Çalışan motivasyonu, daha yüksek iş verimliliği gibi avantajlarından dolayı özellikle girişimciler için önemli bir konu niteliği taşıyor. Peki, bu konuda neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte çalışanlarınızın motivasyonunu yükseltmenize yardımcı olacak ipuçları!

Çalışanlarınızı Takdir Edin

Çoğu çalışan, başarılı bir iş yaptıklarında tebrik ya da takdir edilmeyi bekliyor. Bu beklentiyi karşıladığınız takdirde çalışana yaptıklarının fark edildiğini hissettirebilirsiniz. Haliyle çalışanın kendisini girişimin önemli bir parçası olarak görmesini sağlayabilirsiniz. Böylece daha iyisini yapmak için gerekli motivasyonu elde etmesinin önünü açabilirsiniz.

Özel Günlerini Kutlayın

Çalışan motivasyonunu yükseltmenin ve önemsendiklerini hissettirmenin bir diğer yolu ise özel günlerin kutlanması. sağlıklı bir kurum kültürünün temelini atmak için belirli bir tema doğrultusunda ve çalışanlara eşit bir yaklaşım sergileyecek şekilde doğum günü kutlamaları yapabilirsiniz. Samimi bir kutlama, tüm çalışanların negatif düşüncelerden kendilerini arındırabilmelerine yardımcı olabiliyor.

Öneri ve Şikayetlerini Dikkate Alın

Uygulaması en basit personel motivasyon yöntemleri söz konusu olduğunda, öneri ve şikayetlerin dikkate alınmasını da unutmamak gerekiyor. Çalışanların fikirlerinin önemsenmesi, kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyor. Böylece aidiyet hissi pekiştirilmiş oluyor. Üstelik çalışanlardan gelecek öneri ve şikayetler, girişiminizin gelişimini hızlandırıcı etki yaratabiliyor.

Stres Seviyesini Düşürecek Önlemler Alın

Personel motivasyonu konusunda pozitif adımlar atmayı planlıyorsanız yapılacaklar listenize iş yerinde stres seviyesini düşürecek önlemler almayı ekleyebilirsiniz. Zira her çalışan, stresle başa çıkmak konusunda aynı oranda başarılı olamayabiliyor. Dolayısıyla performanslarında düşüşler meydana gelebiliyor. İş yerini çok daha huzurlu bir ortam haline getirmek için dinlenme alanları oluşturabilirsiniz. Mesai sonrası kısa süreli ve eğlenceli organizasyonlar düzenleyebilir veya çalışanlarınızın mesai saatlerini kendilerini tazelemeye fırsat bulabilecekleri şekilde ayarlayabilirsiniz.

Grup Aktiviteleri İle İletişimi Güçlendirin

İş yerinde motivasyon artırma yöntemleri, yalnızca bireylere özel tedbirleri kapsamıyor. Aynı zamanda belirli bir kitleye yönelik grup aktiviteleri aracılığıyla motivasyonun yükselmesini mümkün kılabilirsiniz. Grup aktivitesi için kendiniz fikirler üretebileceğiniz gibi bu konuda uzman şirketlerden danışmanlık alabilirsiniz. Hatta aktivitenin niteliğine göre sonunda bir sertifika töreni bile gerçekleştirebilirsiniz.

Bir girişimin başarısında personel motivasyonu kadar iş yerine yönelik risklerin güvence altına alınması da kilit rol oynuyor. Eureko İş Yeri Sigortaları ile bu konuda kapsamlı güvencelere sahip olabilirsiniz.

İş Yerinde Motivasyon Hakkında Merak Edilenler

İş yerinde motivasyonu ne arttırır?

İş yerinde motivasyon; stressiz bir ortam oluşturularak sağlanabilir. Bu kapsamda ayrıca çalışanın kendisini değerli hissedebileceği uygulamalar hayat geçirilebilir.

Çalışan memnuniyetini artırmak için neler yapılabilir?

İş yerindeki memnuniyet seviyesini artırmak için çalışanların fikirleri dinlenip çeşitli aksiyonlar alınabilir. Ayrıca grup çalışmaları gerçekleştirilerek personel arasındaki iletişim güçlendirilebilir.

Çalışan motivasyonu nasıl artar?

Çalışan motivasyonu, strese neden olan nedenlerin ortadan kaldırılması ile artabilir.

Uzun süreli motivasyon nasıl sağlanır?

Uzun süreli motivasyon, öneri ve şikayetlerin ciddiye alınarak çözümlerin uygulamaya konulması ile mümkündür. Motivasyonun uzun süreli olması için ayrıca yıl içerisinde bireysel ve grup bazlı aktivite takvimleri oluşturulabilir.