Yapay zeka kullanılarak yapılabilecek işleri mi merak ediyorsunuz? Bu konuda araştırma yapmak için zaman ayırmanıza hiç gerek yok. Çünkü sizin için popüler seçeneklerden oluşan bir liste oluşturduk. İşte AI desteğiyle gerçekleştirebileceğiniz işler:

Dijital İçerik Editörlüğü

Yapay zeka kullanılarak yapılabilecek işlerin başında dijital ortamda içerik üretimi yer alıyor. ChatGPT ve benzer AI uygulamaları vasıtasıyla herhangi bir konuda uzman olmasanız bile doyurucu içerikler üretebilirsiniz. Dahası halihazırda üretilmiş bir içeriğin dil bilgisi kurallarına uygunluğunu denetleyebilir, metin özelinde ne tür değişiklikler yapılabileceği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Ses Analizi

Yapay zeka kullanarak yapılabilecek işler sıralanırken akla hemen dijital ortamda video üretimi geliyor. Ancak AI araçları vasıtasıyla daha ileri seviyede projeler geliştirebilmek de mümkün. Örneğin; bir ses dosyası ile ilgili detaylı analizler yapabilirsiniz. Yapay zeka desteğiyle ses analizi, video kalitesini artırmak için kullanılabileceği gibi adli olayların hızlıca çözümlenmesine yardımcı olabiliyor.

Yazılım Geliştirme

Yazılım geliştirmek için birkaç yıl öncesine kadar en azından birkaç ay süren eğitimlere katılmak gerekiyordu. Sonrasında çıkan kodsuz tasarım araçları, yazılım geliştirmeye ilgi duyanların işlerini epey kolaylaştırdı. Ancak devrim niteliğindeki asıl pratik çözüm, bu amaç doğrultusunda geliştirilen yapay zeka uygulamaları sayesinde oldu. Artık bir sohbet modeli olan ChatGBT kullanarak bile gayet iyi uygulama kodları derleyebilirsiniz.

Çevrim İçi ve Dışı Oyunculuk

Online ve masa üstü oyunculuk, farklı yaş gruplarından birçok kişinin en sevdikleri aktiviteler arasında bulunuyor. Geleneksel yöntemlerle bir oyunda profesyonel seviyeye çıkmak çoğu zaman sıkı çalışma ve bolca yetenek gerektiriyor. Buna karşılık yapay zeka kullanılarak DOTA 2 ve Starcraft gibi popüler oyunların yanı sıra satrançta rakiplerin stratejilerini çözmek mümkün hale gelmiş durumda.

Dijital Sanat Eseri Üretimi

Tıpkı profesyonel oyunculuk gibi klasik tarzda bir sanatçı olmak da büyük oranda yetenekle doğrudan alakalı bir konu. Fakat sıra dijital ortamda eserler üretmeye geldiğinde, süreç çok daha farklı bir rotada ilerliyor. Zira yaşamın her alanında kolaylık sağlamak için üretilen yapay zeka uygulamaları, artık kullanıcıların yaratıcı düşüncelerini kolayca dışarı yansıtmalarına olanak tanıyor.

NFT Üretimi

Dijital sanat eseri üretip satmak, belirli miktarda kazanç sağlanabilecek bir iş modeli olma özelliği taşıyor. Ancak daha popüler bir seçeneğe yönelme tercihinde bulunmak istiyorsanız, yapay zeka ile NFT üretimine yoğunlaşabilirsiniz. NFT’ler genelde görsel tasarımlardan ve animasyonlardan oluşuyor. Dall-e, NightCafe gibi AI uygulamaları ile bu tasarımlar rahatlıkla oluşturulup yatırımcıların beğenisine sunulabiliyor.

Borsa Uzmanlığı

“Yapay zeka kullanarak yapılacak işler hangileri?” şeklinde bir araştırma yapıyorsanız, borsa uzmanlığını da seçenekleriniz arasına yazabilirsiniz. Çünkü bazı sistemler, yüksek boyutlu finansal veri yığınlarını analiz etmek için eğitilebiliyor. Hatta hisse senedi fiyatları hakkında gayet tutarlı tahminlerde de bulunabiliyorlar. Yatırımcılar, analiz sonuçlarını ve tahminleri göz önünde bulundurarak varlıklarını elde tutma ya da satma kararlarını kolayca alabiliyor.

Hava Durumu Tahmini

Konu yapay zeka desteği olduğunda, bilimsel işleri de unutmamak gerekiyor. Son yıllarda tamamen bilgisayar destekli hazırlanan hava tahmini raporları, bu konuya verilebilecek en iyi örnek niteliği taşıyor. Yapay zeka, bugün havanın nasıl olacağının dışında iklim değişikliğini görselleştirme gibi görevleri üstlenebiliyor. Tabii söz konusu raporları yorumlama konusunda hala insanların belirleyici rolde olduğunun yeri gelmişken altını çizmekte fayda var.