Tatile çıkmak ve kalabalıktan uzaklaşmak istiyor ancak zamanınızın kısıtlı olmasından şikayet ediyorsanız, mikro seyahat ile tanışın! Yoğun iş temposuna mola vererek tatile çıkmak, yeni rotalar keşfetmek ve keyifli bir seyahat planı oluşturmak sandığınız kadar zor değil. Mikro seyahat ile, bulunduğunuz konumdan fazla uzaklaşmadan günübirlik seyahatlere çıkabilir, çok yakında olduğu halde şans vermediğiniz rotalarla tanışabilir ve verimli bir tatil deneyimi elde edebilirsiniz. Mikro seyahat ile keşfedebileceğiniz birbirinden güzel rotalar için yazımızı okumaya devam edin.

Kartepe Kayak Merkezi

İstanbul’a yalnızca 2 saat uzaklıkta Kocaeli’de yer alan Kartepe Kayak Merkezi, ister ailecek ister arkadaş grubunuzla gidebileceğiniz sakin bir rota. Kayak tutkunlarının tercih ettiği Kartepe, yaz aylarında da birbirinden farklı etkinliğe imza atarak seyahat severleri ağırlıyor. Doğayla iç içe ve huzurlu bir tatil arayışındaysanız, Kartepe’ye mutlaka şans vermelisiniz.

Kış mevsiminde apayrı güzelliği olan farklı tatil rotaları için “Yeni Yıl Ruhunu En Güzel Yaşatacak Bütçe Dostu Rotalar” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Ayazma Ilıcası

Kocaeli’den devam edelim; mikro seyahate çıkmak isteyenler için en uygun rotalardan biri olan Ayazma Ilıcası, antik çağlardan itibaren sağlık merkezi olarak kullanılıyor. Yazlık Ilıcası olarak da adlandırılan ve Ilıca deresi yatağında yer alan bu bölgedeki suyun, şifalı ve iyileştirici gücü olduğuna dair yaygın bir inanç mevcut. Termal tatillere merakınız varsa ve bugüne kadar ertelediyseniz, geçmişten günümüze dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bu bölgeyi ziyaret edebilirsiniz.

Safranbolu

Seyahatinizi planlamaya vaktiniz yoksa günübirlik seyahat turlarından da faydalanabilirsiniz. Mikro seyahatin hakkını veren kısa süreli seyahat turları arasında, İstanbul’dan Safranbolu’ya uzanan turistik gezilere göz atabilirsiniz. Safranbolu’nun kendine özgü mimarisini ve geçmişi yansıtan atmosferini deneyimlemek, birbirinden farklı müzeleri gezerek verimli bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız günübirlik turlardan faydalanabilirsiniz. 

İğneada

Kısa tatil yerleri arasında yıldızı parlayan İğneada, adeta el değmemiş izlenimi veren tertemiz kumsalı, doğayla iç içe aktiviteleri ve tarihi güzellikleriyle mikro seyahat severlerin uğrak noktası konumunda. Kırklareli’de yer alan ve doğa turizmine meraklı herkesi cezbeden İğneada’da, Trakya’nın tek turistik mağarası olan Dupnisa Mağarası da büyük ilgi görüyor. Avrupa’nın en büyük longoz ormanı İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’na da ev sahipliği yapan bu beldeyi keşfetmek için sebep çok!

Assos

Yalnızca iki gününüzü ayırarak keşfedebileceğiniz Assos, Çanakkale’de yer alan küçük bir belde. Antik limanıyla nam salan Assos, size sakin ve dingin bir tatil imkanı sunuyor. Yani büyük şehirlerin kaosundan tamamen soyutlanmak isteyenler için ideal bir seçenek. Antik limanın yanı sıra tarihi binaları ve turistik tesisleriyle keşfetme arzusunu açığa çıkaran bu belde, manzarasıyla göz kamaştıran butik otellerde konaklama imkanı da sunuyor.

İster günübirlik, ister uzun süreli; tatile çıkmadan önce seyahat sigortası yaptırarak olası risklere karşı önlem alabilir ve tatilinizi huzurla sonlandırabilirsiniz. Eureko Seyahat Sağlık Sigortası ve ayrıcalıklarını inceleyerek seyahat sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi edinmeyi unutmayın.

Mikro Seyahat Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Mikro seyahat için en iyi aktiviteler nelerdir?

Mikro seyahatin odağında yeni yerler keşfetmek olduğu kadar zihni dinlendirmek ve yoğun yaşam temposuna kısa bir mola vermek de yer alıyor. Bu nedenle kalabalıktan uzak, sakin ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan tatil yerleri tercih edilebilir.