Yaz aylarında dinlenmenin hakkını vermek, kalabalık tatil beldelerinden ziyade sessiz ve sakin rotalara yönelmek istiyorsanız, sizin için harika önerilerimiz var! Bu yazımızda, ülkemizin belki de daha önce duymadığınız sakin tatil yerleri ve destinasyonlarını mercek altına alıyoruz. Tatilinizin popüler ve bir o kadar da yoğun rotalardan uzakta ve huzurlu geçmesini istiyorsanız, okumaya devam edebilirsiniz.

Yazın Tatil Yapılabilecek En Sakin Tatil Yerleri

Ülkemizde kafa dinlemek için son derece uygun olan ve nefes alma fırsatı sunan tatil yerlerinin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Akdeniz’den Ege’ye, Marmara’dan Karadeniz’e kadar uzanan alanda, adeta huzurun tanımı olarak nitelendirebileceğimiz rotalar mevcut. İşte en sakin tatil yerleri!

Ege’de Tatil Yapılacak Sakin Yerler

En uğrak tatil beldelerine yer veren Ege Bölgesi, gizli saklı, kalabalıklardan uzak ve doğayla bütünleşmiş alanlarıyla da ön plana çıkıyor. Bunlardan ilki ise, Güzelçamlı…

Güzelçamlı, Aydın

Kuşadası’na yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Güzelçamlı, tertemiz denizi ve turistlerin ilgisini çeken mekanlarıyla kendiyle baş başa kalmak isteyenler için eşsiz bir seçenek. Büyük Menderes Milli Parkı ile birbirinden farklı aktivite imkanı sunan Güzelçamlı, huzuru yakalamak isteyen herkesin hayranlığını kazanıyor.

Patricia, Ayvalık

Ege’de tatil yapılacak sakin yerler arasında yıldızı parlayan ve Cunda Adasına yakın konumlanan Patricia Koyu, doğal güzelliğiyle tüm ziyaretçilerin memnun ayrılmasını sağlıyor. Dalgasız, sığ ve “çarşaf gibi” olarak tabir edilen duru denizi, Patriça’yı özel kılıyor.

Akdeniz’de En Sessiz Sakin Tatil Yerleri

Tıpkı Ege gibi, Akdeniz Bölgesi de sessiz sakin koyları, denizin mavisinin yemyeşil ağaçlarla birleştiği doğal güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Akdeniz’in sessiz sakin tatil yerleri arasında ilk akla gelen ise tabii ki de Olimpos…

Olimpos, Antalya

Yıllardır popülerliğini korumasına rağmen sakin kalabilen ve huzurlu atmosferinden taviz vermeyen Olimpos; yeşilin yüzlerce tonunu yansıtan çam ormanları ve masmavi deniziyle gönülleri fethediyor. Olimpos Antik Kenti ile doğal güzellikleri kadar kültürel dokusuyla da ilgi çeken Olimpos, dinlenirken keyifli bir tatil geçirmeniz için her imkanı sunuyor.

Tatil için yeteri kadar vaktiniz yoksa, mikro seyahat ile kısa süreli de olsa nefes alabilirsiniz. Günübirlik seyahatlerde tercih edebileceğiniz rotaları keşfetmek için, içeğimizi okumayı unutmayın!

Anamur, Mersin

Adeta tropikal bir cennet olan Anamur, bakmaya doyamayacağınız sahil manzarası ve egzotik ambiyansı ile belki de her sene ziyaret etmek istediğiniz bir rota olacak. Anamur, gizemli bir atmosfer yaratan mağaraları, tarihi güzellikleri ve sakin plajları ile sizi bambaşka diyarlara sürüklüyor.

Yaz Aylarında Marmara’daki En Serin Tatil Yerleri

Marmara Bölgesi, İstanbul’da yaşayan ve hızlı bir kaçamak yapmak isteyenler için telaştan uzak, görece daha serin birbirinden farklı destinasyonlar ile dikkat çekiyor.

Karabiga, Çanakkale

Çanakkale, popüler tatil beldelerinin tahtını sarsan ve her geçen gün turistlerin ilgisini daha çok çeken huzur dolu alanlarıyla ön plana çıkıyor. Karabiga ise bunlardan yalnızca bir tanesi. Karabiga, yerli halkın samimiyeti ve doğal güzellikleriyle keyifli bir tatil imkanı elde etmenizi sağlıyor.

Burgaz Adası, İstanbul

Sessiz, sakin ve keyifli bir tatil listesine Prens Adalarını eklemezsek olmaz; Burgaz Adası, ister ailenizle ister tek başınıza huzurlu birkaç gün geçirmek için ideal seçeneklerden biri. Göz alıcı manzarası, adanın kendine has atmosferini yansıtan mekanları ve şirin butik otelleri ile Burgaz Adası yaz tatilinde sizleri bekliyor.

Karadeniz’de Tatil Yapılacak Serin ve Sakin Yerler

Karadeniz, tatilin tadını çıkarmanıza imkan tanırken serin yaz geceleri ile rahat bir nefes almanızı sağlıyor. Serin tatil yerleri arayışındaysanız, Karadeniz’i mutlaka değerlendirmelisiniz.

Ayder Yaylası, Rize

Tatlı tatlı esen rüzgarıyla mest eden ve doğanın kucağında konumlanan Ayder Yaylası; en keyifli öğle uykularının ve yemyeşil manzarası ile seyir zevkinin aranan rotalarından biri.

Borçka, Artvin

Yazın serin yerler arasında yerli yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken yerlerden biri de Borçka. Borçka Karagöl çevresinde konumlanan bu yerleşim yeri, doğa sporlarıyla yakından ilgilenenler için de saklı bir cennet niteliğinde. Maral Şelalesi ile büyüleyen, tertemiz havasıyla tazelenmenizi sağlayan ve yemyeşil yaylalarıyla huzuru yakalayabileceğiniz Borçka, farklı otelleriyle konforlu bir konaklama imkanı da sunuyor.

Tatilinizin sakin ve dingin atmosferini sekteye uğratabilecek unsurlara karşı seyahat sağlık sigortası yaptırmayı düşündünüz mü? Eureko Seyahat Sağlık Sigortası ile seyahatlerinizde karşılaşabileceğiniz yaralanma, kaza ve hastalıklarda güvence edebilir, olası risklere karşı önlem alabilirsiniz.