Baharın gelişi ile dışarıda keyifle vakit geçirecek mekanlar aramaya başlıyoruz. Siz de İstanbul’da yepyeni ve keyifli mekanlar arıyorsanız baharın keyfini çıkarabileceğiniz İstanbul mekanları listemize göz atabilirsiniz. İşte sizin için seçtiğimiz ve farklı tarzlara hitap eden mekanlar…

Korto İstanbul

Beşiktaş mekanlar listesinde yer alanKorto İstanbul, baharın keyfini sürmek isteyenlerin ziyaret edebilecekleri keyifli seçeneklerin başında geliyor. Kuruçeşme’deki Muallim Naci Caddesi’nde yer alan mekan, bahar akşamında lezzetli ve keyifli bir akşam yemeği için oldukça ideal. Sushi ve kokteylleri ile ünlü Korto’da kendinizi müziğin ritmine kaptırarak baharın tadını doyasıya çıkarma olanağı yakalayabilirsiniz.

Smelt&Co

Güzel bir bahar gününde, Balat’ın buram buram tarih kokan ara sokaklarında keyifli bir gastronomik serüvene çıkmaya ne derseniz? Eğer cevabınız “Evet” ise eskiden rahiplerin lojman olarak kullandıkları bir binada konuklarını ağırlayan Smelt&Co’ya rotanızı çevirebilirsiniz. Mekanın mevsime özel yemekleri kadar tatlıları da büyük beğeni topluyor. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanın faydalı olacağı mekanın terasından manzara izlemek de bir hayli keyifli.

Corridor Pera Bar

Baharın keyfini Asmalı Mescit’te çıkarmak isterseniz, siz de Corridor Pera Bar’a gitmeyi düşünebilirsiniz. Samimi ve sıcak atmosferiyle konuklarının beğenisini kazanan mekanda, hafta boyunca canlı müzik performansları eşliğinde harika yemekler tatma imkanı bulabilirsiniz. Gastropub’ın menüsü de gayet zengin. Dolayısıyla ilk kez mekanı ziyaret edeceklerin tatlı bir seçim telaşına kapılabileceklerini şimdiden söylemek gerekiyor.

Müz Botanik & Cafe

Baharın insanı canlandıran havasını doyasıya içinize çekmek istediğinizde, Beyoğlu’ndaki Müz Botanik & Cafe’ye uğrayabilirsiniz. Yalnız baştan sizleri uyarmamız gerekiyor. Kentin boğucu atmosferinden sonra burada zaman geçirmek, kısa sürede bağımlılık yapabiliyor. Zira mekanın dört bir yanı çeşit çeşit teraryumlar ve sukulentler ile süslenmiş halde. Kahveleri ve çayları ile ünlü kafe, kafa dinlemek ve keyfli sohbetlere dalmak için adeta biçilmiş kaftan.

Begonia Garden Boutique Restaurant

Sarıyer, İstanbul’da baharın keyfini sürmek için gidilebilecek en ideal yerleşimlerden. Yeşili bol ilçeye yönelik Sarıyer mekanlar araştırması yapmayı planlıyorsanız size güzel bir haberimiz var. Hiç vakit kaybetmeden rotanızı Begonia Garden Boutique Restaurant’a çevirebilirsiniz. Huzuru ve lezzeti başarıyla harmanlayan butik restoran, her damak tadına hitap eden menüye sahip. Dolayısıyla öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra kahvaltı için de gönül rahatlığıyla Begonia Garden’ı tercih edebilirsiniz.

Summit Bar & Terrace

Dünya mutfaklarından enfes lezzetlerin Boğaz’ın nefes kesen manzarası eşliğinde tadına bakmak, sizce de hoş bir bahar aktivitesi olmaz mı? Bu tarz bir aktiviteyi ilk elden deneyimlemenin yolu ise en popüler İstanbul mekanları arasında yer alan Summit Bar & Terrace’a gitmekten geçiyor. Kaliteye önem verenlerin vazgeçilmezlerinden olan mekan, en keyifli haline güneş batarken bürünüyor.

Pierre Loti Kahvesi

Baharın keyfini çıkarabileceğiniz İstanbul’daki en güzel mekanlar listemizin son sırasında, bir klasik olarak nitelendirebilecek Pierre Loti Kahvesi yer alıyor. Nostaljik atmosferin hakim olduğu kahvehane, sakin bir gün geçirmek isteyenler için en iyi seçeneklerden. Eşsiz manzara ayaklarınızın altındayken saatlerin nasıl geçtiğini anlamakta zorlanabilirsiniz.