Tarihi eserlerin ve kültürel değerleri açık havada deneyimleyebileceğiniz açık hava müzesi, bahar aylarında kaliteli vakit geçirmek için en ideal seçeneklerden biri. Hem insan eliyle yapılan kültürel mirasların hem de doğanın sunduğu mucizerin yer alabildiği bu müzeler, pek çok açıdan ufkumuzu genişletiyor. Peki, bahar aylarında gezebileceğiniz en güzel açık hava müzeleri hangileri? Keyifli bir kültürel yolculuğa hazırsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Görmeniz Gereken 5 Açık Hava Müzesi

Ülkemizde farklı medeniyetlerin eşsiz eserlerini bir araya getiren ve bu medeniyetlerin kültürel yapılarına ışık tutan pek çok açık hava müzesi mevcut. Her birinin hikayesini öğrenmek, geçmişe yolculuk yapmak ve keyifli vakit geçirmek için birbirinden etkileyici açık hava müzelerini ziyaret edebilirsiniz.

Efes Antik Kenti

Anadolu’nun en değerli antik yerleşimlerinden biri olan ve İzmir’de yer alan Efes Antik Kenti, açık hava müzelerinin en etkileyici örnekleri arasında yer alıyor. Tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen Efes Antik Kenti, yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapması ile dikkat çekiyor. Artemis Tapınağı, Celsus Kütüphanesi, Antik Tiyatro, Agora Meydanı, Domitian Tapınağı ve Herakles Kapısı gibi değerli yapıların yer aldığı bu liman kenti, bahar aylarında ziyaret edilmeyi bekliyor.

Göreme Açık Hava Müzesi

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göreme Açık Hava Müzesi, Göreme kasabasının doğusunda konumlanan ve kayalıklardan oluşan bir yerleşim yeri. Yüzyıllar boyu manastır hayatının hüküm sürdüğü Göreme Açık Hava Müzesi’nde, her bir kaya bloğunun içinde göz alıcı şapeller, kiliseler ve oturma alanları bulunuyor. Manastır eğitim sisteminin başlangıç noktası olarak kabul edilen bu açık hava müzesi Nevşehir’de yer alıyor.

Agora Örenyeri

Antik Yunan ve Roma dönemlerinde pazar yeri ve çarşı olarak hizmet veren Agora Örenyeri, İzmir’in Konak ilçesinde yer alıyor. Smyrna Agorası olarak da bilinen alan, antik çağlarda siyasi toplantılara ev sahipliği yapmasıyla da ön plana çıkıyor. Dikdörtgen formda planlanan, etrafı sütunlarla çevrili olan ve ortada geniş bir avlunun yer aldığı Agora Açık Hava Müzesi, ticari olduğu kadar kültürel bir öneme de sahip.

Paşabağları Müze ve Örenyeri

Kapadokya’nın göz alıcı oluşumlarından biri olan Paşabağları Müze ve Örenyeri, Göreme’de yer alıyor. Dünyaca ünlü peri bacaları ile nam salan bu bölge, antik çağlarda Hristiyan din adamlarının yerleşim yeri olarak biliniyor. Rahipler yıllar içerisinde bölgede türbeler ve yerleşim yerleri oluştururken, peri bacaları arasında yer alan kiliseyi de inşa ediyor. Her detayıyla hayran bırakan Paşabağları Müze ve Örenyeri, en çok ilgi çeken açık hava müzeleri arasında yer alıyor.

Bergama Antik Kenti

İzmir Bergama’da konumlanan Bergama Antik Kenti, Antik Yunan döneminin en önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. 2014’te Dünya Miras Listesi’ne giren kent, Pergamon Antik Kenti olarak da biliniyor. Manzarasıyla büyüleyen ve birbirinden değerli antik kalıntılarıyla mutlaka ziyaret edilmesi gereken Bergama, tiyatrosu, tapınakları ve taş evleri ile dikkat çekiyor.

Bahar aylarında keşfedebileceğiniz açık hava müzeleri hakkında bilgi aldınız. Keşfedilmesi gereken birbirinden farklı rotaların, hayata dair pratik ipuçlarının ve çok daha fazlasının yer aldığı içeriklerimizi yaşam ve sağlık kategorisine tıklayarak okuyabilirsiniz.

Bahar aylarında eşsiz havanın keyfini çıkarırken, 4 mevsim sağlık sigortası ile olası sağlık sorunlarına karşı önlem almayı unutmayın. Eureko farkıyla en kapsamlı sağlık sigortasına sahip olabilir, beklenmedik durumlara karşı yıl boyu güvence elde edebilirsiniz.