Araçla uzun bir yolculuğa çıkmadan önce, hem güvenliğiniz hem de yolculuğunuzun keyifli geçmesi için bazı hazırlıklar yapmanız gerekir. Gelin, araçla uzun yolculuğa çıkmadan önce özellikle de aracınızı siz kullanacaksanız dikkat etmeniz gereken durumlara bir göz atalım.

Uykunuzu Aldığınızdan ve Yorgun Olmadığınızdan Emin Olun

Yola çıkmadan önce yeterince uyuduğunuzdan ve dinlendiğinizden emin olun. Araç kullanacak kişi yorgun ve uykusuz bir şekilde yola çıktığında dikkati kolayca dağılabilir, yola odaklanmakta zorlu çekebilir. Tüm bunlar ise istenmeyen kazalara sebep olabilir. 

Lastik Basınçlarını Kontrol Edin

Uzun yolculuğa çıkmadan önce olumsuz bir sürpriz ile karşılaşmamak için lastiklerinizi de kontrol etmeyi unutmayın. Lastiklerinizin basınçlarını kontrol edin ve gerekiyorsa ayarlayın. Doğru lastik basıncı, hem güvenli sürüş sağlar hem de yakıt tasarrufu yapmanıza yardımcı olur.

Cam Suyunu Doldurun

Uzun yolculuğa çıkmadan önce cam suyu seviyesini de kontrol etmeyi unutmayın. Temiz bir ön cam, görüşünüzü net tutar ve güvenli bir sürüş sağlar. Bu nedenle cam suyunuzu kontrol edip düşük seviyelerdeyse doldurup uzun yolculuğa hazır hale getirin.

Aracınızın Diğer Tüm Sıvılarını Kontrol Edin

Uzun yol esnasında servis ya da bakım için ekstra zaman kaybetmemek adına cam suyu dışında yolculuk öncesinde aracın; yağını, soğutma sıvısını, fren hidrolik yağını, direksiyon yağını kontrol edin.

Aracınızı Temizleyin

Aracınızla uzun yola çıkmadan önce aracınızı temizleyebilir, daha iyi bir görüş için aynalarınızı, ön camınızı detaylıca temizleyebilir hatta hareket ettiklerinde camda leke bırakıyorlarsa silecek lastiklerinizi de değiştirebilirsiniz.

Akünüzü Kontrol Edin

Uzun bir yolculukta son ihtiyacınız olan şey akünüzün bitmesidir. Bunun için araçla uzun yolculuk öncesi akünüzü kontrol etmek, varsa hasarlı kabloları değiştirmek oldukça önemlidir.

Araç Işıklarının ve Sinyallerin Çalıştığından Emin Olun

Yolculuk öncesi herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için aracınızdaki her bir ışığı ve sinyal lambalarını açıp çalıştıklarından emin olun.

Mola Vereceğiniz Zamanları ve Lokasyonları Önceden Belirleyin

Uzun yolculuklarda acil durumların dışında dinleneceğiniz, bir şeyler atıştırıp yeniden yolculuğa hazır hale geleceğiniz birkaç molaya ihtiyacınız olur. Yolculuğunuzun kaç saat süreceğini de hesaba katarak yolculuk boyunca kaç kere mola vereceğinizi, beklentilerinizi karşılayacak mola yerlerini tespit edip molalar için önceden hazırlık yapabilirsiniz.

Yolculuğa Çıkmadan Önce Gerekli Eşyalarınızı Aracınıza Yerleştirin

Uzun yolculuklarda hem su, yiyecek ve içeceğe hem de kağıt mendil, ıslak mendil, güneş gözlüğü, güneş kremi gibi pek çok eşyaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Yolculuk öncesinde bir liste yaparak tüm bu ihtiyaçlarınızı arabanıza yerleştirerek gereksiz mola vermeden planladığınız şekilde yolculuk yapabilirsiniz.

Kasko Sigortası Yaptırın

Siz her türlü önlemi alsanız da yolculuk esnasında sizden kaynaklanmayan bazı olumsuz durumlar ile karşılaşabilirsiniz. Eureko Kasko Sigortası yaptırarak aracınızı maddi hasarlara karşı güvence altına alabilirsiniz. Aracınızda meydana gelen maddi hasarları, dilerseniz Eureko Sigorta anlaşmalı dilerseniz de anlaşmasız  araç servislerinde hiçbir ücret ödemeden tamir ettirebilirsiniz.