İstanbul Film Festivali, 7 Nisan-18 Nisan 2023 tarihleri arasında 42. kez sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. Başlamasına çok az bir süre kala festivalin öne çıkan filmlerini sizler için derledik.

Alice, Sevgilim (Alice, Darling)

Alice, Sevgilim; toksik ilişkilerde duygusal manipülasyonu merkezine alan bir senaryoya sahip. Anna Kendrick’in başrolünde yer aldığı film ayrıca kadınların dostluğunun ne kadar güçlü ve destekleyici olabileceğini gözler önüne seriyor. Kanada-ABD ortak yapımı film; 7 Nisan’da CineWAM City’s 7, 16 Nisan’da Kadıköy Sineması, 18 Nisan’da Atlas 1948’de izleyicisiyle buluşacak.

Aramızdalar (Animalia)

Fransa-Fas-Katar ortak yapımı Aramızdalar; dogmaları, toplumsal yapıyı ve günümüz Fas’ında kadınların yerini bilimkurgu-fantezi türüne bağlı kalarak farklı bir bakış açısından işliyor. Fas asıllık yönetmen Sofia Alaoui’nin kariyerindeki ilk uzun metrajlı yapım, Arap sinemasını boğan klişelere karşı bir başkaldırı niteliği taşıyor. 2023 Sundance Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen filmin gösterimi; 12 Nisan’da CineWAM City’s 7, 13 Nisan’da Kadıköy Sineması, 14 Nisan’da Atlas 1948’de yapılacak.

Atlantic Bar

2022 Champs-Elysees’de jüri ve halk ödüllerini kazanan Atlantic Bar, sahibinin satışa çıkarmak zorunda kaldığı bir bar üzerinden insancıllığı, hayatı, karşılaşmaları, aşkı ve dramı işliyor. Fransız yapımı belgesel, yönetmen Fanny Molins’in bu alandaki ilk uzun metrajlı çalışması olma özelliğine sahip. Gösterimleri ise 12 Nisan’da Fransız Kültür Merkezi, 13 Nisan’da CineWAM City’s 7, 16 Nisan’da Sinematek/Sinema Evi’nde gerçekleşecek.

Bırak Artık Şu Yalanlarını (Lie With Me)

Olivier Peyon imzalı Fransız yapımı Bırak Artık Şu Yalanlarını, iki yüzüncü yılını kutlayan bir konyak markasının yüzü olmayı kabul eden meşhur romancının başına gelenleri konu alıyor. Film, yıllar sonra memleketine dönen Stéphane Belcourt isimli karakter vasıtasıyla ilk aşkın, kalp kırıklığının ve utancın acı-tatlı portresini beyazperdeye aktarıyor. Aynı adlı romandan uyarlanan yapım; 8 Nisan’da Fransız Kültür Merkezi, 9 Nisan’da CineWAM City’s 3, 11 Nisan’da Kadıköy Sineması’nda seyirciyle buluşacak.

Dans Başlasın (Let the Dance Begin)

2023 Malaga Film Festivali’nden izleyici ve en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülleri ile ayrılan Dans Başlasın, seyirciyi anılar aracılığıyla Arjantin’i dolaşmaya davet ediyor. Bir yol filmi olan yapımda geçmişte oldukça ünlü olan; ancak sonradan unutulan bir tango çiftinin yeniden bir araya gelişini ve gerçek arzuları için yollara düşmesini anlatıyor. Arjantin-İspanya ortak yapımı filmin gösterimi; 8 Nisan’da CineWAM City’s 3, 10 Nisan’da CineWAM City’s 7, 12 Nisan’da Kadıköy Sineması’nda.

Dünyanın Kralları (The Kings of the World)

2022’de birçok festivalde çeşitli ödüllere layık görülen Dünyanın Kralları, ailesiz beş çocuğun yolara düşmesini ve karşılaştıkları olaylar karşısındaki duygularını seyirciyle paylaşıyor. Çağdaş Latin sinemasının en büyük yeteneklerinden Laura Mora Ortega imzalı filmi; 7 Nisan’da Kadıköy Sineması, 8 Nisan’da Atlas 1948, 13 Nisan’da CineWAM City’s 7’da izleyebilirsiniz.

İstanbul Film Festivali Hakkında Merak Edilenler

42. İstanbul Film Festivali ne zaman?

42. İstanbul Film Festivali, 7 Nisan-18 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlenecek.

42. İstanbul Film Festivali bilet nasıl alınır?

42. İstanbul Film Festivali biletleri, 31 Mart 2023’ten itibaren pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında İKSV ana gişesinden alınabilir. Festival biletleri için ayrıca Passo internet sitesi ve mobil uygulaması da tercih edilebilir.

42. İstanbul Film Festivali nerede?

42. İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimler; Beyoğlu Atlas 1948, Fransız Kültür Merkezi, CineWAM Premium+ City’s Nişantaşı, Kadıköy Sineması ve Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nde gerçekleştirilecek.