Her ebeveyn, çocuğunun en iyi koşullarda huzurlu ve sağlıklı bir şekilde büyümesini ister. Çocukların gelecek yıllarda gelişimlerini destekleyecek ve daha donanımlı hale gelmelerini sağlayacak alışkanlıkları onlarla tanıştırmak ise ailelerin en önemli görevleri arasında. Siz de çocuklarınız için finansal, sağlık ve eğitim gibi alanlarda yatırım planları oluşturarak onlara parlak bir gelecek armağan edebilirsiniz. İşte, çocukların yarınlarını güvence altına alacak bazı öneriler…

Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları Kazandırın

Çocuklar için yatırım önerilerinin başında onlara sağlıklı alışkanlıklar kazandırmak gelir. Çocuğunuzun gelecek yıllarda sağlıklı büyümesine destek olacak bir beslenme kültürü edinmesi son derece önemli. Bu konuda ebeveyn olarak sizlere büyük iş düşüyor. Bu yolda onunla birlikte hareket ederek sağlıklı yiyecekler tüketmenin ne kadar önemli olduğunu ona anlatabilir ve birlikte yemek hazırlayabilirsiniz. Çocuklarınızı; hazır gıda, rafine şeker, fastfood ve doymuş yağ oranı yüksek yiyeceklerden uzak tutabilirsiniz. Bunların yerine meyve, sebze, tahıl ürünleri, deniz ürünleri ve ev yapımı yiyecekler tüketmesine yardımcı olabilirsiniz.

Yeni Hobiler Edinmesini Sağlayın

Çocuğunuzun küçük yaşta alışkanlık haline getirebileceği her türlü hobi, onun daha açık görüşlü, sosyal ve başarılı olmasına katkı sağlar. Onu zaman zaman doğa yürüyüşlerine çıkararak tabiatın güzellikleri ile tanıştırabilir, el becerisini geliştirebileceği kurslara yazdılabilir ya da onunla birlikte sanatsal faaliyetlere katılarak farklı bakış açıları kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Müzikle Tanıştırın

Çocukları erken yaşta müzikle tanıştırmak psikomotor gelişimi açısından son derece faydalı. Onu bir müzik aleti kullanmaya teşvik ederek koordinasyon, güç ve reaksiyon kabiliyetlerini geliştirebilir, sosyal ve zihinsel becerilerinin ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca müzik eğitimi çocukların duygularını kontrol etme, odaklanma ve kaygılarını azaltma konusunda da oldukça yararlı.

Birikim Hesabı Açın

Çocuklar için birikim hesabı açmak onların geleceği için atılacak ideal adımlardan biri. Finansal açıdan çocuğunuza rahat bir gelecek sağlamak için onun adına bir birikim hesabı açabilir, küçük miktarlarla başlayan yatırımların ileride önemli bir kaynağa dönüştüğünü görebilirsiniz. Bu birikim hesabını çocuğunuzun eğitim masrafları için kullanabilir, hatta onu da harçlıklarının bir kısmını hesabına yatırması konusunda teşvik edebilirsiniz.

Sportif Faaliyetlere Yönlendirin

Çocuğunuzun sağlıklı hayat için gerekli alışkanlıklar kazanmasının bir yolu da sportif faaliyetler. Onu sporla erken yaşta tanıştırarak sevdiği bir dal ile ilgilenmesini sağlayabilirsiniz. Böylece sorumluluk alma becerisi ve takım olma hissi gelişen çocuklar, arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurarak ekip çalışmasına yatkın olacaktır. Ayrıca sportif faaliyetler bedensel sağlığı geliştirerek daha enerjik olmalarına destek olur.

Sağlık Sigortası Yaptırın

Çocuk için sağlık sigortası yaptırmak pek çok ebeveynin öncelik haline getirdiği konular arasında. Çocuklara özel güvence paketlerinin yer aldığı sağlık sigortası seçeneklerini inceleyerek oluşabilecek sağlık masraflarını güvence altına alabilirsiniz. Tek bir poliçe ile çocuklarınızın sağlık giderlerini sigortalatabilir ya da aile sağlık sigortası çeşitlerini tercih ederek indirim olanaklarından faydalanabilirsiniz. 

Siz de çocuklarınız için refah bir gelecek planlamak istiyorsanız Eureko Sigorta’nın sunduğu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası paketlerini inceleyerek sağlık ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilirsiniz.