Yaz mevsiminin gözde rotalarından biri olan Yunan adalarını kapıda vize alarak keşfetmeye ne dersiniz? Yunanistan kapı vizesi sayesinde belirli Yunan adalarını bir hafta boyunca ziyaret edebilir ve keyifli bir tatil imkanı yakalayabilirsiniz. Peki kapıda vize uygulaması ile gezebileceğiniz birbirinden renkli Yunan adaları hangileri? Bu yazımızda Yunanistan kapıda vize işlemleri ile ilgili merak edilenleri mercek altına aldık.

Kapıda Vize Nedir?

Kapıda vize uygulaması, bazı ülkeleri ziyaret edecek olan turistlere havalimanı veya sınır kapısında vize başvurusu yapma imkanı tanıyan bir sistemdir. Oldukça kolay ve avantajlı olan bu sistem sayesinde, vize başvurusu yapmaya zamanı olmayan yabancı ülke vatandaşları çok daha kısa sürede vize işlemlerini tamamlayabilir. Kapıda Yunanistan vizesi nasıl alınır ve hangi Yunan adaları ziyaret edilebilir merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Yunanistan Vize Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılır?

Yunanistan’ı ziyaret edebilmek için Türkiye’deki Yunanistan konsolosluklarına başvuru yapabilmeniz mümkündür. Turistik amaçlı ve kısa vadeli ziyaretlerde, Yunanistan vize başvurusu için Kosmos Vize Hizmetleri’nden randevu almanız, Schengen vizesi ve gerekli belgeler eşliğinde başvuru sürecini tamamlamanız gerekir. Öte yandan yıl boyunca faydalanabileceğiniz Yunanistan kapı vizesi için ülke sınırında vize başvurusunda bulunmanız yeterli olacaktır.

Yurt dışında vize başvurusu yapmadan ziyaret edebileceğiniz rotaları öğrenmek için, vizesiz ülkeler başlıklı  içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Yunan Adaları Kapıda Vize Evrakları Neler?

Belirli Yunan adalarını ziyaret etmek ve kapı vizesi başvurusunda bulunabilmek için aşağıdaki evrakları yanınızda götürmeniz gerekir:

  • Kimlik fotokopisi
  • 60 Euro vize ücreti
  • En az 6 ay geçerliliği olan bir pasaport (Pasaportta KKTC giriş damgası olmamalı)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (3,5 x 4,5 ölçülerinde)
  • 3 aylık banka hesap dökümü (Seyahat masraflarını karşılayabilecek kadar bakiye bulunması gerekir)
  • Konaklama rezervasyonu
  • Feribot bileti
  • Başvuru formu
  • Seyahat sağlık sigortası

Yunan adaları ziyaretinizde oluşabilecek beklenmedik sağlık maliyetlerine karşı Eureko güvencesi ile seyahat sağlık sigortası yaptırabilir, tatil keyfinizi sekteye uğratabilecek unsurlara karşı önlem alabilirsiniz.

Kapıda Vize ile Mutlaka Görmeniz Gereken Yunan Adaları

Kapıda Yunan adaları vize başvurusu yaparak birbirinden farklı Yunan adalarını keşfedebilir, keyifli bir tatil imkanını zahmetsizce elde edebilirsiniz. Peki hangi adalar Yunanistan kapı vizesi kapsamında ziyaret edilebilir? İşte kapı vizesiyle gidebileceğiniz 10 Yunan adası:

Sakız Adası

Tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Sakız Adası, Ege Denizi’nde en çok ziyaret edilen turistik bölgelerden biri konumunda. Kapıda vize ile gidebileceğiniz ada, eşsiz manzaraya sahip köyleri ile biliniyor.

Midilli Adası

Kapıda vize uygulaması ile keşfedebileceğiniz bir diğer Yunan adası olan Midilli Adası, tertemiz plajları ve tarihi sokakları ile ziyaret edilmesi gereken rotalardan biri.

Rodos Adası

Antik çağların izlerini taşıyan mimarisi, tarihi yapıları ve enerjik yaz günleri ile mutlaka ziyaret etmeniz gereken Rodos Adası, kapıda vize imkanı tanıyor.

Sisam Adası

Kuşadası üzerinden feribotla ziyaret edebileceğiniz Sisam Adası, ülkemiz kıyılarına en yakın konumda yer alan Yunan adalarından biri. Kapıda Yunanistan vizesi ile gidebileceğiniz adada, tertemiz plajların yanı sıra keşfedilmesi gereken müzeler de bulunuyor.

Kos Adası

İstanköy olarak da bilinen Kos Adası, On İki Adaların kraliçesi olarak tanımlanıyor. Büyüleyici doğası, tarihi sokakları ve sıcacık iklimiyle yaz mevsiminin uğrak noktalarından olan bu adayı kapıda vize ile ziyaret edebilirsiniz.

Meis Adası

Yalnızca tek bir yerleşim yerine ev sahipliği yapan Meis Adası, sakin ve dingin bir tatil arayışında olanlar için birebir. Meis Adası’nın huzurlu ortamında dinlenmek ve doğal güzelliklerin tadını çıkarmak istiyorsanız, kapıda vize imkanı ile ziyaret edebilirsiniz.

Patmos Adası

Hristiyanlığın kutsal merkezlerinden biri olarak kabul edilen Patmos Adası, antik çağlardan kalan manastırları ve yel değirmenleri ile dikkat çekiyor.

Leros Adası

Pek çok imparatorluğa ev sahipliği yapan Leros Adası, ziyaret edebileceğiniz en sakin ve en yeşil Yunan adalarından biri. Adanın en turistik bölgelerinden olan Alinda’da birbirinden farklı mekanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Kalimnos Adası

Görece daha uygun fiyatlı tatil yapmak isteyenler için eşsiz bir seçenek olan Kalimnos Adası, sakince kafa dinlemek isteyenler için en uygun destinasyonlardan biri.

Simi Adası

On İki Adaların en küçüğü olarak bilinen Simi Adası, kıyılarında yer alan pastel rengin onlarca tonuna sahip evleri ile ön plana çıkıyor. Kendine has neo-klasik tarzıyla dikkat çeken bu evler, adanın simgesi olarak görülüyor. Tarihi ve kültürel yapılarını keşfe çıkmak için kapıda Yunanistan vizesi alabilir ve adayı ziyaret edebilirsiniz.