Büyük bir beğeniyle alınan elektrikli ve elektronik cihazlar, beklenmedik bir durum nedeniyle bozulabilir. Bu tarz durumlar için kapsamlı bir güvenceye sahip olmanın en pratik yoluysa alışveriş sigortası poliçesine sahip olmaktır.

Alışveriş Sigortası Nedir?

Alışveriş sigortası, poliçe kapsamındaki elektrikli ve elektronik cihazlara yönelik çeşitli riskler için maddi güvence sağlayan bir sigortacılık ürünüdür. Sigortanın odaklandığı cihazları telefon, tablet, bilgisayar, televizyon, beyaz eşya ve küçük ev aletleri olarak sıralayabilmek mümkündür. Poliçe, söz konusu cihazlara yönelik önceden bilinmesi imkansız ve aniden gelişen durumlar sonrasında devreye girer.

Alışveriş sigortası kapsamı dışında kalan elektronik eşyalar da mevcuttur. Örneğin; oyun konsolu, yazar kasa, ses ve görüntü sistemleri, fotoğraf makinesi, kamera poliçe kapsamı dışında tutulur. Bu cihazlara ek olarak akıllı saat, kablosuz kulaklık ve insansız hava araçları da alışveriş sigortası kapsamı dahilinde değildir.

Alışveriş Sigortası Neleri Kapsar?

Alışveriş sigortası teminatları şunlardır:

Yangın

Poliçe kapsamındaki cihazlar, yangın riskine karşı özel şartlar ve limitler dahilinde güvence altına alınır.

Hırsızlık

Tıpkı yangın riskinde olduğu gibi hırsızlık olayının meydana gelmesi halinde de poliçe kapsamındaki cihazlara yönelik zararlar limitler oranında karşılanır.

Kaza Sonucu Kırılma

Ekran kırılması ve benzeri durumların yaşanması halinde özel şartlar ve limitler dahilinde poliçe sahibine ödeme yapılır.

Yüksek Voltaj

Poliçe kapsamı altındaki cihazlar, beklenmedik bir anda yüksek voltaja maruz kalabilir. Bu gibi hallerde limitler dahilinde teminat ödemesi gerçekleşir.

Montaj Hasarları

Poliçe kapsamındaki cihazlarda montaj esnasında oluşabilecek hasarlar özel şartlar ve limitler göz önünde bulundurularak teminat altına alınır.

Su Hasarı

Poliçeyle güvence altına alınan cihazlarda herhangi bir su hasarı oluşması halinde bu teminat kapsamında sigortalıya ödeme yapılır.

Alışveriş sigortalarında, üretici garantisi dışındaki arızalarda ve kazaen kırılma riskinin gerçekleşmesi durumunda poliçe sahibine yapılacak ödemeler yılda 1 kez ile sınırlıdır. Su/sıvı teması hasarları için de benzer uygulama söz konusudur.

Alışveriş Sigortasına Nasıl Başvurulur?

Alışveriş sigortası başvurusu, pek çok farklı kanal üzerinden gerçekleştirilmesi gayet kolay olan bir süreçtir. Eureko alışveriş sigortası poliçesine sahip olmak için dilerseniz doğrudan ilgili ürün detay sayfasında yer alan teklif alma formunu doldurabilirsiniz. Başvuru sürecini başlatmak için benzer adımı Eureko Mobil üzerinde de gerçekleştirebilirsiniz. Alternatif olarak acenteleri ziyaret edebilir veya müşteri temsilcileri ile iletişim kurabilirsiniz.

1 yıllık geçerliliğe sahip alıveriş sigortasında kişiye özel sigorta teklifi, belirli markalardan elektronik/elektrikli cihaz satın alma işleminin tamamlanmasının hemen ardından yapılır. Makul düzeydeki prim tutarının hatasız hesaplanabilmesi için satın alımın ardından güvence altına alınacak ürünün kategori bazlı seçilmesi yeterlidir.

Hasar Anında Ne Yapmak Gerekir?

Alışveriş sigortası kapsamı dahilindeki bir hasarın oluşması halinde öncelikli olarak bir dizi belgenin poliçe sahibi tarafından toplanması gerekir. Bu belgeler:

  • Ürünün ilk alım faturası (Akıllı telefonlar için IMEI numarasını içermelidir)
  • Ürüne dair hasar beyanı
  • Üründe oluşan hasarı gösteren fotoğraflar
  • Hırsızlık söz konusuysa ifade ve görgü tespit karakol tutanakları
  • Yangın riskini gerçekleşmesi halinde itfaiye raporu

Belgelerin tamamlanmasının ardından hasara ilişkin dosya ilgili birim tarafından açılır. Dosyanın açılmasını takiben onarımın yapılabilmesi için anlaşmalı kargo şirketi aracılığıyla hasarlı cihaz yetkili servise yollanır. Onarım sonrasında cihaz yine aynı yöntemle ve ücretsiz olarak sigortalının adresine gönderilir.

Elektronik eşyalarınızı her tür riske karşı güvence altına almak için hemen Eureko Alışveriş Sigortası başvurunuzu tamamlayın!