Yeni bir araç satın alırken, tasarımı, modeli, fiyatı ve markası kadar göz önünde bulundurulması gereken farklı unsurlar da mevcut. Sıfır model veya ikinci el araç satışı esnasında bazı noktalara dikkat ederek, güvenli bir alışveriş gerçekleştirebilir ve hayalinizdeki arabaya kavuşabilirsiniz. Araba satın almak istiyor fakat size uygun modeli seçmekte kararsız kalıyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

1.  Önceliklerinizi Belirleyin

Araba satın almadan önce nasıl bir aracın ihtiyaçlarınızı karşılayacağı konusunda detaylı bir liste hazırlayın. Örneğin; kalabalık bir aileye sahipseniz iç hacmi geniş ve konforlu bir araba önceliğiniz olabilir. Öte yandan bütçenize uygun bir araç satın almak istiyorsanız, yakıt tüketimini de göz önünde bulundurarak uzun vadede kar elde etmenizi sağlayan bir araç tercih edebilirsiniz.

2.  Ek Masrafları ve Giderleri Hesaba Katın

Bütçe dostu ve ekonomik bir tercih yapabilmek için satın almak istediğiniz aracın yakıt tüketimi kadar ek masrafları hakkında da bilgi sahibi olmanızda fayda var. Onarım ve bakım, vergi ve sigorta gibi ek masraflar ve uzun vadeli giderler göz önünde bulundurmanız gereken unsurlar arasında yer alır.

3.  Test Sürüşü Yapmayı İhmal Etmeyin

Yalnızca 2. el araç satışı söz konusu olduğunda değil sıfır araç satın almadan önce de test sürüşü yaparak sürüş konforunu önceden deneyimleyebilirsiniz. Bunun için aracı satın almak istediğiniz bayi ile görüşerek randevu oluşturabilir ve aracın beklentilerinizi karşılayıp karşılamadığını kontrol edebilirsiniz.

4.  Araştırmalarınızı Tamamlayın

Sahip olmak istediğiniz araç ile ilgili detaylı bilgi edinerek ve eksiksiz bir araştırma yaparak beklenmedik sürprizlere karşı hazırlıklı olabilirsiniz. Araba satış siteleri yardımıyla satın almak istediğiniz araç hakkında detaylı bilgi edinebilir, karşılaştırmalar yapabilir ve daha net bir sonuca ulaşabilirsiniz. Bu araştırmalar esnasında dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri, aracın sürüş güvenliği ve dayanıklılığı. Olası kazalara karşı güvenli sürüş deneyimi yaşatan ve dayanıklılığı ile ön plana çıkan bir araca sahip olmak, trafikte can güvenliğinizi sağlamanız açısından son derece önemli.

5.  Yetkili Servis Hizmetlerinden Faydalanın

Tercih ettiğiniz markanın bulunduğunuz bölgedeki yetkili servis hizmetleri, uzun vadede sizin için avantajlı olabilir. Bunun için yetkili servis ağı hakkında da önceden bilgi sahibi olmakta fayda var. Olası problemlerde hızlı çözümler sunan, tecrübeli ve ilgili bir servis ağı, hem araç satın alırken hem de sonrasında sizlere yardımcı olabilir ve araçla ilgili ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.

İstenmeyen kazalar sonrası arabanızda meydana gelebilecek maddi hasarlar için Kasko Sigortası yaptırabilir ve aracınızı güvence altına alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

  1. Hangi arabalar güvenlidir?

Olası trafik kazaları karşısında bir arabanın güvenli ve dayanıklı olup olmadığı, işçiliği ve üretim süreci araştırılarak öğrenilebilir. Uzun süre işçilik gerektiren ve kaliteli materyaller ile üretilen bir araç, diğerlerine oranla çok daha sağlamdır ve güvenliği yüksektir.