İlkbahardan yaza geçiş süreci pek çok kişi için harekete geçme vakti anlamına geliyor.

Siz de aynı fikirdeyseniz yaza yenilenerek girmenizi sağlayacak mobil uygulama önerilerimize göz atabilirsiniz. İşte sizin için seçtiğimiz uygulamalar…

Yaza Formda Girin: Sweat

Sweat, yoga ve barre gibi egzersizlerden hoşlananların tercih edebilecekleri bir mobil uygulama. Kullanıcılarını dünyanın en büyük kadın fitness topluluklarından birinin parçası haline getiren uygulama, geniş program içeriğine sahip. Sweat aracılığıyla Kayla Itsines gibi birçok ünlü antrenörün verdiği derslerden faydalanabilirsiniz. Hatta uygulama sayesinde yaza yenilenerek girmenizi sağlayacak yemek planlarını uygulayabilir, iyi yaşam eğitimlerine katılabilirsiniz.

Anda Kalın: Meditopia

Meditopia, yaza hazırlanma sürecinde hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelecek bir diğer mobil uygulama seçeneği. Uygulamanın odaklandığı konuların başında ilişkiler, beklentiler, cinsellik, yalnızlık ve beden algısı geliyor. Meditopia, kullanıcılarına rehberli meditasyon ve nefes çalışmaları sunuyor. İyi bir uyku rutini oluşturma konusunda hızlıca eksiklerinizi gidermenizi sağlayacak uygulamada, ekipler için mental sağlık desteği gibi seçenekler de mevcut.

Zihninizi Açın: Calm

California merkezli bir şirketin imzasını taşıyan Calm, yepyeni rehberli meditasyon ve uyku öyküleri arayışındakiler için epey ideal. Meditasyona bütüncül bir yaklaşım getirmesi ile türdeşlerinden ayrılan uygulama, stres yönetimine dair harika fikirler geliştirmenize yardımcı olmayı amaçlıyor. Özenle hazırlanan rahatlatıcı müzikleri, mindfulness uzmanlarının sesli anlatımlarını dinleyerek daha sakin ve konsantre bir birey haline gelebilirsiniz.

İyi Alışkanlıklar Edinin: Streaks

Streaks, kullanıcılarına iyi alışkanlıklar edinmelerine yardımcı olacak uygulaması gayet kolay yapılacaklar listeleri sunuyor. Hiç ara vermeden 45 gün boyunca yapılan davranışın sonunda alışkanlığa dönüşeceği fikri doğrultusunda tamamlanan her liste bir serinin parçası haline geliyor. Türkçe dil desteği bulunan uygulama aracılığıyla kullanıcılar 24 göreve kadar seçim yapabiliyor veya kendileri yenilerini yaratabiliyor. Streaks, özellikle kendilerini bir işe adamak konusunda sorun yaşayanlar için biçilmiş kaftan konumunda.

Odaklanın: Headspace

Yaza yenilenerek girmenizi kolaylaştıracak mobil uygulamalardan bir başkası ise Headspace. Uygulama, her gün 10 dakikanızı ayırarak daha huzurlu ve odaklanma yeteneği gelişmiş bir bireye dönüşmenize yardımcı olmayı amaçlıyor. Headspace, meditasyona başlamak isteyenlerin ilgisini çekebilecek kısa süreli, kolay ve etkili egzersizleri bünyesinde barındırıyor. Bu yönüyle ileri seviye meditasyon egzersizlerine geçiş için de ideal bir seçenek profili çiziyor.

Yoga Pratikleri: Down Dog

Down Dog, yoga pratiği yapma hedefindekilere her açılışında farklı bir seçenek sunuyor. Üstelik kütüphanesinde 60 bin farklı pratik bulunuyor. Yani bir defa size önerilen egzersize, kısa süre sonra yeniden rastlama ihtimaliniz bir hayli az. Down Dog’daki egzersizler, türe ve beden özelliklerine göre ayarlanabiliyor. Uygulamanın size göre olup olmadığını anlamak için uzun süreli deneme sürümünü kullanabilirsiniz.

Evde Egzersiz Yapın: Nike Training Club

Evinizde ekipmana ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz egzersizler konusunda size yol gösterecek bir mobil uygulamaya mı ihtiyaç duyuyorsunuz? O halde, Nike Training Club’ı deneyebilirsiniz. Uygulama; yoga, vücut ağırlığı, HIIT başta olmak üzere başlangıçtan ileri seviyeye kadar her kademeden çeşitli eğitimleri bünyesinde barındırıyor. Ayrıca kullanıcılarına ruh hallerine ve bulundukları ortamın koşullarına uygun özel ders seçenekleri de sunuyor.