Kişisel gelişim kitapları, kendinizi geliştirmek ve mevcut becerilerinizi bir adım öteye taşımak açısından oldukça faydalı. Özellikle gündelik klişelerden uzak, iyi bir dille ve öğretici bilgiler içeren kişisel gelişim kitapları, mutlu bir hayat sürmenizin yan sıra iyi alışkanlıklar edinmenize ve ilişkilerinizi geliştirmenize de yardımcı oluyor. Peki, en iyi kişisel gelişim kitapları hangileri? İşte, zevkle okuyabileceğiniz bazı kişisel gelişim kitap önerileri

1.   Atomik Alışkanlıklar-James Clear

Günlük hayatta uygulanabilecek basit davranışları ele alan James Clear, kitabında nörobilim, biyoloji ve psikoloji alanında doğruluğu kanıtlanmış bilgilerle okuyuculara iyi alışkanlıklar kazandırmayı amaçlıyor. Kitapta bakış açınızı değiştirecek farklı stratejiler bulabilirsiniz.

2. İnsan Mühendisliği-Nüvit Osmay

İnsan Mühendisliği kitabı, Osmay’ın tercüme ve telif derlemelerinden oluşuyor. Kitap eğitim, kişisel gelişim ve modern öğretileri ele alan zengin içeriğiyle alanında kapsamlı bir kılavuz görevi görüyor.

3. 59 Saniye-Richard Wiseman

Zengin içeriğiyle sıradan kişisel gelişim kitaplarından sıyrılan 59 Saniye, doğru bakış açısıyla düşünerek hayatınızda çoğu şeyi değiştirebileceğinizi anlatıyor. Bilimsel olarak kanıtlanmış yöntemler okuyuculara donanımlı bir rehber sunuyor.

4. İyi Hissetmek-David D. Burns

Psikiyatri ve Davranış Bilimleri alanında çalışmaları olan David D. Burns, kitabında okurlara suçluluk, öz güven eksikliği ve kaygı gibi durumlardan kurtulabilecekleri bilimsel formüller veriyor. Bu yönüyle kitap herkes için mutlu bir yaşamın kapısını aralıyor.

5. İnsanın Anlam Arayışı-Viktor E.Frankl

İkinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimlerini kaleme alan Viktor E.Frankl, kurucusu olduğu logoterapi ilkeleri ile insanın anlam arayışını irdeliyor. Varoluşsal sancılar içindeki insanları hayatın anlamını keşfe çıkaran yazarın kitabı, en çok satan kişisel gelişim kitapları arasında.

6. Az Seçilen Yol-M.Scott Peck

Okunması gereken kişisel gelişim kitapları listesinde her daim yerini koruyan Az Seçilen Yol, psikolojik ve spiritüel konular eşliğinde iç huzura nasıl kavuşacağınızı ele alıyor. Gerçek sevgi ve bağımlılık ile ikili ilişki konularına da değinen yazar, insanın kendini anlaması ve aydınlanma kazanmasının yollarını anlatıyor.

7. Her Şey Seninle Başlar-Mümin Sekman

Mümin Sekman, Her Şey Seninle Başlar kitabında başarılı olmanın, gelecek için doğru adımı atmanın, zirveye çıkmanın ve kısaca hayatta yapmak istenenleri gerçekleştirmenin yolunun insanın kendisinden geçtiğini anlatıyor. Yazar, bu eseri ile bugüne kadar en çok okunan kişisel gelişim kitaplarından birine imza atıyor.

8. Kendime Düşünceler-Marcus Aurelius

Eski Roma İmparatoru Marcus Aurelius’un, M.S. 169 yılı sonlarına doğru kaleme aldığı notlar Kendime Düşünceler adlı kitapta bir arada sunuluyor. Filozof İmparator lakabıyla bilinen Aurelius’un, günlük düşünceleri ve özdeyişlerini ele alan derlemeler imparatorun kendinden önceki filozofları eleştiren fikirlerini farklı bir bakış açısı ile günümüze taşıyor.

9. Bir Ömür Nasıl Yaşanır?-İlber Ortaylı

Tarihçi ve akademisyen Prof.Dr. İlber Ortaylı, farklı üslubu ve zengin bilgi birikimi ile okurlara mesleki ve sosyal anlamda kişisel gelişim tavsiyeleri veriyor. Ortaylı, kitabında özellikle gençlere bir ömrün nasıl yaşanacağı hakkında nitelikli öneriler sunuyor.

10. Dinle Küçük Adam-Wilhelm Reich

Psikanaliz disiplininin kurucusu Sigmund Freud’un yardımcılığını yapmış olan Wilhelm Reich, insanoğlunun hayvani yönüne seslenerek bu aymazlıktan kurtulmanın yollarını anlatıyor. Yazar, üretmek yerine sürekli tüketen ve duygudan yoksun yaşayan bireylere eleştirel bir bakış açısıyla yol gösteriyor.

Siz de en güzel kişisel gelişim kitapları arasından beğendiklerinizi seçerek hemen okumaya başlayabilir ve hayata dair farklı bakış açıları kazanabilirsiniz.