İlkbaharın gelişi ile birlikte tüm dünyadaki açıkhava etkinliklerinin sayısında gözle görülür bir artış meydana geliyor. Dünyanın farklı yerlerinde milyonlarca izleyiciyi kendilerine çeken etkinliklerin en popülerlerinin hangileri olduğunu hiç merak ettiniz mi? İşe bu sorunun yanıtı niteliğindeki en ünlü bahar festivalleri:

Hanami – Japonya

Hanami ya da ülkemizde bilinen adıyla Kiraz Çiçeği Festivali, her yıl mart ayının sonunda başlayıp nisanın ilk haftası boyunca devam ediyor. Bu dönemde Japonlar, asırlardır asaletin sembolü olarak kabul edilen çiçeklenmiş kiraz ağaçlarının altında piknik yapmaya bayılıyor. Festival kapsamında ülkenin birçok kentinde tüm dünyanın ilgisini çeken geçit törenleri, konserler ve Japon kültürünü yansıtan eğlenceler düzenleniyor. Hanami, son yıllarda Güney Kore ve Çin’de de epey popüler hale gelmiş durumda.

Songkran – Tayland

Nisan ortasında Tayland’a yolunuz düşer ve kendinizi bir anda binlerce kişinin katıldığı su savaşlarının ortasında bulursanız, sakın şaşırmayın. Zira bu eğlenceli savaşlar, üç günlük Songkran Festivali’nin ruhunu yansıtan ve yabancıların katılmaktan kendilerini alamadıkları en önemli aktivite konumunda yer alıyor. Geleneksel yeni yıl kutlamaları boyunca yerel halk ise kötü düşüncelerden arınmaya, düşünmeye ve büyüklerine saygılarını sunmaya odaklanıyor.

Holi – Hindistan

Geleneksel yeni yıl kutlamalarını eğlenceli atmosfer eşliğinde gerçekleştirenler, tabii ki yalnızca Tayland halkı değil. Hintliler, bu işi kelimenin tam anlamıyla rengarenk hale getiriyor. Zira 28-29 Mart tarihlerinde, ülke genelinde Holi veya daha yaygın bilinen adıyla Renklerin Festivali kutlanıyor. Bir ayağı Nepal’de gerçekleşen festival kapsamında meydanları ve sokakları dolduran milyonlarca eğlence tutkunu birbirinin yüzüne bitkisel boyalar sürmeye çabalıyor. Holi’den bir gece önce ise iyiliği kötülüğe karşı zaferini simgeleyen bir şenlik ateşi yakılıyor.

Las Fallas – İspanya

Aziz Joseph onuruna düzenlenen Las Fallas, bahar festivallerinin hem içerik hem de süre bakımından en büyüklerinin başında geliyor. 1 Mart’ta saatler 14.00’ü gösterdiğinde havai fişek gösterileriyle başlayan festival, 19 Mart’a kadar tüm coşkusuyla devam ediyor. Organizasyon kapsamında sokaklar müzik eşliğinde dans eden insanlarla dolup taşarken yerel halk geleneksel kıyafetler giyerek meydanları dolduruyor. Son günse eğlenceli atmosfer adeta zirve yapıyor. En görkemli havai fişek gösterisi düzenlendiği son gün, festivale adını veren kuklalar yakılan dev ateşin içerisine atılıyor.

Karnaval – Meksika

Karnaval, gezginler için Meksika kültürünü tanımak için en iyi fırsat olarak nitelendiriliyor. Tabii organizasyonun odağında sadece kültürel etkinlikler yer almıyor. Müziğe ve dansa da bolca yer ayrılıyor. Baharın ilk 15 günü boyunca ülkenin özellikle sahil kesimi, festival ruhu ile gayet eğlenceli bir kimliğe bürünüyor.

Bahar festivallerine odaklı seyahatlerinizde karşılaşabileceğiniz türlü risklere karşı baştan önlem almak için hemen Eureko Seyahat Sağlık Sigortası başvurunuzu tamamlayın!

Bahar Festivali Hakkında Merak Edilenler

Bahar festivali ne demek?

Bahar festivali; ilkbahar içerisindeki çeşitli dönemlerde, farklı temalara bağlı kalınarak gerçekleştirilen organizasyonlara deniyor. Bu tür etkinlikler; kimi yerde gastronomiden, bazı ülkelerde ise din ya da doğadan ilham alınarak düzenleniyor.

Bahar festivali ne zaman?

Bahar festivalleri sezonu, dünyada genel olarak nisan ayının ilk haftasında başlayıp mayıs ayının sonuna kadar sürüyor.

Türkiye’de hangi festivaller var?

Türkiye’de bahar aylarında düzenlenen İstanbul Lale ve Alaçatı Ot festivalleri ile Kakava Şenlikleri, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ilk akla gelen organizasyonlar olma özelliği taşıyor.

Dünyada hangi festivaller var?

Dünyanın en önemli ilkbahar festivalleri Holi, Songkran, Hanami, Sechselauten, Semana Santa ve Meksika Karnavalı olarak sıralanıyor.