Aylar öncesinde yaza hazırlanmak için başlanan diyetler ve spor programları ile harcanan onca çaba tatilde yapılan yanlış seçimlerle boşa gidebilir. Otellerde açık büfede yer alan birbirinden lezzetli ve bol kalorili yiyecekler en disiplinli kişileri bile baştan çıkarablir. Ayrıca tatil boyunca hareket etmek yerine gün boyu şezlongda yatmak da kilo almaya neden olur. Oysaki tatilde bilinçli hareket ederek kilo kontrolü gerçekleştirmek mümkün. Peki, tatilde kilo vermek mümkün mü? İşte, tatiliniz boyunca uygulayabileceğiniz bazı sağlıklı beslenme tüyoları…

Otelin Spor Salonunu Kullanın

Tatilde tüm gün oturmak veya güneşlenmek ilk başta yorgunluk atmak açısından size keyifli gelebilir. Ancak bu hataya düşmemelisiniz. Gittiğiniz otelin spor salonunun yerini öğrenerek aletleri inceleyebilir ve her gün en az bir saatinizi spor yaparak geçirebilirsiniz. Ayrıca pek çok otelde sabah ve akşamüstü saatlerinde yoga veya pilates dersleri de verilir. Bunları araştırarak derslere kayıt olabilir ve tatilde fit kalabilirsiniz.

Paketli Atıştırmalıklar Yerine Sağlıklı Olanları Tercih Edin

Tatilde gün içinde yediğiniz paketli atıştırmalıklar hem sağlığa zararlıdır hem de ekstra kalori almanıza neden olur. Bunlar yerine taze meyve ve yoğurt gibi yiyeceklerle ara öğünlerinizi düzenleyebilirsiniz. Ayrıca açık büfe kahvaltılarda da paketli gıdalardan uzak durmalısınız. Reçeller, ballar ve konsantre meyve suları yerine bitki çayları, taze sıkılmış meyve suları, taze meyve ve sebze çeşitleri ile daha sağlıklı bir kahvaltı rutini oluşturabilirsiniz.

Kızartma Yerine Izgara Yiyecekler Tüketin

Açık büfe servisinde pek çok yağlı ve kalorili gıda bulunur. Bunların yanı sıra kızartma yiyecekler de sizin için ciddi kalori kaynaklarıdır. Tüm bunlardan kaçınmak için açık büfeyi baştan sona gezip hangi yiyecekleri tabağınıza alacağınızı belirlemeli ve yemek almaya daha sonra başlamalısınız. Tabağınızın çoğunluğunu sebze ve zeytinyağlılarla, kalan kısmını da ızgara yiyeceklerle doldurabilir ve dengeli öğünler oluşturabilirsiniz.

Tatlı Krizlerini Tadımlık Porsiyonlarla Geçiştirin

Yaz aylarında deniz ve güneşin etkisiyle yemek yeme isteğiniz her zamankinden daha fazla olabilir. Açık büfede sergilenen birbirinden leziz tatlılar da iştahınızı kabartmak için başlı başına yeterlidir. Yemekten sonra canınız tatlı çektiğinde ağır şerbetli ve soslu tatlılar yerine seçiminizi sütlü tatlılardan yana yapabilirsiniz. Eğer kalorili tatlılarda gözünüz kaldıysa tabağınıza minik bir porsiyon almayı deneyin. Böylece kalori alımını sınırlayabilirsiniz.

Açık Büfede Aç Karnına Gezinmeyin

Tatilde kilo almamanın en büyük formüllerinden biri de açık büfede aç karnına gezinmemektir. Tatilde yanınıza sağlıklı atıştırmalıklar alarak ara öğünlerde bunları tüketebilir, öğlen ve akşam yemeklerinde iştahınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Ayrıca gün boyu bol bol su içerek de yeme isteğinizi azaltabilirsiniz.

Siz de yukarıdaki ipuçlarını uyguladığınızda tatilde kilo kontrolünü sağlayabilir, sağlıklı bir yaşamın keyfini çıkarabilirsiniz.