KOBİ’lerin ticari faaliyetleri esnasında türlü nedenlerle zarara uğrama olasılıkları her zaman için mevcuttur. Dolayısıyla küçük ve orta büyüklükteki işletmeler, hem mal varlıklarını hem de iş süreçlerini güvence altına almak için çeşitli önlemler bulmaya odaklanır. Bu yazının devamında, risklerini güvence altına almak isteyen KOBİ’lerin yaptırması gereken sigorta çeşitleri hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Trafik Sigortası

Lojistik süreçleri, günümüzde KOBİ’lerin ticari faaliyetlerinde önemli yer tutmaktadır. Üstelik çoğu yerel işletme, kendi araçları ile müşterilerine ürün ya da hizmet tedarik etmeye meyillidir. Dolayısıyla yoğun trafikte kaza gibi risklerle karşılama ihtimalleri yüksektir. Can ve mal kaybı ile sonuçlanabilecek kazalar sonucunda ortaya çıkması muhtemel maddi zararların önüne geçmek için mutlaka trafik sigortası yaptırmak gerekir. Araçların trafiğe çıkabilmeleri için yaptırılması zorunlu bu sigorta türü, üçüncü kişilere karşı risklerin poliçe ile güvence altına alınmasını sağlar.

Kasko Sigortası

Tıpkı zorunlu trafik sigortası gibi kasko da gündelik iş akışlarında lojistiğin önemli yere sahip olduğu KOBİ’ler için önemli sigortacılık ürünlerinin başında gelir. Kasko sigortası, sahip olunan araca yönelik risklerin sigorta şirketi tarafından üstlenilmesini mümkün kılar. Üstelik paket çeşitliliği sayesinde ihtiyacınıza ve bütçenize uygun seçenekleri rahatça değerlendirme imkânı bulabilirsiniz. Kasko sigortası aracılığıyla ayrıca ana teminatlar dışına pek çok yan haktan da yararlanabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası

Özel sağlık sigortası, bazı KOBİ sahipleri tarafından pek de gerekli olmayan bir harcama olarak nitelendirilir. Oysa düşük prim tutarları ve geniş kapsamları ile kurumsal sağlık poliçeleri, çalışanlara sağlanabilecek en önemli yan haklar arasındadır. KOBİ çalışanları, rahatsızlandıklarında poliçenin kapsamındaki anlaşmalı özel sağlık kurumlarında tedavi olarak kısa sürede görevlerinin başına dönebilir. Özel sağlık sigortasının sağladığı bu avantaj, iş gücü kaybının önüne geçilmesine yardımcı olurken ciro hedeflerine ulaşmayı kolaylaştırır.

İşveren Sorumluluk Sigortası

Yasalar gereği çalışma esnasında personelin başına gelebilecek herhangi bir kazada, sorumluluk işverene aittir. İş kazası sonucu ayrıca çalışana belirli miktarda tazminat ödenmesi gerekebilir. Haliyle bu durum işveren açısından ciddi miktarda maddi kayıp anlamına gelebilir. İşveren sorumluluk sigortası, tam da bu noktada devreye girerek sosyal güvenlik kurumuna tabi çalışanlara iş kazası neticesinde ödenmesi gereken tazminatın poliçe kapsamında karşılanmasına olanak tanır. Hatta çalışan tarafından işverene dava açılması durumunda da mahkeme masrafları bu sigortadan karşılanabilmektedir.

Hırsızlık Sigortası

Hırsızlık, KOBİ’lerin sıklıkla karşılaştıkları sorunlar arasında ilk sıralardadır. Alarm ve kamera kurulması, özel şirketlerden güvenlik görevlisi temini gibi önlemler bile bazı durumlarda yetersiz kalabilir. Bu önlemlerin yanı sıra hırsızlık sigortası yaptırmak çalınan değerli eşyaların, malzemelerin ya da nakit paranın yarattığı ekonomik kaybın büyük oranda telafi edilebilmesini sağlar.

Doğal Afet Sigortası

Türkiye’nin coğrafi yapısı nedeniyle sık sık deprem, sel, toprak kayması gibi doğal afetler meydana gelir. Öngörülmesi neredeyse imkansız bu tür doğa olayları sonucunda iş yerinizde oluşabilecek zararı tek başınıza karşılamak, maddi açıdan katlanılması zor bir durum olabilir. Oysa kısa süren başvuru sürecinin ardından sahip olacağınız doğal afet sigortası sayesinde sel ve deprem gibi risklerden doğan zararlarınızın poliçe kapsamında karşılanmasını sağlayabilirsiniz.

İş Yeri Sigortası

KOBİ’lerin beklenmedik anlarda ciddi maddi kayıplara uğramalarına neden olan riskler, elbette doğal afetlerden ibaret değildir. Yangın, terörizm, infilak, emniyeti suistimal gibi risklerle de faaliyet süresi boyunca her an karşılaşılabilir. Bu tarz durumlara karşı önlem almak isteyenler için en kapsamlı çözümler, iş yeri sigortası bünyesinde toplanır.

Seçtiğiniz pakete bağlı olarak grev, lokavt ve benzeri olaylar neticesinde meydana gelen kötü niyetli hareketlerden doğan zararlarınızın sigorta şirketi tarafından üstlenilmesini mümkün kılabilirsiniz. İş yeri sigortası ayrıca üçüncü şahıs, işveren sorumluluk, kâr/kira kaybı, makine kırılması başta olmak üzere sektöre özel ve genel daha birçok teminattan yararlanabilmenizi sağlar.

İş yerinizi çeşitli etkenlere bağlı olarak meydana gelebilecek risklere karşı güvence altına almak için Eureko Sigorta’nın Kobi’m Garantide poliçesine hemen başvurun!