Kış tatilinde en az sizin kadar çocuklarınızın da eğlenebileceği ve hep beraber keyifli vakit geçirebileceğiniz bir seyahat planı yapmak istiyor ancak kışın tatil yapılacak yerler keşfetmekte zorlanıyor musunuz? Birbirinden farklı etkinlikleri, tarihi ve turistik güzellikleriyle tatil zevkini ikiye katlayan rotalar için, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Kapadokya / Nevşehir

Kış aylarında tatil yapmak, en az yaz tatili kadar çocukları heyecanlandırıyor. Bu heyecana ortak olabileceğiniz yerlerden biri Kapadokya. Türkiye’de en çok ilgi gören turistik yerlerden biri olan Kapadokya, içinizi ısıtan atmosferiyle kış günlerinde benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Gökyüzünü kaplayan rengarenk ve devasa balonlar bile, çocukların ilgisini çekmek ve hafızalarından silinmeyen bir anı yaratmak için yeterli. Çocukla kış tatili yapabilmek için en uygun rotalardan biri olan Kapadokya’da Göreme Açık Hava Müzesi gibi pek çok yeri ziyaret edebilir, taş evlerde konaklama imkanı yakalayabilirsiniz.

Abant Gölü / Bolu

Çocuklar şehir hayatının koşuşturmasında temiz havadan, bol oksijenden ve doğal güzelliklerden mahrum kalabiliyor. Bu nedenle çocuğunuzla birlikte kışın tatil yapılacak yerler arasında mutlaka doğayla iç içe rotalar da olmalı.

Abant Gölü bu beklentiyi fazlasıyla karşılayan yerlerden yalnızca biri. Bitki çeşitliliğiyle tabiat parkı olma hakkını kazanan Abant Gölü, çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirirken bol bol oksijen alma imkanı da sunuyor. Şehir hayatında kar topu oynama keyfini kolay kolay yakalayamayan çocuklar, Abant Gölü çevresinde bu keyfi doyasıya yaşayabiliyor.

Eskişehir

Sömestr tatilinde en çok tercih edilen rotalardan biri Eskişehir. Eskişehir’in ebeveynler ve çocuklar tarafından bu kadar ilgi görmesinin sebebi ise Masal Şatosu. Ülkemizin Disneyland’i olarak kabul edilen Masal Şatosu, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde yer alıyor. Türkiye’deki birbirinden farklı kuleyi masalsı bir güzellikte temsil eden ve 26 adet kuleye ev sahipliği yapan Masal Şatosu, çocukları heyecanlandıran pek çok etkinlik ile tatilinizi güzelleştiriyor.

Uludağ / Bursa

Kış tatilinde çocukların en çok ilgisini çeken aktivitelerden bir diğeri kayak yapmak. Uludağ ise ailecek gidebileceğiniz ve memnun ayrılacağınız en meşhur kayak merkezlerinden biri. İstanbul’da yaşayanlar için şehre yakın olmasıyla da çok sık tercih edilen Uludağ, kayak keyfinin yanı sıra çeşitli spor etkinlikleriyle de hem sizi hem çocuklarınızı eğlenceye davet ediyor. Uludağ’a gitmeden önce veya dönüşte Bursa’da yer alan tarihi yerleri gezebilir, çocuklarınız için verimli ve bilgilendirici bir seyahat rotası oluşturabilirsiniz.

Çocuklarınızla birlikte, özellikle şehir merkezinden uzak rotaları keşfetmeye gitmeden önceden detaylı bir bavul hazırlama listesi hazırlamanız şart. “Evde Kaldı Derdine Son: Bavul Hazırlama Listesi” başlıklı yazımızı okuyarak tatile götürmeniz gerekenleri eksiksiz tamamlayabilirsiniz.

Pamporovo / Bulgaristan

Daha çok yurt dışında tatil yapmaya heves ediyor ve Türkiye’den çok da uzaklaşmak istemiyorsanız, tavsiyemiz Bulgaristan’da yer alan Pamporovo Kayak Merkezi. Bulgaristan’daki diğer kayak merkezlerine nazaran çok daha sakin olan Pamporovo, apart evleriyle de ön plana çıkıyor. Burada yer alan ve geleneksel bir konseptle dizayn edilen restoranları, çeşitli Bulgar lezzetleriyle tanışmanızı sağlıyor.

Özellikle kayak tatiline ve yurt dışı seyahatine çıkmadan önce, seyahat sağlık sigortası yaptırmak öncelikleriniz arasında olmalı. Çocuklarınızla birlikte tatilde karşılaşabileceğiniz olumsuzluklara karşı Eureko Seyahat Sağlık Sigortası hakkında detaylı bilgi edinebilir, tatil keyfinizin sekteye uğramasını önleyebilirsiniz.