Hareketli ve eğlence dolu yaz mevsiminden günlerin kısalmaya, havaların soğumaya başladığı sonbahara geçiş yapmak, bazı kişiler için hem bedensel hem de ruhsal açıdan zorlayıcı olabilir. Ancak günlük rutininizde küçük değişiklikler yaparak geçiş sürecindeki zorlukları kolayca atlatabilirsiniz. Eğer siz de sonbaharda kendinizi daha iyi hissetmek için neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız bu yazının devamında sıraladığımız önerilerimize göz atabilirsiniz.

Grip Aşısı ve Check-Up Yaptırmak

Her yetişkinin düzenli olarak check-up yaptırması gerekir. Sonbahar varlığını hissettirmeye ve hayat yavaşlamaya başlamışken genel sağlık taraması yaptırmak iyi bir fikir olabilir. Böylece hem sağlık durumunuz hem de değişen hava koşullarına adapte olmak ile ilgili bir profesyonelden görüş alma fırsatı elde edebilirsiniz. Hatta hazır bir sağlık merkezine gitmişken grip aşısı yaptırmayı da düşünebilirsiniz. Bu sayede sonbaharda artan grip salgınından etkilenmeden hem işlerinize hem de günlük hayatın keyifli yönlerini keşfetmeye daha rahat bir biçimde yoğunlaşabilirsiniz.

D Vitamini Takviyesine Başlamak

D vitamini, kan şekerinin ideal seviyesinde kalmasından bağışıklık sisteminin güçlenmesine kadar birçok fayda sağlar. Güneş ışınlarından gelen UVB radyasyonu, bir yetişkinin günlük D vitamini ihtiyacının %80-90 kadarını tek başına karşılar. Dolayısıyla yaz mevsiminde vücudun bu vitamini alması çok daha kolaydır. Ancak güneşli gün sayısının azaldığı sonbahar aylarında D vitamini desteği almak, açığı kapatmak için yerinde bir karar olabilir. Takviye için medikal ürünlere yönelmek yerine doğal besinleri tercih edebilirsiniz. Mesela beslenme rutininizde balık, süt ürünleri ve mantar gibi D vitamini açısından zengin gıdalara daha fazla yer ayırabilirsiniz.

Beslenme Rutinde Küçük Değişiklikler Yapmak

Hazır vücudunuza ihtiyaç duyduğu D vitamini sağlamak için beslenme rutininizde değişiklik yapmaya başlamışken kapsamlı bir sağlıklı diyet listesi hazırlamayı düşünebilirsiniz. Sonbahara özel sağlıklı beslenme listenizde, tam tahıllı besinlere ve sağlıklı yağlara yer ayırabilirsiniz. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri dengeli biçimde temin etmek içinse öğünlerinizde brokoli, balkabağı, lahana, ıspanak gibi mevsim sebzelerini içeren tarifleri tüketmeye ağırlık verebilirsiniz. Tabii tüm bunların dışında düzenli su içmeyi de unutmayın.

Uyku Düzenini Korumak

Bağışıklık sisteminizin güçlü kalması için sonbaharda uyku düzeninizi korumaya özen göstermenizde fayda var. Üstelik gecelerin uzaması da bu konuda size epey yardımcı olacaktır. Günde 7 ila 9 saat arasında uyuyarak gün içerisinde kendinizi çok daha enerjik hissedebilirsiniz. Düzenli uyku aynı zamanda odaklanma ve olaylara karşı sakin kalma gibi faydaları da beraberinde getirir. Mevsimsel değişime bağlı olarak uyku düzeninizi rayına oturtmakta sorun yaşarsanız geç saatte bir şeyler atıştırmamak ve sıcak suyla duş almak gibi yöntemleri uygulamayı deneyebilirsiniz. Kitap okumak veya müzik dinlemek de rahatlayıp uykuya geçme konusunda işinizi kolaylaştırabilir.

Fiziksel Aktivitelere Devam Etmek

Yaz mevsimindeki güzel havalar, birçok bireyde dış mekan aktivitelerine yönelme isteği uyandırır. Sonbaharın gelişiyle birlikte kısalan günler ve soğuyan havalar ise bu isteği epey köreltebilir. Ancak kendinizi bu mevsimde de iyi hissetmek için fiziksel aktivitelere devam etmeniz gerekir. Her gün egzersiz yaparak kalp rahatsızlıkları, yüksek tansiyon, kan şekerinde dengesizlik gibi sağlık sorunlarıyla yüzleşme ihtimalinizi kayda değer oranda azaltabilirsiniz. Tek başınıza yürümekten, koşmaktan ya da pilates yapmaktan sıkılıyorsanız benzer aktiviteleri yapmaktan zevk alan kişilerle bir araya gelmeyi düşünebilirsiniz.

Cilt Sağlığını Korumaya Yönelik Önlemler Almak

Sonbaharda kendinizi daha iyi hissetmek istiyorsanız vaktinizin bir kısmını cilt sağlığınızı korumaya yönelik önlemler almaya ayırabilirsiniz. Zira birçok klinik çalışma, estetik açıdan güzel görünüme sahip olmanın kişilerin kendilerini mutlu hissetmelerinde anahtar rol oynadığını göstermektedir. Siz de bu doğrultuda cildinize düzenli olarak nemlendirici etkiye sahip bakım ürünleri uygulayabilirsiniz. Tabii sentetik ürünleri kullanmayı sevmiyorsanız bol bol su içmek, organik bakım ürünleri hazırlamak gibi alternatif yöntemlere de yönelebilirsiniz.

Sonbahar da dâhil olmak üzere yıl boyunca sağlık risklerinizi güvence altına almak için Eureko 4 Mevsim Sağlık Sigortası başvurunuzu hemen tamamlayın!