Araba kullanımıesnasında dikkat edilmesi gereken durumlar kimi zaman mevsimlere özel olarak da şekillenebilir. Aracımızı, kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için bazı durumlara karşı önlem almamız gerekebilir. Gelin yazın araç kullanırken dikkat edilmesi gereken durumlara birlikte göz atalım.

Güneş Gözlüksüz Yola Çıkmayın

Güneş ışınlarının doğrudan gözünüze gelmesinden ötürü gerçekleşebilecek görme sorunları, yol hakimiyetinizi kaybetmenize neden olabilir. Bu nedenle özellikle yaz aylarında güneş gözlüğünüz olmadan yola çıkmamalısınız. Sürüş esnasında güneş gözlüğü kullanarak hem gözlerinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir hem de yolu, seyir halindeki araçları ve levhaları daha rahat bir şekilde görebilirsiniz.

Erken ya da Geç Saatlerde Yolculuk Yapın

Yaz aylarında 11.00 – 16.00 saatleri arasında günün en sıcak saatleri yaşanır. Özellikle 12.00 ve 14.00 saatlerinde sıcaklık en üst seviyededir. Sabah erkenden ya da güneşin etkilerini azaltmaya başladığı akşam saatlerinde yola çıkarak yüksek sıcaklığa maruz kalmadan daha keyifli ve rahat bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Lastiklerinizi Kontrol Edin

Yüksek ısı, lastiklerdeki basıncın artmasına neden olur. Yüksek basınç ise lastiklerin patlamasına yol açar. Tüm bu durumlar nedeniyle herhangi bir kaza yaşamamak ya da yolda kalmamak adına düzenli olarak lastiklerinizi kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Klima Bakımını Yaptırın

Yaz aylarında sürüş konforunu en çok artıran ekipmanlardan biri şüphesiz ki araç kliması. Araç polen filtresinin tıkanması ya da klima gazının bitmesi gibi durumlar araç klimasının aracı soğutmasını engelleyebilir. Daha konforlu bir yolculuk yapmamızı sağlayan araç klimasının bakımını yaptırarak yolculuk esnasında oluşabilecek sorunların önüne geçebilirsiniz.

Bol Bol Sıvı Tüketin

Keyifli bir sürüş deneyimi yaşamak ve dikkatsizliklerden ötürü yaşanabilecek kazaların önüne geçebilmek için sürücünün konforu, strese maruz kalmaması, yorgun olmaması ve sağlık sorunları yaşamaması büyük önem taşır. Sıcak günlerde ise sıvı kaybından ötürü yaşanan halsizlik, yorgunluk gibi sorunlar yaşamamak için bol bol sıvı tüketilmeli, belirli aralıklarla mola verilmelidir. Yazın araç kullanırken dikkat edilmesi gereken durumları, almanız gereken durumları öğrendiniz. Şimdi sıra aracınızı güvence altına almakta. Eureko Sigorta’nın Kasko Sigortası hizmetini alarak yaşanabilecek kazaları en rahat ve sorunsuz şekilde atlatabilirsiniz