Her dakikası eğlence dolu, rahatlatıcı bir tatil döneminin ardından çoğu kişi gibi siz de işe adapte olmakta zorlanıyor musunuz? Öyleyse bu dönemi kolayca aşmanıza yardımcı olacak aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz.

Dönüşünüzü Birkaç Gün Öne Çekin

Tüm yıl beklenen tatil dönemi, insana deyim yerindeyse her şeyi unutturabiliyor. Hal böyle olunca keyif dolu günler hiç bitmeyecekmiş gibi davranılıyor ve dönüş son güne bırakılıyor. İşin kötü yanıysa böyle yapıldığında mental açıdan tekrar işe odaklanmak epey güç hale geliyor. Bu sorundan kaçınmak için dönüşünüzü birkaç gün öne çekebilirsiniz.  Bu sayede kendinizi işe gitme fikrine alıştırmak için yeterli vakte sahip olabilirsiniz.

İşinize Yönelik Önceliklerinizi Belirleyin

Tatil sonrası adapte olma zorluğu yaşamamak için işinize yönelik önceliklerinizi belirleyebilirsiniz. Çünkü hiç hazırlık yapmadan görevinize başlamak, kolayca kaotik bir süreç halini alabilir. Bunun yerine birikmiş işleri önem sırasına göre kategorilere ayırmak, tatil sonrası işe döndüğünüz ilk günde bunalmanızı engelleyebilir. Aynı amaç doğrultusunda mail kutunuzu düzenlemeye yönelik bir strateji geliştirmeyi de düşünebilirsiniz.

Egzersize Zaman Ayırın

Egzersiz yapmak, tatil sonrası işe hızlıca adapte olunmasını sağlayacak öneriler sıralanırken genelde atlanabiliyor. Ancak fiziksel aktivitenin endorfin seviyesini yükselttiğini unutmamak gerekiyor. Endorfin düzeyinin ideal sınırlar içerisinde olması, tatil bitiminde yeniden işe başlama fikrinin beraberinde getireceği mental ağırlıkla başa çıkmanızı kolaylaştırabilir.

İşe Odaklanma Konusunda Kendinizi Zorlamayın

Özellikle birkaç haftalık tatil döneminin ardından yeniden işe adapte olmak çoğu kişi için zorlu bir süreçtir. Kendinizi yorgun ve mutsuz hissetmeniz son derece doğaldır. Ancak tüm bu olumsuz hislerden arınmak için kendinizi işe odaklamak konusunda asla zorlamamalısınız. Tam aksine zihninizi berraklaştıracak mindfulness uygulamalarına yönelebilir, iş bitiminde mutlu olmanızı sağlayacak aktivitelere katılabilirsiniz.

Eğlenmenizi Sağlayacak Etkinliklere Katılın

Tatilin ardından işe geri dönmenin stresiyle başa çıkmanıza yardımcı olacak yöntemlerin sonuncusu, tıpkı tatil dönemindeki gibi eğlenmenizi sağlayacak etkinliklere katılmak. Mesela iş çıkışı kısa bir rota belirleyip yürüyüş yapabilirsiniz. Hafta sonu geldiğinde sevdiğiniz kişilerle birlikte grup etkinliklerinde yerinizi alabilirsiniz. Mevsim uygunsa hafta sonu havuza veya denize gitmeyi düşünebilirsiniz.

Seyahat Sağlık Sigortası ile tatil süresi boyunca tüm potansiyel risklere karşı kapsamlı güvenceler elde edebilirsiniz!

Tatil Sonrası Sendromu ve Seyahat Sigortası Hakkında Merak Edilenler

Tatil sonrası sendromu nedir?

Tatil sonrası sendromu, tatil dönüşünde gündelik hayata adapte olmak konusunda yaşanan zorluğu ifade eder. Motivasyon kaybı, yorgunluk hissi gibi belirtilere sahiptir.

Tatil yapmak psikolojiye iyi gelir mi?

Tatil yapmak, vücudun strese verdiği tepkiyi düzenleyen hormonun seviyesinde azalmaya neden olur. Biyolojik etkisinin yanı sıra tatile çıkmak sosyal, zihinsel ve ruhsal getiriler de sağlar.

Seyahat sigortası ücreti ne kadar?

Seyahat sağlık sigortası fiyatları, poliçenin kapsamına ve geçerlilik süresine göre değişiyor.

Seyahat sağlık sigortası zorunlu mu?

Seyahat sağlık sigortası poliçesi, vize başvuruları esnasında beyan edilmesi zorunlu belgeler arasında yer alıyor.

Seyahat sağlık sigortası kaç günlük olmalı?

Seyahat sağlık sigortasının geçerlilik ve tatil süreleri aynı olmalıdır.

Seyahat sağlık sigortası hemen yapılır mı?

Seyahat sağlık sigortası poliçesi, kısa bir başvuru sürecinin ardından hemen basılabilir.

Seyahat sağlık sigortası internetten alınır mı?

Eureko Sigorta internet sitesi aracılığıyla seyahat sağlık sigortası başvurunuzu dakikalar içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Yurtdışı seyahat sigortası ne zaman yapılır?

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası, vize başvurusu öncesinde yaptırılmalıdır.