan San Francisco, dünyanın en iyi Noel pazarları listemizdeki bir sonraki durak. Kentte kurulan Great Dickens Noel Fuarı, konuklarını zamanda geriye doğru keyifli bir gezintiye çıkartıyor. Zira temasından dolayı her bir karışında Victoria dönemi İngiltere’sinden esintiler taşıyor. Düzenlenen partilerde yüzlerce kostümlü Dickens karakterini görebileceğiniz pazarın kurulduğu dolambaçlı sokakları gezerken el yapımı mücevherlerden antika kitaplara kadar birçok nadir eşyaya denk gelebilirsiniz.

Washington DC – ABD: Tatil Pazarı

Konu Noel pazarları olunca, Amerika Birleşik Devletleri’nin başkentini de es geçmemek gerekiyor. Şehir merkezinde kurulan Tatil Pazarı, hareketlilik açısından San Francisco’daki türdeşinin gerisinde kalıyor. Fakat geleneksel Noel kutlamalarından izler arayanlara, umduklarından çok daha fazlasını sunmayı da ihmal etmiyor. Yan yana dizilmiş bembeyaz çadırlarda yerel lezzetlerden el yapımı hediyeliklere kadar birçok farklı seçenek gezginleri bekliyor. Noel havasına girmekte zorlananların imdadına ise yerel müzisyenler performansları ile yardımcı oluyor.

Vancouver – Kanada: Vancouver Noel Pazarı

Kış aylarında bembeyaz ve epey zarif bir örtüyle kaplanan Vancouver’ın Noel pazarı, geleneksel havanın derinlemesine hissedilebileceği bir diğer festival alanı. Pazarı gezen ziyaretçiler, hem eski hem de yeni dünyadan izlere rastlama fırsatı buluyor. Zanaatkarların el işleriyle dolu tezgahların bulunduğu pazarda, geniş alanlarda gerçekleştirilen ışık gösterileri göz kamaştırıyor.

Edinburgh – İskoçya: Edinburgh Kış Festivali

Edinburgh, Orta Çağ atmosferinin günümüzde en iyi biçimde hissedilebileceği Avrupa kentlerinden bir tanesi. Haliyle konu Noel pazarları olunca da gezginlere şanına yakışır deneyimler yaşatmaktan asla geri kalmıyor. East Princes Streets Gardens’dan Royal Miles’a kadar uzanan alanda kutlanan Edinburgh Kış Festivali, Noel ruhunu yansıtan atmosferiyle olduğu kadar İskoç kültüründen izler taşıyan aktiviteleriyle de ünlü.

Valkenburg – Hollanda: Valkenburg Noel Pazarı

Romalılar’dan kalma ve en az Noel geleneği kadar eski mağara sistemine sahip Valkenburg, farklı deneyimler yaşamak isteyenler için oldukça ideal. Zira Noel zamanı Valkenburg’un yerel halkının ve gezginlerin odağı kentin göz önündeki değerlerinden çok yerin altına kayıyor. Romalılar’ın ulaşım ve savunma amacıyla birbirine bağladığı mağaralar, Noel temalı ışıklandırma ile süslü, geçit törenlerine ev sahipliği yapan gayet hoş bir Noel pazarına dönüşüyor.

Köln – Almanya: The Cologne Christmas Market

Köln, dünyanın en güzel Noel pazarları arasında yer almayı fazlasıyla hak eden birkaç seçeneğe ev sahipliği yapıyor. Lakin Köln Katedrali’nin önündeki meydandan kurulan pazar, kenttekilerin en güzeli olarak ön plana çıkıyor. Adeta katedralin ışıltısına meydan okuyan pazar alanında en yoğun ilgiyi, yerel kültürü derinlemesine tanımayı mümkün kılan tezgahlar görüyor. Tabii şenlik havasına girmenizi kolaylaştırmak için farklı temalarda eğlenceler de düzenleniyor.

Viyana – Avusturya: Viyana Noel Pazarı

Listemizin son sırasını, çoğu deneyimli gezginin bir klasik olarak değerlendirdiği Viyana Noel Pazarı’na ayırdık. 100’den fazla yüksek kaliteli standın kurulduğu pazar alanındaki ışıltı, kelimenin tam anlamıyla hayranlık uyandırıcı. Rathaus’un gölgesinde Viyana stili Noel ruhunu deneyimlerken zamanın nasıl geçtiğini kolayca unutabilirsiniz.

Yurt içi ve yurt dışı gezilerinizde karşılaşabileceğiniz risklere karşı kapsamlı bir güvenceye sahip olmak için hemen Eureko Seyahat Sağlık Sigortası başvurunuzu tamamlayın!