Çoğu gezgin için yaz mevsimi, doyasıya eğlence anlamına geliyor. Bu açıdan en güzel fırsatların yakalanacağı etkinlikler olarak yaz festivalleri öne çıkıyor. İşte, ülkemizde ve dünyada yaza damgasını vuran başlıca 2023 yaz festivalleri:

Uludağ Yaz Festivali

Resmi adı Uludağ Müzik Festivali olan etkinlik, her yıl ağustos ayında düzenleniyor. Bu yıl da büyük bir izleyici kitlesine kapılarını açacağı düşünülen organizasyon, Türk popunun ve rock müziğinin ünlü isimlerini ağırlıyor. 48 saat boyunca sınırsız eğlence vadeden Uludağ Yaz Festivali kapsamında konserlerin yanı sıra atölyeler, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler ve çeşitli yarışmalar düzenleniyor.

İstanbul Müzik Festivali

Haziranın ilk yarısında düzenlenen organizasyon, ülkemizde gerçekleştirilen en köklü yaz festivalleri arasında yer alıyor. İçeriğiyle epey ilgi uyandıran 51. İstanbul Müzik Festivali’nin açılışında Tekfen Filarmoni Orkestrası ile Jan Lisiecki’nin sahne alması planlanıyor. Fazıl Say ve Serenad Bağcan gibi dünyaca ünlü isimlerin sevenleriyle buluşacağı festivalin programında her yıl olduğu gibi bu sene de söyleşiler ve ödül törenleri yer alıyor.

Tomorrowland

Global çapta üne sahip yaz festivallerinin başında ise dans ve müzik odaklı Tomorrowland geliyor. Festivale, her yıl temmuz ayında Anvers eyaletine bağlı Boom kasabası ev sahipliği yapıyor. Binlerce kişinin akın ettiği organizasyonda dünyaca ünlü isimler ve gruplar sahne alıyor. Tabii eğlence düzeyini zirveye çıkaran partiler de es geçilmiyor. Coşku dolu atmosferiyle konuklarını büyüleyen festivalin kamp alanında dolaşırken bile mini etkinliklere denk gelebilmek mümkün.

Boryeong Çamur Festivali

1998 yılından beri düzenlenen Boryeong Çamur Festivali, içerik bakımından şimdiye kadar sizlere anlattıklarımızdan biraz farklı. Zira Güney Kore’nin batı sahilinde yer alan Boryeong kasabasında düzenlenen festivale, çamur savaşları damgasını vuruyor. Her geçen yıl ününe ün katan organizasyon için kasabanın plajına kamyonlar dolusu çamur getiriliyor. Çamura bulanmayanın cezalandırıldığı festival kapsamında katılımcılar, masaj uygulamalarından yararlanıp yarışmalarda hünerlerini sergileyebiliyor.

Burning Man

Ağustos ayının son haftasında başlayıp eylülün ilk haftasının ortasına kadar devam eden Burning Man, yazın tadının doyasıya çıkartılabileceği bir diğer dünyaca ünlü organizasyon. Düzenleyenler tarafından toplumsal bir sanat deneyi olarak tanımlanan Burning Man için Nevada Çölü’nde Black Rock City isminde geçici yerleşim kuruluyor. Teması her sene değişen organizasyon, özgünlüğü ve zengin içeriği ile dünyanın dört bir yanından sanat ve eğlence tutkunlarını kendisine çekmeyi başarıyor.

Valencia Domates Festivali

Doyasıya eğlenmek isteyen bazı gezginler için ağustos ayının son çarşamba günü İspanya’nın Valencia kentinde bulunmak ayrı bir anlam ifade ediyor. Zira bu çok özel günde Domates Festivali düzenleniyor. Dünyanın en büyük yemek savaşına sahne olan geleneksel festival, sabah saatlerinde domates yüklü kamyonların festival alanına gelmesi ile başlıyor. Herkesin payına düşeni fazlasıyla aldığı domates savaşları gün batımına yakın son buluyor.

Yaz festivalleri ile renk katmayı planladığınız seyahatlerinizde karşılaşabileceğiniz risklere karşı kapsamlı güvence sahibi olmak için hemen Eureko Seyahat Sağlık Sigortası başvurunuzu tamamlayın!

Yaz Festivalleri Hakkında Merak Edilenler

Dünyada hangi festivaller var?

Dünya çapında üne sahip yaz festivallerinden söz açıldığında ilk olarak akla Tomorrowland, Boryeong Çamur Festivali, Burning Man ve Valencia Domates Festivali geliyor.

Ulusal festivaller nelerdir?

Yaz aylarında düzenlenen ulusal etkinliklerin başında Uludağ ve İstanbul müzik festivalleri geliyor. Şehirde yaz festivali takipçileri için Kalamış Yaz Festivali, BigFest İstanbul, Wolfest, İstanbul Caz Festivali gibi etkinlikler de yaz aylarına renk katıyor.

Yaz festivali ne zaman?

Ülkemiz de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında yaz festivalleri haziran ayından itibaren düzenlenmeye başlıyor. Temmuz ve ağustos aylarında yoğunlaşan etkinlik takvimi, eylülün ilk haftasında son buluyor.