Keyifli bir tatil deneyimi yaşamak için mutlaka geniş bir bütçeye sahip olmak gerekmiyor. Belirli detaylara dikkat ederek uygun fiyatlı ve uzun süre akılda kalacak kadar güzel seyahatler gerçekleştirebilmek mümkün. İşte gezginler için bütçe dostu seyahat önerileri!

Vizesiz Gidilebilecek, En Uygun Ülkeleri Tercih Edin

Bütçe dostu bir seyahat fikrini gerçeğe dönüştürmek için ilk olarak destinasyon seçimine odaklanabilirsiniz. Tabii bunu yaparken popüler seçenekler yerine alternatif rota önerilerini araştırmanızda fayda var. Örneğin; ulaşımın kolay olduğu ve vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler arasından seçiminizi yapabilirsiniz. En ucuz vizesiz ülkeler denildiğinde ilk akla gelenler, genelde Balkan coğrafyasındakiler oluyor. Ama Kuzey Avrupa, Asya ve Afrika’da da bol miktarda seçenek bulunuyor.

Harekete Geçmeden Önce Bir Seyahat Planı Oluşturun

Ülke seçiminin ardından kusursuz bir tatil deneyimi yaşamak için planlama yapmaya geçebilirsiniz. Seyahat planı oluşturmak, başlangıçta size zaman kaybettirecek bir aktivite gibi gelebilir. Ancak seyahat edeceğiniz destinasyonda nereler gezilir, nereye nasıl gidilir, ne yenir bilmek size hem zaman hem de maliyet avantajı sağlar. Seyahat planınızı oluşturmak amacıyla araştırma yaparken ayrıca beklenmedik cazip fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

Seyahat Tarihini Sezon Sonuna veya Dışına Denk Getirin

Gezginler için bütçe dostu seyahat etmenin bir diğer yolu ise sezon sonu fırsatlarını değerlendirmekten geçiyor. Zira çoğu konaklama tesisi, sezon sonuna doğru azalan müşteri trafiğini mümkün olduğunca yükseltebilmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Tabii biraz daha sabırlı olup sezon dışında seyahat etmeyi tercih ederseniz, birçok destinasyonda normalden çok daha uygun fiyatlara tatil yapabilirsiniz.

Yolculuğa Dair Planlarınızı Erkenden Uygulayın

Seyahat etmek için en ucuz ülke seçimini yaptıktan ve tatil programınızı oluşturduktan sonra geriye bir tek şey kalıyor. Yani uçak bileti almak. Bu konuda tercih edebileceğiniz en avantajlı seçenek, günümüzde bir klasik haline gelmiş durumdaki erken rezervasyon kampanyalarından yararlanmak. Hatta biletinizi erkenden alarak tatil hayallerinizi canlı tutma olanağı da bulabilirsiniz.

Paylaşımlı Konaklama Seçeneklerine Yönelin

Tatil denildiğinde çoğu kişinin aklına lüks ve havalı konaklama seçenekleri gelmesi son derece doğal. Ancak konu bütçe dostu tatil deneyimi yaşamak olduğunda, biraz daha yere basan kararlar almak gerekebiliyor. Konu ekonomik konaklama seçeneklerine geldiğinde ise çoğu deneyimli gezginin aklına hostel gibi seçenekler geliyor. Üstelik güvenli bir hostelde konaklamak, bütçenizi rahatlatmanın yanı sıra tatilinize keyif katacak ipuçları edinmek ve arkadaşlıklar kurmak gibi fırsatlar sağlayabilir.

Tatilde karşılaşabileceğiniz tüm risklere karşı Eureko Seyahat Sağlık Sigortası ile kapsamlı çözümler bulabilirsiniz.

Konaklama İçin Alternatif Seçeneklere Yoğunlaşın

Seyahat Hakkında Merak Edilenler

Dünyada nereleri gezmeli?

Dünyada gezmeye değer yerler denildiğinde ilk olarak akla İtalya, Japonya, İrlanda, Amerika Birleşik Devletleri, İzlanda, Tayland, Yunanistan, Vietnam gibi seçenekler geliyor.

Seyahat planı neden yapılır?

Seyahat planı, tatil süresinin dolu dolu geçmesini mümkün kılıyor. Seyatinizi planlayarak boşa zaman harcamanın yanı sıra kötü seçimlerden uzak kalıp düşük bütçeyle şahane bir tatil deneyimi yaşama olanağı yakalayabilirsiniz.

En ucuz ülke hangisi?

Gezginler için en ucuz ülkeler; Hindistan, Nepal, Tunus, Cezayir, Moldova, Mısır ve Makedonya şeklinde sıralanıyor.

En ucuz hangi ülkede tatil yapılır?

En ucuz tatil yapılabilecek ülkeler listesinin ilk sıralarında Arnavutluk, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya, Macaristan gibi Türkiye’ye yakın sayılabilecek destinasyonlar yer alıyor.

Vizesiz en ucuz nereye gidilir?

Vizesiz ve en uygun fiyatla tatil için Fas, Ukrayna, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek, Uruguay, Tayland gibi seçenekler arasından tercihte bulunabilirsiniz.