Kış mevsimini yavaş yavaş geride bırakırken, birçok insan ilkbaharı, insanın içini ısıtan ılık havayı ve özgürlüğü heyecanla beklemeye başladı bile. Açık havada doyasıya yürümenin bile bambaşka hissettirdiği ilkbahar mevsimiyle birlikte, birbirinden güzel festivallerin de çanları çalıyor. Peki Türkiye’de bizleri bekleyen en güzel ilkbahar festivalleri hangileri? Bahar mevsiminde rotanızı festivallere yöneltmek istiyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

1.   Alternatif Panayır (02-03 Mart 2024)

İlkbahar mevsimini karşıladığımız gibi müziğe doyacağımız bir yerli festival bizleri bekliyor. Alternatif Panayır Müzik Festivali’nde; Adamlar, Canozan, Soft Analog, Emir Can İğrek, Perdenin Ardındakiler ve Beyza Başak gibi birbirinden yetenekli şarkıcı ve gruplar sahne alıyor. İki gün süren ve İzmir Arena’da gerçekleştirilecek olan festivalde ek olarak lezzetli sokak yemekleri, alışveriş standları ve eğlenceli oyun alanları da yer alıyor.

2.   Konyaaltı Kadın Oyunları Festivali (06-10 Mart 2024)

Mart festivalleri arasında merakla beklenen Konyaaltı 4. Kadın Oyunları Festivali, tiyatro tutkunlarını Antalya’ya davet ediyor. “Mutlu Bir Romanın Aşk Hikayesi”, “Disko Topu”, “Mavi Müzikhol”, “Yan Rol” gibi oyunların sergileneceği festivalde, kadınları konu alan çeşitli etkinlikler de yer alıyor. Sanat etkinliği olmasının yanı sıra sosyal sorumluluk projesi kapsamına da giren 4. Kadın Oyunları Festivali, Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

3.   Adana Kültür Yolu Festivali (13-21 Nisan 2024)

Nisan ayındaki ilkbahar festivalleri arasında yer alan Adana Kültür Yolu Festivali, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenleniyor. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında gerçekleştirilecek olan festivalde, sanatın, gastronominin, çeşitli gösterilerin ve eğlenceli etkinliklerin harmanlandığı bir organizasyon bizleri bekliyor. Şehrin kültürel değerlerini yansıtan Adana Kültür Yolu Festivali, yaş sınırı gözetmeden ailecek katılabileceğiniz ilkbahar etkinlikleri arasında yer alıyor. 

4.   İstanbul Film Festivali (17-28 Nisan 2024)

Nisan festivalleri arasında yer alan ve her yıl dört gözle beklenen İstanbul Film Festivali, sinemaseverleri tek noktada buluşturuyor. Bu yıl 43. kez gerçekleştirilecek olan köklü festival, kategorisinde sinemada izleme fırsatı bulamayacağınız birbirinden özgün ve iddialı filmleri barındırıyor. İKSV tarafından düzenlenen festival için 31 Mart tarihinden itibaren bilet satın alabilirsiniz.

5.   Milyonfest İzmir (03-05 Mayıs 2024)

“Müzik olmadan asla.” diyenler için bu sene ilkbahar ayı müzik festivalleri ile dolu. Mayıs festivalleri arasında yer alan Milyonfest İzmir’de; Athena, Pinhani, Yaşlı Amca, Redd gibi ünlü grupların yanı sıra Ufuk Beydemir, Can Gox, Emre Aydın, Fatma Turgut gibi birbirinden değerli sanatçılar sahne alıyor. Üç gün sürecek olan festival, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Baharda rotanızı yurt dışına çevirmek istiyor ve yurt dışı festivallerini merak ediyorsanız, “Dünyaca Ünlü Bahar Festivalleri” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

6.   Cappadox (23-26 Mayıs 2024)

Türkiye’nin en sevilen turistik merkezlerinden biri Kapadokya’nın ev sahipliğini yaptığı Cappadox Festivali, yerel sanatçıları, ilham veren kendine özgü organizasyonları ve açık hava etkinlikleriyle Mayıs ayında gerçekleştirilecek. Bu sene “Değişen Gökler” temasıyla dikkat çeken festival, Kapadokya’nın tarihi dokusu ve benzersiz atmosferini deneyimlemenizi bekliyor.

7.   Picnic & Gathering (25 Mayıs 2024)

Birbirinden renkli yerli festivaller arasında yıldızı parlayan Picnic & Gathering Festivali, baharın enerjisini deneyimlemek için eşsiz bir seçenek. İstanbul Swissôtel The Bosphorus’ta gerçekleştirilecek olan festivalde, dünyaca ünlü alternatif müzik grupları sahne alıyor. Şehre yakın ama doğayla iç içe bir festival deneyimi yaşamak, Türk ve dünya mutfaklarını yansıtan gurme lezzetlere doymak, yaratıcı atölyelerde birbirinden değerli sanatçılarla buluşmak istiyorsanız, Picnic & Gathering festivali tam size göre!

Festivallerin renkli dünyasına kapılmak ve doyasıya eğlenmek güzel, ancak eğlenirken de tedbiri elden bırakmamak gerek. Eureko Seyahat Sağlık Sigortası ile beklenmedik kazalara karşı erkenden önlem alarak, keyfinizi sekteye uğratacak etkenleri engellemeyi unutmayın.