Günün büyük bölümünü trafikte geçiren sürücüler için çeşitli risklerle karşılaşma ihtimali diğerlerine nazaran yüksektir. Dolayısıyla beklenmedik maddi kayıpların önüne geçmek için mutlaka önlem almak gerekir. Muafiyetli kasko poliçeleri, kendilerine has avantajları ile bu tarz durumlar için en iyi seçenek niteliği taşır.
Muafiyetli Kasko Nedir?
Muafiyetli kasko, belirli uygulamalara bağlı kalınarak araçta oluşan hasarın belirli bir kısmının poliçe sahibi, kalanının ise sigorta şirketi tarafından üstlenilmesini esas alır. Her iki tarafın da ödeme yapması, muafiyetli kasko poliçelerini diğer araç sigortası ürünlerinden ayıran en önemli farklılıktır. Kasko muafiyeti içeren ürünler, ağırlıklı olarak yoğun trafikte sıkça araç kullanan kişiler tarafından tercih edilir. Zira gün içerisinde saatlerce araç kullanan sürücülerin, kazaya karışma riski çok daha yüksektir. Bu durum, aynı zamanda küçük hasarların meydana gelme olasılığını da kayda değer oranda artırır.
Küçük hasarlar, hasarsızlık oranını etkileyip etkilemedikleri hakkında yeterince bilgi sahibi olmayan araç sahiplerinin en çok çekindikleri konudur. Ancak muafiyetli sigorta ile bu konuya kesin çözüm bulabilmek mümkündür. Mini hasar teminatı kapsamına giren hallerde, tüm tamir masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır. Teminattan yararlanabilmek için sigorta şirketiyle anlaşmalı servislerden hizmet almak yeterlidir. Üstelik küçük hasarlara yönelik tamir süreci, hasarsızlık oranının bozulmasına neden olmaz.
Muafiyetli Kasko Özellikleri Nelerdir?
Sigorta şirketleri, muafiyetli poliçe tekliflerini iki farklı uygulamaya bağlı kalarak araç sahiplerinin tercihine sunar. Bu yöntemlerin en çok tercih edileni, sigorta bedelinden belirli bir oranın poliçeden muaf tutulduğu tenzili muafiyet uygulamasıdır. Sigortalı adayına muafiyet oranı ile ilgili bilgilendirme teklif aşamasında yapılır. Oran, araç sahibinin isteği doğrultusunda değiştirilebilir. Poliçe geçerlilik süresi dahilinde herhangi bir hukuki anlaşmazlık çıkmaması için muafiyet oranının mutlaka poliçede yazılı olarak belirtilmesinde fayda vardır.
Belirli meblağ sınırlaması yapılması, tenzili muafiyet dışında kasko sigortalarında uygulanan bir diğer yöntemdir. Örneğin; poliçede belirlenen muafiyet sınırı 1.000 TL ise bu meblağın altında kalan tüm hasarların ödemesi araç sahibi tarafından üstlenilir. Belirlenen sınırın üzerindeki masraflarda ise sigorta şirketi devreye girer. Bazı şirketler, müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla belirli bir meblağ sınırı üzerinden muafiyet oranı uygulaması gibi karma seçeneklere de poliçelerinde yer verir.
Muafiyetli Kasko Hangi Avantajları Sağlar?
Düşük fiyatlarla trafikte karşılaşılabilecek risklere karşı güvence sağlaması, muafiyetli kasko poliçelerinin sağladığı avantajların en önemlisi konumundadır. Hatta muafiyet oranı ne kadar yükseltilirse, ödenmesi gereken prim miktarı da o kadar azalır. Bu avantaja ek olarak muafiyetli poliçelerde yer alan mini hasar teminatı, araç sahiplerinin cam kırılması ya da küçük boya hasarları gibi sorunlarda herhangi bir masraf yapmadan en iyi çözüme ulaşabilmelerine olanak tanır. Zira teminat kapsamına giren hasarlar, onay sürecine gerek duyulmadan sigorta şirketince karşılanır. Üstelik hasarsızlık oranı hiçbir şekilde etkilenmez. Kapsam dışı kalan küçük hasarlarda ise ödeme sigortalı tarafından üstlenilir. Ancak bu tarz durumlarda, sigorta şirketiyle anlaşmalı servislere başvurulması halinde maliyet avantajı sağlayacak indirimlerden faydalanabilmek mümkündür.
Trafikte karşılaşabileceğiniz risklere karşı aracınızı güvence altına almak için daha fazla beklemeyin. Hemen Eureko Kasko Sigortası başvurunuzu tamamlayın!