Hırsızlık, mağazalar başta olmak üzere birçok iş yerinde günümüzde en sık rastlanan sorunlardan bir tanesi, Peki, bu soruna karşı alabileceğiniz önlemlerin neler olduğunu biliyor musunuz? İşte uygulaması gayet basit, ancak etkisi güçlü önlemlerden bazıları…

Güvenlik Riski Değerlendirilmesi Yaptırılması

İş yerinde hırsızlık ihtimalini ortadan kaldırmak için atılabilecek en önemli adım olarak güvenlik risk değerlendirmesi yapılması ön plana çıkıyor. Profesyonel bir güvenlik şirketince gerçekleştirilecek bu tarz bir değerlendirme ile iş yerindeki açıklar tüm netliği ile belirlenebiliyor. Böylece güvenliği artırmak için deneme yanılma yoluyla hareket etmek yerine doğrudan en efektif yöntemler arasından seçim yapılabiliyor.

Mekan Görünürlüğünün Artırılması

Hırsızlık olaylarının yaşandığı iş yerleri ile ilgili en büyük sorun, mekan görünürlüğünün kısıtlı olmasıdır. Oysa gece boyunca ışıklandırmanın aktif olması, maddi yönden ciddi kayıpların yaşanmasının önüne geçer. Zira çevrede dolaşan güvenlik güçleri iş yerini kolayca kontrol edebilir. Tabii mekan görünürlüğünü sağlamakla yetinmeyip değerli eşyaları mesai dışı saatlerde güvenli bir kasaya koymak gibi önlemlere de başvurmakta fayda var.

Güvenlik Kamerası Sistemi Kurulması

Gerek gün içerisinde gerekse mesai dışı saatlerde iş yerinizde neler yaşandığından anında haberdar olmak için güvenlik kamerası sistemi kurdurmayı düşünebilirsiniz. Kamera sistemi, hırsızlıkları caydırmasının yanı sıra sizin ve çalışanlarınızın bulunduğu konumdan görünmesi imkansız noktalarda meydana gelen çeşitli sorunlara da anında müdahale edilebilmesini mümkün kılar. Üstelik iş yerinizin 7/24 gözetim altında olmasını sağlayacak kusursuz bir güvenlik kamerası sisteminin makul fiyatlarla kurulumu için tek yapmanız gereken Eureko Sigorta müşterisi olmaktan ibaret. Eurekobi müşterilerine özel kampanya kapsamında kamera ve alarm sistemlerine cazip indirim koşullarından faydalanarak sahip olabilirsiniz.

Çalışanların Eğitilmesi

İş yerinde hırsızlık, yalnızca üçüncü kişiler tarafından gerçekleştirilen bir suç türü değildir. Aynı zamanda çalışanlar da çeşitli nedenlerden dolayı hırsızlık eylemine kalkışabilir. Dolayısıyla teknolojiden yararlanmak kadar çalışanları hırsızlığa karşı eğitmek de önemlidir. Bir güvenlik şirketi aracı ile alacakları eğitim sayesinde çalışanlarınızın basit ve nitelikli hırsızlık yöntemlerine karşı bilinçlenmelerine yardımcı olabilirsiniz. Aynı zaman böyle bir suça kalkıştıklarında ne tür yaptırımlarla karşılaşacakları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz.

Özel Güvenlik Görevlisi Bulundurulması

Gün içerisinde yoğun trafiğin yaşandığı iş yerlerinde, çalışanların müşterileri gözle takibi ve güvenlik kameraları bazen yetersiz kalabiliyor. Haliyle potansiyel hırsızlık riskini azaltmak için özel güvenlik görevlisi kiralamak, bu tarz yerler için ideal çözüm niteliği taşıyor. Özel güvenlik personeli, mağazayı gezerek olası sorunlara anında müdahale edebilir. Aynı zamanda giriş ve çıkışların kontrol altında tutulmasına da imkan tanır.

İş Yerinin Yeniden Düzenlenmesi

İlk defa hizmet vermeye başlayacak iş yerlerinin iç tasarımında bazen kozmetik kaygılar ön planda tutulabiliyor. Hal böyle olunca da hırsızlık vakalarının artmasına neden olan kör noktaların sayısı azımsanmayacak boyutlara çıkabiliyor. Özellikle mağazalarda sıklıkla yaşanan kör nokta kaynaklı hırsızlık olaylarının önüne geçmek için rafların ve tezgahların yerlerini yeniden düzenlemeyi düşünebilirsiniz. Bu önleme rağmen yine de görülmesi zor alanlar mevcutsa belirli noktalara ayna yerleştirebilirsiniz.

İş Yeri Sigortası Yaptırılması

Hırsızlık ihtimaline karşı iş yerinizi güvence altına almak için başvurabileceğiniz yöntemlerden bir diğer ise sigorta yaptırmak. Hırsızlık teminatı içeren bir poliçeye sahip olmak, beklenmedik mal kayıpları karşısında maddi yönden dezavantajlı konuma düşmenizi engeller. Üstelik bir hırsızlık teşebbüsü esnasında yaşanabilecek yaralanma gibi durumlara karşı kapsamlı asistan hizmetlerinden yararlanabilmenizi sağlar.

Eureko Kobim Garantide İş Yeri Sigortaları ile hırsızlık başta olmak üzere birçok riske karşı kapsamlı bir güvenceye sahip olabilirsiniz. Üstelik Eurekobi üyelerine özel birbirinden cazip kampanyalardan faydalanma ayrıcalığa sahip olabilirsiniz.