Kayak tatili, soğuk kış günlerinde yapılabilecek en keyifli aktivitelerin başında geliyor. Tabii Türkiye gibi bu konuda birçok seçeneğin bulunduğu bir ülkede yaşamak, kış sporlarından hoşlanan gezginleri destinasyon seçimi konusunda tatlı bir telaşa sürüklüyor. Siz de “Bu kış nereye gitsem?” diyenlerdenseniz sıraladığımız şu seçeneklere göz atabilirsiniz.

Uludağ – Bursa

Uludağ, kayak tatili denildiğinde ülkemizde ilk akla gelen yerlerden biri. Bursa’nın gözbebeği konumundaki kayak merkezinde sezon, aralık ayında başlıyor ve mart sonuna kadar devam ediyor. Uludağ’da, farklı uzunluklarda ve zorluk seviyelerinde toplam 11 pist bulunuyor. Pist sayısının fazla olması, farklı kış sporlarına ilgi duyan gezginlerin Uludağ tercih etmesinde büyük rol oynuyor. Uludağ tatili esnasında dilerseniz Alp stiline uygun pistlerde kayak deneyimi yaşayabilirsiniz. Tabii hazır buraya kadar gelmişken snowboard, kros ve helikopter kayağı gibi alternatiflere de yönelebilirsiniz. Seçeneklerin bu kadar fazla olmasına bir de yüksek kalitedeki Uludağ otelleri eklenince, sezon içerisindeki ziyaretçi sayısı doruk noktasına çıkıyor.

Palandöken – Erzurum

Uludağ tatili deneyimini daha önce birçok kez yaşadıysanız bu kış rotanızı Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’ne çevirebilirsiniz. Dünyanın en uzun ve en dik yamaçlı kayak merkezlerinden biri olması, kış sporları tutkunlarının Palandöken’e yoğun ilgi göstermesine neden oluyor.Hatta bünyesinde barındırdığı pistlerden iki tanesi, Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından tescillenmiş durumda. Tesisin bu özelliğine ek olarak Palandöken otelleri de hizmet kaliteleri ile öne çıkıyor. Üstelik kayak merkezine ulaşım da oldukça kolay.

Havalimanı ile 3200 metre irtifadaki Palandöken Kayak Merkezi arasındaki mesafe, ortalama 30-40 dakikada aşılabiliyor.

Erciyes – Kayseri

Listemizdeki bir sonraki durağımız farklı deneyim seviyelerinden kış sporları tutkunlarının buluşma noktası olan Erciyes Kayak Merkezi. Ülkemizdeki çoğu kayak merkezine benzer şekilde Erciyes’te de sezon, aralıkta başlayıp martın sonunda bitiyor. Ancak Kayseri’nin turizmdeki amiral gemisi konumundaki kayak merkezinin, altyapısı ile türdeşlerinden epey farklı bir konumda yer aldığının altını çizmek gerekiyor. Merkezde, sizi pistlere taşımak üzere kurulmuş 14 telesiyej bulunuyor. Üstelik Erciyes Kayak Merkezi de tıpkı Palandöken gibi kent merkezine epey yakın konumda. Kayseri’nin kalbi ile Erciyes arasında yaklaşık mesafe, yalnızca 29 kilometre.

Kartalkaya – Bolu

Kayak tatili yapmak için ideal destinasyonları sıralarken Kartalkaya’yı da unutmamak gerek. Bolu kent merkezi ile arasında 39 kilometre mesafe bulunan kayak cenneti, farklı zorluk seviyelerine sahip 25 pisti bünyesinde barındırıyor. Ayrıca konaklama tesisi bakımından misafirlerine farklı seçenekler sunmaktan geri kalmıyor. Türkiye’nin en büyük snowparkına sahip olması ise Kartalkaya’nın ülkemizdeki diğer kayak merkezlerinden farklı konumda yer almasını sağlıyor. Snowboard ile ilgileniyorsanız bu alana gidip farklı teknikleri deneyimleme imkanı bulabilirsiniz.

Kartepe – Kocaeli

Kartepe, İstanbul’a yakınlığı ile hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenler için ideal bir kayak tatili destinasyonu. Kartaltepe adıyla da anılan kayak merkezi, hem kış sporlarına yeni başlayanlar hem de profesyoneller için de son derece uygun. Kartepe Kayak Merkezi’nde yer alan pistler, usta kayakçıların beğenisini kazanacak özellikleriyle öne çıkıyor.

Sarıkamış – Kars

Kayak tatili için Türkiye’deki en uygun rotalar listemizin son sırasında Sarıkamış bulunuyor. Türkiye’nin dört bir yanından hava yolu ile ulaşımın oldukça kolay olduğu Sarıkamış Kayak Merkezi, kar kalitesi nedeniyle ülkemizdeki benzerlerinden ayrılıyor. Kış sporları tutkunları, tıpkı Alp Dağları’ndaki merkezlerde olduğu gibi burada da kristal kar üzerinde kayma deneyimi yaşayabiliyor.

Kayak tatili için en uygun rotaları öğrendiniz. Şimdi sıra tatilinizi güvence altına almakta. Yurtdışındaki kayak tatiliniz esnasında karşılaşabileceğiniz beklenmedik durumlara karşı kendinizi ve sevdiklerinizi güvence altına almak için ise Eureko Seyahat Sağlık Sigortası başvurunuzu tamamlamayı sakın unutmayın!