E-ticaret yapan firmalar için gönderi başına maliyet önemli bir konu niteliği taşıyor. Bu konuda avantaj sahibi olmanızı sağlayacak yöntemleri öğrenmek ve kargo maliyetlerinizi düşürmek için yazımızda yer alan önerilere göz atabilirsiniz.

Farklı Kargo Firmaları ile Anlaşmak

E-ticaret kargo maliyetlerinizi düşürmek için öncelikle farklı firmalarla anlaşma yöntemini uygulayabilirsiniz. Sonuçta seçenekleriniz ne kadar çok olursa, avantajlı fiyatla gönderim yapma imkanınız da o kadar artıyor. Bu amaç doğrultusunda firmalarla görüşme yaparken size ne gibi teklifler sunabileceklerine odaklanın. Örneğin; bazı lojistik firmaları, e-ticaret odaklı işletmelere gayet cazip paket anlaşma teklifleri sunabiliyor.

Lojistik Anlaşmasını Sabit Oranlı Gönderim Şeklinde Yapmak

Kargo firmaları anlaşma sürecinde gönderi boyutuna, ağırlığına ve en yoğun gönderim yapılan rotalara göre hesaplama yapabiliyor. Bu nedenle işletmelere ilk etapta belirli bir fiyat skalasını içeren anlaşmalar sunabiliyorlar. Tabii siz bu tür anlaşmalar yerine maliyetlerinizi düşürmek için sabit fiyat seçeneğine yönelebilirsiniz. Sabit oranlı gönderim olarak adlandırılan bu yöntemde, her gönderi aynı fiyat üzerinden tarafınıza faturalandırılıyor. Böylece farklı desilerdeki ürünler için daha fazla ödeme yapma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Paket Boyutlarını Küçültmek

Büyük boyutlu gönderiler, genelde daha yüksek fiyatlar ile naklediliyor. Bu durumdan kaçınmak amacıyla gönderileriniz için büyük boyutlu paketleme yapma alışkanlığından vazgeçmeyi düşünebilirsiniz. Gönderimini yapacağınız ürünü, boyutlarına ve adedine çok daha uygun, daha küçük ambalajlarla paketleyerek gereğinden fazla kargo ücreti ödeme durumuna son verebilirsiniz.

Kargo Firması Tarafından Verilen Paketleri Kullanmak

E-ticarette nakliye masraflarınızı azaltmak istiyorsanız yalnızca anlaşmalı olduğunuz kargo firmalarının tedarik ettiği kutuları ve ambalajları kullanmaya öncelik verebilirsiniz. Pek çok firma, özellikle de küresel çapta operasyonlar gerçekleştiren firmalar, kendi kutularını kullanan markaların gönderilerini indirimli fiyatla taşıyor. Bunun en büyük nedeni, aslında her bir gönderiniz aracılığıyla onların tanınırlığını artırmanız. Lojistik firmaları, daha büyük reklam bütçeleri oluşturmak yerine bu yolla hem daha geniş kitlelere isimlerini duyurabiliyor hem de size kolaylık sağlamış oluyor. 

Gönderiler İçin Polikabarcık Paketler Kullanmak

Lojistikte bir gönderinin ne kadar yer kapladığı, fiyatlandırma açısından oldukça önemli. Çünkü hacim ne kadar yüksek olursa tek seferde taşınabilecek yük miktarı azalıyor. Haliyle e-ticaret gönderileri için istenen parça başı fiyat yükseliyor. Böyle bir dezavantajlı durulma karşılaşmamak için gönderilerinizi paketlerken karton kutu yerine mümkün olduğunca polikabarcıklı paketler kullanabilirsiniz. Zira kırılma ihtimali olmayan ürünler için ideal bu tür ambalajlar, gönderinin az yer kaplamasını sağlıyor.

Pazaryeri Açtığınız Platformun Anlaşmalı Lojistik Firmalarına Yönelmek

E-ticaret faaliyetlerinizde yüksek fiyatlı gönderim yapmaktan sıkıldınız mı? Bu duruma son vermek için ürün satışı yaptığınız platform ile anlaşmalı lojistik firmaları ile gönderim yapmaya başlayabilirsiniz. Popüler tüm e-ticaret firmaları, iş ortakları konumundaki markalara bu imkanı sunuyor. Üstelik fiyat bazında elde edebileceğiniz avantaj, tekli anlaşma koşullarından çok daha iyi seviyelerde olabiliyor.

Siz de bu önerileri uygulayarak kargo maliyetlerinizin azalmasını destekleyebilirsiniz. Girişiminizi geliştirecek ipuçlarına ulaşmak, “KOBİ’leri Dijital Dönüşüme Hazırlayacak İpuçları” gibi pek çok yararlı konu hakkında bilgi sahibi olmak için diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

E-ticarette Kargolama Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

E-ticaret için hangi kargo?

E-ticaret gönderileri için Türkiye’de anlaşabileceğiniz birçok kargo firması bulunmaktadır. Farklı kargo firmalarından teklif alarak sizin için en uygun kargo firmasını belirleyebilirsiniz.

Kargo ücreti neye göre değişir?

Kargo maliyet hesaplama sürecinde paketin desisi ve ağırlığı belirleyici rol oynar.

Kargo ile nasıl anlaşma yapılır?

Kargo ile anlaşma yapmak için çalışmayı düşündüğünüz firmanın size en yakın şubesi ile iletişim kurabilirsiniz.

Kargo anlaşması için şirket gerekli mi?

Kargo anlaşması yapabilmeniz için şirket kurmanız zorunludur.

Kargo ile ne gönderilmez?

Kargo ile kıymetli evraklar, değerli taşlar, ziynet eşyaları, çabuk bozulabilecek gıda maddeleri gönderimi yapılmaz.