Her ebeveyn çocuğunun geleceğini güvence altına almak ister. Ona iyi bir eğitim vermenin ve her ihtiyacını karşılamanın yanı sıra aynı zamanda gelecekte hayatını yönlendirebileceği bir birikiminin de olması için çalışır. Yazımızı okuyarak çocuklarınızın geleceğine katkıda bulunmanızı sağlayacak bu birikimi oluşturmaya çalışırken size destek olacak bazı faydalı ipuçları edinebilirsiniz.

Yıllık Hedefler Belirleyin

Her yıl başında çocuğunuz için oluşturduğunuz birikim hesabındaki tutarı kontrol edin ve yıl sonuna kadar bu hesapta görmek istediğiniz tutarı not edin. Yıl boyunca bu hedefe ulaşmak için kenara atmanız gereken tutar da belli olacağından bu sizi motive edecek ve harcamalarınızı da buna göre şekillendirmenize yardımcı olacaktır.

Çocuğunuza Birikim ve Tasarruf Yapmayı Öğretin

Çocuğunuzun geleceğine yatırım yaparken bir yandan da ona birikimin ve tasarruf etmenin ona ne gibi fayda sağlayacağını da anlatın. Bunun için aile büyüklerinden aldığı harçlıkların bir kısmını bir kumbarada biriktirip sonrasında birlikte banka hesabına yatırabilirsiniz. Bir oyuncak almak istediğinde bunun için onu para biriktirmeye yönlendirebilir, parasının bir kısmı ile oyuncağını satın alıp bir kısmı ile de birikim yapması gerektiğini anlatabilirsiniz. Çocuk birikim yapmayı öğrendikçe kendi geleceği için yapılan yatırımlar konusunda fikir sahibi olacak ve ilerleyen yaşlarda tasarruf etmeyi de öğrenecektir.

Farklı Yatırım Kanallarını Deneyin

Çocuğunuz için oluşturduğunuz birikiminizi değerlendirmek için paranızın bir kısmını ayırıp farklı yatırım araçları ile çoğaltmayı deneyebilirsiniz. Vadeli mevduat hesabından dövize, hisse senedinden bireysel emekliliğe farklı yatırım araçları ile çocuğunuzun birikimini çoğaltmayı deneyebilirsiniz.

Gereksiz Harcamalar Yerine Birikiminizi Artırın

Her ebeveyn çocuğunun en iyi şartlarda büyümesini ister. Ancak bugünü düşünürken onun geleceğini de unutmamak gerekir. Bu nedenle çocuğunuz için pahalı oyuncaklar, kıyafetler ya da aksesuarlar satın almak yerine kaliteli ama daha uygun fiyatlı seçeneklere yönelebilirsiniz. Bir dönem için iki çift ayakkabısının olması onun için yeterliyse üçüncü ayakkabıya harcayacağınız miktarı onun birikim hesabına aktarabilirsiniz.

Eski Eşyalarını Değerlendirin

Gelişim çağında çocukların kıyafet ve aksesuarları kısa sürede küçüldüğünden kısa bir sürede kullanılmayacak eşyalar arasındaki yerini alıyor. Çocuğunuzun bebekliğinden bu yana kullandığı ve artık işinize yaramayacağını düşündüğünüz tüm eşyaları ikinci el satış yapabileceğiniz uygulamalarda satarak kazancını çocuğunuzun birikim hesabına aktarabilirsiniz. Böylece onun için yaptığınız harcamaları geri dönüştürerek yeniden onun geleceği için kullanabilirsiniz.

Çocuğunuzun ve ailenizin geleceğini güvence altına almak için sadece birikim yapmanız yetmez. Siz de evinizi, ailenizi ve geleceğinizi güvence altına almak için Eureko Sigorta’nın kapsamlı sigorta ürünlerine göz atabilirsiniz.