Pandemi süreci, yaşantımızın her alanını etkilediği gibi iş hayatında da olumlu/olumsuz gelişmeleri beraberinde getirdi. Bu değişimlerden biri ise her yıl giderek artan evden çalışma, yani “home office” yöntemi. Evden çalışma yönteminin yaygınlaşması ile birlikte çalışılan ortamda çeşitli değişiklikler yapma ihtiyacı da arttı. Peki, evden çalışanların daha verimli olması için dekorasyonda nasıl değişiklikler yapması gerekiyor? Evden çalışanlara özel; kullanışlı, konforlu ve şık ev dekorasyon fikirleri almak için önerilerimizi okumaya devam edin.

Çalışma Alanınızı Belirleyin

İster ayrı bir odada çalışın, ister salonda. Nerede çalıştığınız veya hangi odada olduğunuz önemli değil. Önemli olan mümkün olduğunca ortamdan izole bir çalışma alanı yaratmak ve işinize odaklanmak. Diyelim ki çalışmanız için en uygun ortam salonunuzda yer alıyor. Evden çalışanların salon dekorasyonları hazırlarken ilk dikkat etmesi gereken şey, çalışma masasının duvara veya pencereye bakıyor olması. Böylece salondan daha izole bir alan yaratabilirsiniz. Aynı durum oda dekorasyonları için de geçerli. Çalışma odanızı oluştururken çalışma masanızı pencere önünde ya da duvar önünde konumlandırabilirsiniz.

Sade ve Gösterişten Uzak Tasarımlara Yönelin

Evden çalışanlar için dekorasyon fikirleri araştırırken karşınıza genel olarak yalın ve minimal örnekler çıkacak. Çünkü çalıştığınız alanda dikkatinizi dağıtabilecek objelerin bulunması ya da çok fazla eşyadan kaynaklanan bir dağınıklığın oluşması odaklanmayı güçleştirebiliyor. Bu nedenle çalıştığınız alanın sade ve yalın bir şekilde dekore edilmesine dikkat etmeniz gerekiyor. Yalın ve minimal bir çalışma odası ya da alanı için naturel ve göz yormayan renkler (bej ve tonları, mavi gibi) tercih edebilir, masanızda bulunan gereksiz objelerden kurtulabilir, mümkün olduğunca az eşya kullanabilirsiniz.

Aydınlık Bir Ortam Yaratın

Karanlık ve boğucu bir mekan, zihninizi ve bedeninizi anında uyku moduna alabiliyor ve konsantrasyonunuzu olumsuz etkileyebiliyor. Çalışacağınız odaya mümkünse doğal ışığın sızmasına izin verin veya ışıklandırmayı zihniniz daima uyanık kalacak şekilde ayarlayın. Dilerseniz ekstra aydınlatma için bir masa lambası da tercih edebilirsiniz.

Bitkilerin Yatıştırıcı ve Doğal Etkisinden Faydalanın

Oda dekorasyon fikirleri ararken yemyeşil bitkiler ile daha ferah ve doğal bir hale getirilmiş mekanlar ile karşılaşabilirsiniz. Siz de böyle bir ortam oluşturmak için çalışma alanınızda bitkilere yer açabilirsiniz. Hem estetik bir ortam yaratmak hem de bitkilerin doğal enerjilerinden yararlanmak için dilerseniz çalışma masanıza minik saksı bitkileri yerleştirebilir, dilerseniz odanıza büyük saksılar içinde, geniş yapraklı bitkiler ekleyebilir, hatta duvarlarınızı bitkiler ile süsleyebilirsiniz.

Konforunuzu Korumaya Özen Gösterin

Konforsuz bir çalışma sandalyesi odağınızı sekteye uğratabilir. Ancak fazla konfor da uykunuzu getirip sizi mayıştırabilir. Bu nedenle dozunda konforlu bir alan yaratarak hem rahatsız olmanızı engelleyebilir hem de işinize odaklanabilirsiniz. Bunun için özelliklerini inceledikten sonra size en uygun çalışma sandalyesi ya da koltuğunu seçebilirsiniz.

Çalışma Ortamınızı Kişiselleştirin

Gereksiz objelerden arınmak bir yana, kullanacağınız ekipmanları kişiselleştirmek çalışma keyfinizi artırabilir. Bunun için çalışma odası duvar dekorasyon fikirleri arasında sıkça karşınıza çıkan kişiselleştirilmiş panolar ya da takvimlerden yararlanabilirsiniz. Dilerseniz masanızın üstüne sevdiğiniz bir karakterin ya da yazarın fotoğrafının yer aldığı bir çerçeve ekleyebilirsiniz. Sizin için önemli olan küçük bir nesneyi masanıza ya da duvarınıza yerleştirebilirsiniz. Böylece kendi zevkinizi yansıtırken verimliliğinizi artırabilirsiniz.

Yaratıcılığı Artıran Dekoratif Ürünler Kullanın

Evden çalışanlara tavsiye edilen ev dekorasyon fikirleri arasında yaratıcılığı artıran dekoratif ürünler kullanmak da yer alıyor. Sanatsal posterler, tarzınıza hitap eden duvar kağıtları, harekete geçirici sloganların yer aldığı afişler, yaratıcılığınızı tetikleyerek size ilham verebilir.

Renklerin Ahenkli Olmasını Sağlayın

Renklerin uyumluluğu ve ahengi çalışma alanında da oldukça önemli. Çalışma alanınızı dekore ederken göz yormayan renkleri tercih etmenin yanı sıra uyumluluk yakalamak için de özen göstermelisiniz. Örneğin; mavinin huzur veren tonları, sakinleştiren ve stresi dengeleyen bej tonları kullanarak motivasyonunuzu ve verimliliğinizi artırabilirsiniz.

Evden çalışma düzeninizi belirlediniz ve dilediğiniz dekorasyonu elde etmek için eşyalarınız da hazır. Fakat her daim temkinli olmakta fayda var. Konut sigortası ile hem yaşam alanınızı hem de çalışma ortamınızı olası risklere karşı güvence altına almayı unutmayın.

Ev Dekorasyonu Hakkında Merak Edilenler

1.     Ev dekorasyon tarzları nelerdir?

Ev dekorasyon tarzları, hayatın pek çok alanına yansıyan ögelerden ilham alıyor. En çok tercih edilen ev dekorasyon stilleri arasında geleneksel dekorasyon, minimalist dekorasyon, rustik dekorasyon, çağdaş dekorasyon ve endüstriyel dekorasyon yer alıyor. Salon dizaynı, oturma odaları dekorasyonları ve hatta banyo dekorasyon fikirleri bu tarzlar çerçevesinde şekillenebiliyor.

2.     Ev dekorasyon ürünleri neler olabilir?

Ev dekorasyon ürünleri arasında stilinizi en kolay yansıtabileceğiniz ürünler mobilyalar. Bunun haricinde aydınlatıcılar, halı veya kilimler, dekoratif objeler, ev bitkileri, duvar kağıtları ve daha pek çok ürün ile ev dekorasyonunuzu zenginleştirebilirsiniz.

3.     Evden çalışanlar için verimliliği artıran ev dekorasyonları neler olmalıdır?

Evden çalışanların verimliliği artırmak için sade ve yalın bir dekorasyon tercih etmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra aydınlatıcılar, doğal ev bitkileri, planlayıcı defterler, ajandalar ya da duvar takvimleri ile çalışma verimliliğini artırabilirsiniz. Ayrıca çalışma alanını mümkün olduğunca diğer bölümlerden ayırmaya çalışıp kişisel bir alan yaratabilirsiniz.