iPhone 14 serisi, 23 Eylül 2022 tarihi itibariyle satışa sunuldu. Fiyatlarından dolayı toplumda

farklı görüşlerin ortaya atılmasına neden olan yeni iPhone 14 modelleri, özellikleri bakımından benzerleri ile farklarını açıkça ortaya koyuyor. İşte yeni seride en çok göze çarpan tasarım ve donanım özellikleri…

Köşeli ve Zarif Tasarım

iPhone 14 serisi, tasarım özellikleri bakımından yerini aldığı iPhone 13’ün izinden gitmeye devam ediyor. Yani köşeli tasarım anlayışı ve önceki iPhone modellerine göre daha küçük boyutlardaki çentik, 14. nesil iPhone’da da mevcut. Apple’ın cep telefonlarında bir standart haline gelen renk çeşitliliği ise bir fazladan seçeneğin eklenmesi ile biraz daha genişlemiş durumda. Kullanıcılar; gece mavisi, yıldız ışığı, mor ve kırmızının yanı sıra artık mavi rengi tercih edebiliyor. Boyut bakımından değerlendirme yapıldığından da markanın alışılagelmiş düzenine devam ettiği açıkça görülebiliyor. iPhone 14 Pro Max, eskiden olduğu gibi serinin en büyük boyutlu modeli olmayı sürdürüyor.

Ön Kamerada Çarpıcı Değişim

Her yeni seride olduğu gibi iPhone 14 modellerinde de Apple’ın gerçekleştirdiği küçük değişimler göze çarpıyor. Hatta ön kamera özelinde, iPhone 11’den beri en büyük yenileme ile karşı karşıyayız. Zira kullanıcılar, 12 MP’lik ön kamera ile çekim yaparken otomatik odaklama özelliğinden faydalanabiliyor. Alan derinliğini artırmaya olanak tanıyan bu özellik, önceki tüm modellere kıyasla daha net ve kaliteli görüntü elde edilebilmesini mümkün kılıyor.

Bu özelliğin dışında ön kameranın eskiden f/2.2 olan diyafram değeri, f/1.9’a çekilmiş durumda. Diyafram değerindeki değişim sayesinde düşük ışık altında %49 daha aydınlık fotoğraflar çekilebiliyor. Düşük ışık altındaki performansla ilgili bir diğer iyileştirme, Photonic Engine özelliği ile geliyor. Photonic Engine; ön kamerada 2, ana kamerada ise 2,5 kat performans iyileştirmesi sağlıyor.

Videolarda titreme sorununu azaltmaya yönelik hareket modu, 4K çözünürlükte 24 FPS kayda izin veren sinematik mod ve fotoğrafların renk dengesini çok daha iyi ayarlanmasına olanak tanıyan 4. nesil Smart HDR, iPhone 14 serisinde kullanıma sunulan diğer yenilikler olarak sıralanıyor.

A15 Bionic İşlemci Güçlendirilmiş Haliyle Tekrar Kullanımda

Hatırlayacağınız gibi iPhone 13 serisinde, performans canavarı A15 Bionic işlemci yer alıyordu. Aynı işlemci iPhone 14’te de kullanılıyor. Ancak çipin yeni versiyonu, fazladan bir adet GPU eklenerek 14. nesil iPhone’lardaki yerini alıyor. Bu sayede grafik işleme performansında %18’lik artış söz konusu. Ayrıca Apple 14 telefonların RAM kapasiteleri,%50 artırılarak 6 gigabayta çıkartılmış halde kullanıcıların tercihine sunuluyor.

iPhone 13 ile Aynı Depolama Kapasitesine Sahip

Bir önceki model ile benzer iPhone 14 özellikleri arasında depolama kapasitesini de saymak mümkün. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modelleri; 128, 256, 512 gigabayt depolama kapasitesine sahip olarak piyasaya sürülüyor. iPhone Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde ise bu seçeneklere ek olarak 1 terabayt depolama kapasitesine yer veriliyor.

Daha Uzun Pil Ömrü

Apple’ın her yeni iPhone serisinde öncelikli hedeflerinden biri haline gelen daha uzun pil ömrü, 14. nesil telefonlarda da devam ediyor. Bir önceki seriye göre kapasitesi artırılan pil sayesinde iPhone 14’te 20 saate kadar video oynatılıp 80 saate kadar ses dosyaları dinlenebiliyor. Serinin amiral gemisi konumunda iPhone 14 Pro Max ise kullanıcılara 29 saate kadar video oynatma ve 95 saate kadar ses dosyası çalma imkanı tanıyor.

Yepyeni Uydu Bağlantısı Özelliği

iPhone 14 serisiyle sunulan etkileyici özellikler arasında uydu tabanlı iletişim özelliği de bulunuyor. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde hücresel kapsama alanı dışında olsalar bile acil durumlarla karşılaştıklarında kısa mesaj gönderip telefon görüşmeleri yapabiliyor. Qualcomm Snapdragon X65 anten sistemi ve saniyede 10 gigabayt veri aktarım kapasiteli modem ile donatılan iPhone 14 modelleri aracılığıyla ayrıca çok daha stabil 5G deneyimi yaşama şansına sahip olabilirsiniz.

Bünyesinde barındırdığı özellikler ile benzerlerinden çok daha doyurucu bir akıllı telefon deneyimi yaşatan iPhone 14’e, kampanyamıza katılarak kolayca sahip olabilirsiniz. Üstelik kampanyaya katılmak için 20 Ekim 2022-20 Ocak 2023 tarihleri arasında Eureko Sigorta Mobil Uygulaması’na veya Eureko Sigorta İnternet Şubesi’ne giriş yapmanız yeterli. Eureko Dijital Kanalları’na ne kadar çok giriş yaparsanız, o kadar fazla çekiliş hakkı elde edebileceğinizi sakın unutmayın!