Beyaz eşyalar, bir evin yaşam kalitesini yükselten en önemli nesnelerdir. Satın alınan her eşya gibi bu sınıfta yer alan elektrikli ve elektronik aletleri seçerken de belirli kriterlere odaklanmak gerekir. İşte beyaz eşya satın alırken göz önünde bulundurulması gereken detaylar:

Ürün Özellikleri

Ürün özellikleri, kullanım amacı ne olursa olsun beyaz eşya seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk kriterdir. Ürünler arasında özellikler açısından kıyaslama yapılırken kullanıcı ihtiyaçları mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Bu detaya dikkat etmediğiniz takdirde ihtiyaçlarınızı karşılayamayacağınız gibi belki de hiç kullanmayacağınız özellikler için fazladan para harcayabilirsiniz.

Beyaz Eşya Fiyatı

Beyaz eşya seçimine odaklanmadan önce bütçenin belirlenmesinde fayda var. Bütçe belirlemek için çeşitli karşılaştırma sitelerinde araştırma yapabilirsiniz. Böylece çok daha gerçekçi bir fiyat aralığı belirleyebilirsiniz. İnternette fiyat konusunda araştırma yaparken kullanıcı yorumları vasıtasıyla modellerin özellikleri, kullanım ömrü, teknik servis desteği gibi konularda da detay bilgi edinebilirsiniz.

Enerji Sınıfı

Enerji sınıfları, bir beyaz eşyanın ne kadar elektrik tükettiği konusunda tüketicinin bilgi sahibi olmasını sağlar. A ve A+ üstü enerji sınıfında yer alan beyaz eşyalar, enerji tüketimi açısından en verimli ürünlerdir. Dolayısıyla bütçe dahilinde bu sınıfta yer alan ürünlerin tercih edilmesi daha uygun olacaktır. Enerji tüketimi az olan beyaz eşyaları tercih ederek hem doğayı hem de bütçenizi koruyabilirsiniz.

Servis Ağı

Beyaz eşya seçimi esnasında dikkat edilmesi gereken konular arasında servis ağı da bulunur. Teknik servis ağını değerlendirirken hizmet kalitesine ve yaygınlığa odaklanabilirsiniz. Aksi haldeyse performansı ile beklentileri fazlasıyla karşılayan beyaz eşya arızalandığında, teknik servisi olmadığı için bir daha kullanılamayabilir. Servis ağının kapsamının yetersiz olması ise ihtiyaç duyulan desteğe ulaşmayı güçleştirebilir.

Garanti Süresi

Garanti süresi, markanın kalitesi ile doğru orantılıdır. Yani beyaz eşya denildiğinde Türkiye’de ilk akla gelen markalar, kaliteleri ölçüsünde müşterilerine uzun garanti süreleri sunar. Üstelik servis ağları da geniştir. Bu sayede kullanıcılar, severek aldıkları ve son derece memnun oldukları beyaz eşyaları herhangi bir sıkıntı yaşamadan yıllarca kullanabilir.

Kullanılacağı Alanın Ölçüleri

Bir beyaz eşyanın yukarıda sıralanan tüm özellikleri kusursuzca karşılaması, elbette sahip olunması için fazlasıyla yeterlidir. Ancak seçim aşamasında son bir konuya daha, yani kullanılacağı alanın ölçülerine odaklanmak gerekir. Aksi halde sahip olduğu özellikler ile kullanıcı ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayan beyaz eşyayı yerine yerleştirmek mümkün olmayabilir.

Eureko Alıveriş Sigortası ile beğenerek aldığınız beyaz eşyanızı uzun yıllar boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamadan kullanma imkanı bulabilirsiniz.

Beyaz Eşyalar Hakkında Merak Edilenler

Beyaz eşya alınırken neye dikkat edilmeli?

Bir beyaz eşya satın alırken fiyatı, sahip olduğu özellikler, kullanıcı ihtiyaçları, servis ağı, kullanılacağı alan ile uyumlu olması, garanti süresi gibi kriterler göz önünde bulundurulmalıdır.

Beyaz eşyada enerji sınıfı ne demek?

Beyaz eşyada enerji sınıfı, bir ürünün sarf ettiği elektrik miktarını ifade eder.

Beyaz eşyanın en iyi markası hangisi?

Beyaz eşyada en iyi markalar; kullanıcı beklentileri, ürün özellikleri ve bütçe gibi birçok kritere göre değişkenlik gösterir. Bu kriterler baz alındığında ülkemiz özelinde en çok tercih edilen markalar Samsung, Siemens, Bosch, Vestel, Arçelik ve Profilo’dur.

Bir beyaz eşyanın ömrü ne kadardır?

Bir beyaz eşyanın ömrünü; marka, model, kullanım sıklığı gibi kriterler belirler. Bu durumdan bağımsız olarak ortalama bir kullanım ve kalite söz konusu ise beyaz eşya 10-15 yıl aralığında sorunsuzca çalışabilir.