Sosyal medya uygulamaları sayesinde evde zaman geçirmek hiç olmadığı kadar keyifli bir aktivite haline gelmiş durumda. Özellikle temizlik, düzen, dekorasyon gibi konularda yol gösterebilecek birçok sosyal medya hesabı mevcut. İşte, evde hayatı kolaylaştıracak ipuçları ile dolu bu hesaplardan bazıları…

Temizlik Perisi

Evinizi hijyenik hale getirmek için ekstra tüyolara ihtiyaç duyduğunuzda, Instagram’da 1 milyondan fazla takipçisi bulunan Temizlik Perisi’nin paylaşımlarına göz atabilirsiniz. Sayfadaki paylaşımlar aracılığıyla bulaşık makinenizden nasıl daha iyi verim alabileceğiniz, streç filmin alternatif kullanım alanları, demlikte kalan çayı hangi amaçla yeniden kullanabileceğiniz gibi konularda fikir sahibi olabilirsiniz. Ürün tanıtımlarına yer verilen sayfada ayrıca gıdaları daha uzun süre saklamaya dair ipuçları da bulabilirsiniz.

5 Dakikada Hallet

Ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alan YouTube’da 6 milyonun üzerinde takipçisi bulunan 5 Dakikada Hallet, aslında oldukça kapsamlı bir kanal. Kanalda çocuklar ve ebeveynlik, bilim deneyleri, pratik tasarımlar gibi birçok konuda 5 dakikalık videolar yer alıyor. Ayrıca temizlik ve ev düzenine dair tüyolar bulabilmek de mümkün.

Kendin Yaparsın

Evinizdeki küçük tamirat işlerini nasıl yapabileceğiniz konusunda bilgi edinmek istediğinizde Instagram’daki bu sayfaya göz atabilirsiniz. YouTube kanalı da bulunan Kendin Yaparsın, tamirat dışında ev dekorasyonu gibi konulara dair içerikleri bünyesinde barındırıyor. Sayfada ayrıca kendi işini kendisi yapmaktan hoşlananların ilgisini çekebilecek yapı malzemeleri tanıtım videoları mevcut.

EvdeKal Dekorasyon

Evinizde küçük dekorasyon değişiklikleri yapmak istiyor, ancak nereden başlayacağınıza bir türlü karar veremiyor musunuz? O halde size yol gösterecek kısa videoları izlemek için EvdeKal Dekorasyon’un TikTok sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Kanalda genelde pratik uygulamalara dair videolar yayımlanıyor. Ayrıca sevenleri için kamyondan ev yapımı gibi projelere de belirli aralıklarla yer veriliyor.

İrem Güzey

Evde hayatınızı kolaylaştıracak yepyeni yaşam ve teknoloji fikirleri için takip edebileceğiniz hesaplardan bir diğer ise İrem Güzey’in YouTube kanalı. Üstelik internetin sevilen ismi, eş zamanlı olarak Instagram’dan da paylaşım yapıyor. Kanal tanıtımında yaşam ve teknoloji kelimeleri öne çıkartılmasına rağmen hazırlanan videolar epey geniş temalara sahip. İrem Güzey’in sosyal medya hesaplaında yılbaşı hazırlığından pratik yemek tariflerine, uzman sohbetlerinden ev alışverişine kadar birçok konuda detaylı içerikler bulabilirsiniz.

Evde temizlik yaparken veya hobilerinizle ilgilenirken karşılaşabileceğiniz beklenmedik durumlara karşı kapsamlı çözümlere Eureko Ferdi Kaza Sigortası ile sahip olabilirsiniz.

Sosyal Medya Uygulamaları Hakkında Merak Edilenler

En çok kullanılan sosyal medya nedir?

Ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında YouTube, Instagram, Facebook, Twitter ve TikTok ilk sıralarda yer alıyor.

Dünyada en çok kullanılan uygulama nedir?

Tüm sosyal medya uygulamaları arasında dünyada en çok kullanılanlar; Facebook, YouTube, Instagram ve TikTok olarak sıralanıyor.

Evde hayatınızı kolaylaştıracak sosyal medya hesapları nelerdir?

Temizlik, düzen ve organizasyon, dekorasyon gibi konulara odaklanan sosyal medya hesapları, ev hayatınıza kolaylık katabilir. Bu konuda takip edebileceğiniz sosyal medya hesaplarının başında Temizlik Perisi ve 5 Dakikada Hallet geliyor. Kendin Yaparsın, EvdeKal Dekorasyon, İrem Güzey hesaplarını takip ederek eve dair her konuda pratik ipuçlarına ve ilham verici projelere ulaşabilirsiniz.