Ofise sahip olmanın beraberinde getirdiği maliyetler, yeni bir iş kurma planları yapan birçok girişimci için önemli bir sorundur. Ancak bu sorunu aşmanın gayet pratik ve güvenli bir yöntemi bulunuyor. Profesyonel sanal ofis kiralama çözümlerine yönelerek hem girişiminize prestij kazandırabilir hem de işletme maliyetlerine katlanma zorunluluğu olmadan ticari aktivitelerinizi sürdürebilirsiniz.

Sanal Ofis Nedir?

Yasalara göre ticari faaliyette bulunan tüm şahıs ve organizasyonların resmi adreslerinin olması gerekiyor. Sanal ofisler, fiziksel bir iş yerine ihtiyaç duymayan kişilere ve şirketlere ekonomik biçimde resmi adres edinebilme olanağı sunuyor. Üstelik bu tarz bir hizmetten yararlanabilmek için yasal prosedürlere çok fazla zaman ayırmak gerekmiyor. Çünkü hizmet sağlayan şirket ile sözleşme yapmak sanal ofis açmak için yeterli.

Sanal ofis hizmetlerine yönelen şirketler, pratikte aynı adresi kullanıyor. Ancak bu durum, kanunen herhangi bir sakınca yaratmıyor. Tam aksine geleneksel yöntemlerin beraberinde getirdiği birçok gider ortadan kalkıyor. Ayrıca yeni bir marka yaratmaya odaklanan ve müşteri portföyü oluşturmaya odaklanan girişimcilere prestij açısından avantaj sağlıyor.

Sanal Ofisin Avantajları Nelerdir?

Sanal ofis kullanımı, birçok avantajı beraberinde getiriyor. İşte bu avantajlardan bazıları:

  • Sanal ofis fiyatları, diğer seçenekler ile kıyaslandığında çok daha ekonomik. Üstelik elektrik, doğal gaz, su faturası gibi giderlere kaynak ayrılması gerekmiyor.
  • Sanal ofis hizmetinden yararlanıldığında stopaj vergisi ödenmediği gibi kira faturaları gider olarak gösterilebiliyor.
  • Sanal ofis kiraladığınızda çağrıların karşılanması ve yönlendirilmesi, kargo/posta yönetimi, ziyaretçilerin ağırlanması gibi ek hizmetlerden dilediğiniz zaman faydalanabilirsiniz.
  • Toplantı alanına ihtiyaç duyduğunuzda saatlik, günlük, haftalık salon tahsisi çözümlerine erişebilirsiniz. Fiziksel çalışma alanı gereksiniminizi ise hazır ofis seçenekleri aracılığıyla karşılayabilirsiniz.

Kimler Sanal Ofis Kullanabilir?

Sanal ofis çözümleri, sürekli olarak fiziksel çalışma ortamına ihtiyaç duymayan ticari organizasyonlar için ideal çözüm niteliği taşıyor. Sanal ofisler ayrıca kısıtlı bir bütçe ile ticari hayata atılmayı planlayan girişimciler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Eğer işiniz sık seyahat etmeyi gerektiriyorsa, sanal ofis çözümlerine yönelmeyi düşünebilirsiniz. Böylece siz uzakta olsanız bile hizmet paketiniz dahilindeki tüm iletişim kanallarından faydalanabilir ve adrese gönderilen değerli evraklarınızın kaybolma riskini ortadan kaldırabilirsiniz.

Kobim Garantide İş Yeri Sigortası çözümlerini tercih ederek EureKOBİ üyesi olabilir ve birçok avantajdan faydalanma imkanı bulabilirsiniz.