İnternet hem sosyalleşmek hem de hayatı kolaylaştırmamıza yardımcı olur. İnternet üzerinden alışveriş yapabilir, sosyal ağlarda zaman geçirebilir, dizi, film izleyebilir ya da müzik dinleyebilirsiniz. Ancak tüm bunları yaparken kişisel bilgilerinizin güvenliği hakkında endişeleriniz olabilir. Tam da bu noktada devreye Eureko Sigorta’nın Dijital Koruma Sigortası girer.

Dijital Koruma Sigortası Nedir?

Dijital ortamda karşılaşabileceğiniz risklere karşı kişisel bilgi ve verilerinizi güvence altına alan sigorta çeşidine Dijital Koruma Sigortası denir. Bu sigorta; kişisel şifrelerin çalınması, gasp/kapkaç, ATM hırsızlığı, ödeme araçlarının hileli kullanımı, dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı gibi tehlikelere karşı koruma sağlar.

Dijital Koruma Sigortası Avantajları Nelerdir?

Online olarak gerçekleştirdiğiniz tüm bankacılık işlemlerinizi güvence altına alabileceğiniz Dijital Koruma Sigortası’nın sunduğu avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

Kimlik Hırsızlığına Karşı Hukuksal Koruma Sağlar

Dijital ortamdaki tüm bilgileriniz Dijital Koruma Sigortası sayesinde korunur. Aynı zamanda bu sigortayı yaptıran kişiler; kimlik hırsızlığı, dolandırıcılık ve ödeme araçlarının hileli kullanımı gibi tehlikelere karşı da güvence altına alınır. Sigorta yaptırdığınız takdirde kimlik bilgileriniz internet üzerinden çalındığında ya da isteğiniz, bilginiz ve kontrolünüz dışında kullanıldığında karşılaşacağınız tüm masraflar sigorta tarafından ödenir.

Dijital Şifrelerinizi Korur

İnternet üzerindeki tüm şifreleriniz; virüsler, kimlik hırsızlıkları, online sahtecilik ya da korsanlar gibi tehditlere karşı korunur. Antivirüs ve ebeveyn kontrolü paketi ile birlikte sunulan sigorta çeşidi sayesinde tüm kredi/ATM kartı, mobil ve internet bankacılığı şifrelerinin çalınması halinde meydana gelen finansal kayıplar, belirli sınırlar dahilinde sigorta tarafından güvence altına alınır.

Online Alışveriş ve Bankacılık İşlemlerinizin Güvenliğini Sağlar

Antivirüs koruma paketi, online alışveriş ve bankacılık işlemlerini daha güvenli yapabilmenizi sağlayan sigorta kapsamında hediye bir pakettir. Bitdefender Total Security antivirüs programı Euroko müşterilerine ücretsiz olarak sunulur ve sigortalının kimlik hırsızlığı, online sahtecilik, korsanlar, virüsler gibi online tehditlerden korunmasına destek olur.

Çocuklarınızın İnternet Ortamındaki Güvenliğini Sağlar

Ebeveyn kontrolü paketi, çocuğunuzun zihinsel gelişimine zarar verebilecek sitelere girişini kontrol altına almanıza yardımcı olur. Ebeveyn kontrolü paketi sayesinde aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilirsiniz:

  • Güvenli tarayıcı ile çocuklarınızın girmesini istemediğiniz siteleri önceden tanımlanan liste içinden seçebilir, dilerseniz bazı URL adreslerini manuel engelleyebilir ya da izin verebilirsiniz.
  • Uygulama yönetimi ile çocuklarınıza uygun gördüğünüz program ve uygulamaları seçebilir ve onların uygulama kullanım geçmişini kontrol edebilirsiniz.
  • Konum izleme ve geofencing ile çocuklarınızın konumunu takip etme hizmeti sunan sistem sayesinde nerede olduklarını öğrenebilir, önceden işaretlediğiniz bölgelere gittiklerinde bildirim alabilirsiniz.
  • Güvenli giriş özelliği ile çocuklarınızın ulaşmasını istediğiniz konuma ulaştığında otomatik olarak bilgilendirme alabilirsiniz.
  • Ekran süresi uygulaması ile çocuklarınızın tablet, telefon, bilgisayar gibi cihazlarda geçireceği süreyi belirleyebilirsiniz.
  • Çağrı yönetimi ile çocuklarınızı arayabilecek kişileri seçebilir, izin vermediğiniz kişilerin aramalarını engelleyebilirsiniz.

Ödeme Araçlarının Korunmasını Sağlar

30 dakika içinde para çekilen ATM’nin 50 metre yakını mesafede sigortalının; kapkaç, gasp ya da fiziki şiddete uğrayarak parasının çalınması durumunda, sigortalının mali kaybı Dijital Koruma Sigortası tarafından karşılanır.

Dijital ortamda karşılaşabileceğiniz tüm risklere karşı kişisel bilgilerinizi ve verilerinizi Eureko Sigorta’nın Dijital Koruma Sigortası ayrıcalıkları ile güvence altına alabilirsiniz.