Yılbaşı ruhunu yakalamak için standart fikirlerden sıkıldınız mı? O halde sizin için hazırladığımız listede yer alan seçeneklere göz atabilirsiniz. İşte uygulaması oldukça pratik yılbaşı dekorasyon önerilerimiz…

Evinizin Girişini Yılbaşı Temalı Süslerle Donatın

Yılbaşı dekorasyon önerileri listemizin ilk sırasında, bir klasik olan girişi süsleme fikri yer alıyor. Kapının önüne sereceğiniz bir paspas ve asacağınız süs ile hem aile üyelerinizin hem de konuklarınızın hızlıca yeni yıl moduna girmelerini sağlayabilirsiniz. Tabii bu kadarı ile yetinmek istemezseniz yaratıcılığınızı konuşturup kendiniz de birkaç süsleme yapabilirsiniz. Mesela kullanmadığınız eşarpları birbirine bağlayarak rengarenk çelenkler oluşturabilirsiniz. Portmanto üzerine çeşitli çıkartmalar veya oymalarla süslenmiş bir dilek kutusu yerleştirmek de fena bir fikir olmayabilir.

Yılbaşının Olmazsa Olmazı Çam Ağacını Unutmayın

Yılbaşı ruhunu evinize taşımak için bir çam ağacı edinmeyi de düşünebilirsiniz. Üstelik bu fikri uygularken illa doğal bir ağaca evinizde yer açmak zorunda değilsiniz. Zira yapı marketlerde çevre dostu yapay ürünler sizleri bekliyor. Ağacı süslemek içinse kırmızı ağırlıklı standart süslerden kullanabilirsiniz. Tabii alternatif olarak gümüş renkli ağaç süslerine yönelebilirsiniz. Yalnız ağacı süslerken üzerine birkaç şerit LED aydınlatma eklemeyi de sakın unutmayın.

Artan Ağaç Süsleriyle Evinizi Renklendirin

Ağacı süsledikten sonra elde kalan yılbaşı dekorasyon ürünleri genelde kutuya konup bir sonraki yıl değerlendirilmek üzere depoya kaldırılır. Oysa elinizde kalan süslerle evinizi görsel açıdan büyüleyici hale getirebilirsiniz. Örneğin; artan süslerle yılbaşı sofranızı renklendirebilirsiniz. Bazılarını kavanozların ve vazoların içerisine doldurup sehpa süsü olarak kullanabilirsiniz. Hatta hünerli ellerinizle hazırlayacağınız bir ahşap iskelete süsleri rastgele konumlandırıp şık bir yılbaşı avizesi yaratabilirsiniz.

LED Işıklandırmalı Anı Duvarı Oluşturun

LED şeritler, kullanım kolaylığı nedeniyle birçok dekorasyon fikrinin hayata geçirilebilmesini mümkün kılıyor. Ağaç, pencere ya da kapı süsü olarak kullanmak gibi standart fikirlerden sıkıldıysanız bu yılbaşında LED ışıklandırmalı bir anı duvarı oluşturma projesini hayata geçirebilirsiniz. Proje kapsamında yıl içerisinde çektirdiğiniz fotoğraflardan bir koleksiyon oluşturmakla işe başlayabilirsiniz. Bir sonraki aşamada ise LED şeritlerden oluşan çerçeveyi oluşturmaya odaklanabilirsiniz. Çerçevenin tasarımında dilerseniz standart şekiller yerine yıldız konseptini benimseyebilirsiniz.

Yılbaşı Temalı Teraryum Yapmaya Ne Dersiniz?

Özgün yılbaşı dekor fikirleri arayışındaysanız yeni yıl ruhunu yansıtacak bir teraryum yapmayı düşünebilirsiniz. Teraryum yaparken kışa özgü bitki ve çiçek türlerini kullanmak, akıllıca bir seçim olacaktır. Mesela tomurcuklu sarmaşık, siklamen, kardelen ve nergis bu iş için adeta biçilmiş kaftan niteliğinde. Yeşil ve beyaz renklerdeki bitkilerin arasına yerleştireceğiniz birkaç yılbaşı süsü ile evinizdeki temayla uyumlu harika bir kompozisyon elde edebilirsiniz. Teraryumunuzun görünüme biraz da ışıltı katmak içinse LED şerit kullanabilirsiniz.

El Yapımı Süsler İle Yaşam Alanlarınızı Renklendirin

Hazır yılbaşı dekor ürünleri size sıkıcı geliyorsa bu sene evinizi kendi hazırlayacağınız el yapımı süslerle yeni yıl ruhuna uygun hale getirebilirsiniz. Bu kapsamda deponuzda öylece duran boş resim çerçevelerini yıldız şeklinde hazırlayacağınız kağıt süsler ile donatıp duvar raflarının üzerine yerleştirebilirsiniz. Hatta bu süslerden birkaç tane fazladan hazırlayıp avizelerinize veya kapı pervazlarının üzerine asabilirsiniz. Alternatif olarak yılbaşı temalı mum yapımına bile girişebilirsiniz.

Tamamen Yenilebilir Bir Sofra Tasarlayın

Yılbaşı masa dekorasyonu ile ilgili özgün bir fikre mi ihtiyacınız var? O halde kolları sıvayıp tamamen yenilenebilir bir sofra tasarımına odaklanabilirsiniz. Pirinç hamurundan yapılma masa örtüsü ve peçete, kase görünümlü kurabiye gibi seçeneklerle misafirlerinize hoş sürprizler hazırlayabilirsiniz.

Evinizi yeni yıl ruhuna uygun hale getirirken beklenmedik kazalara karşı baştan önleminizi almak için Eureko Ferdi Kaza Sigortası poliçesi başvurunuzu tamamlamayı sakın unutmayın!