Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek, dünyanın farklı ülkelerinde keyifli anlar yaşamak pek çok kişinin hayallerini süslüyor. Ancak seyahat etmek için belli bir bütçeye sahip olmamız şart. Peki, bu bütçeyi azaltmak, tasarruflu seyahat etmek mümkün mü? Gelin, tasarruf ederek seyahat etmenin yollarını keşfedelim. 

Benzer Destinasyonlar Arasında Karşılaştırma Yapın

Her ülkenin kültürü, coğrafyası, tarihi kendine has. Ancak sizin aradığınız şeyler daha genelse benzer destinasyonlar arasında karşılaştırma yapabilirsiniz. Örneğin yurt dışında, deniz, kum, güneş eşliğinde, eğlence dolu bir yaz tatili yapmak istiyorsanız lüks tatil merkezleri yerine daha yerel ve keyifli destinasyonları tercih edebilirsiniz. 

Erken Rezervasyon Yaptırın

Tatil planlamalarınızı son ana bırakmayarak seyahatlerinizi çok daha avantajlı hale getirebilirsiniz. Kış tatillerini yazın, yaz tatillerini kışın planlamak tatil için harcayacağınız tutarı bir hayli düşürecektir. Otellerin ve tur şirketlerinin erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak seyahat bütçenizi başarıyla yönetebilirsiniz. 

Masraf Kalemlerini Azaltın

Hedefiniz lüks bir tatil değilse tatilde konforu azaltmayacak ama masraflarınızı düşürebilecek bazı kalemleri yeniden gözden geçirebilirsiniz. Örneğin bagaj hakkınızı aşmamaya özen göstererek ekstra bagaj ödemesi yapmadan seyahat edebilir, yurt dışına çıkmak istiyorsanız vizesiz ülkeleri tercih ederek vize masrafı ödemekten kurtulabilirsiniz. 

Farklı Ulaşım Araçlarını, Firmalarını ya da Bölgeleri Karşılaştırın

Ulaşım, seyahatin en masraflı kalemlerinden biri. Bu nedenle gideceğiniz bölgeye karar verdikten sonra bu bölgeye hangi ulaşım araçları ile ne kadar sürede ne kadar bütçe ile gidebileceğinizi listeleyin. Hatta uçak ya da otobüs firmalarının fiyatlarını da karşılaştırın. Fiyatlar, kimi zaman havalimanı ya da garlara göre de değişebilir. Tüm bu metrikleri karşılaştırmak için bütçe dostu yolculuk yapabilmemizi kolaylaştıran uygulamaları, web sitelerini kullanabilir, tek bir platform üzerinden karşılaştırma yapabilirsiniz.

Seyahat Aramalarınızı Gizli Sekmeden Yapın

Tur şirketleri, oteller ve tüm turizm siteleri, bilgilerinizi ve aramalarınızı kaydedip size tek bir fırsat üzerinden fayda sağlayacaklarını iletir. Ancak aramalarınızı gizli sekmeden yaparsanız web siteleri bilgilerinizi ve aramalarınızı göremez, böylece siz de yeni fırsatları daha güncel şekilde görüntüleyebilirsiniz. 

Bütçenize uygun bir seyahat planladınız! Şimdi sıra seyahatlerinizde gerçekleşebilecek olası sorunlar için kendinizi ve sevdiklerinizi güvence altına almakta. Bunun için Eureko Sigorta’nın Seyahat Sağlık Sigortası ürününü inceleyebilirsiniz. Yurt dışı seyahatlerindegeçerli olan Eureko Sigorta Seyahat Sağlık Sigortası ile Covid-19 teminatından kapsamlı asistans hizmetlerine kadar pek çok avantaj sunan ürünümüz sayesinde seyahatlerinizi mutlu bir şekilde tamamlayabilirsiniz.