Sonbaharda havaların ısınmasıyla birlikte evde geçirilen süre artıyor. Büyük bölümü televizyon başında geçmesi muhtemel bu süreyi birbirinden güzel sonbahar temalı filmler izleyerek çok daha keyifli hale getirmeye ne dersiniz? İşte sizin için seçtiğimiz  5 film önerisi:

İkna (Persuasion) – 2022

Sonbahar temalı film önerileri listemizin ilk sırasındaki İkna, İngiliz edebiyatının güçlü kalemlerinden Jane Austen’ın aynı adlı romanından uyarlanmış bir yapım. 2022 yılında izleyicilerin beğenisine sunulan romantik drama filminde, İngiltere’nin Bath kentinde yaşanan bir aşk hikayesi işleniyor. Ancak sert bir toplu eleştirisi olarak yazılan bir eserden uyarlanmış olması, filmi çoğu türdeşinden ayrı bir konuma yükseltiyor. Dakota Johnson’ın canlandırdığı Elliot karakterini sevdiği adamı kabullenmesi için ailesini ikna çabalarını konu alan filmi izlerken kendinizi Bath’ın büyüleyici sonbahar manzaralarına kapılmış halde bulabilirsiniz.

Cadılar Bayramı (Halloween) – 1978

Sonbahar temalı filmler denildiğinde genelde akla romantik yapımlar geliyor. Ancak sonbahar denince akla ilk gelen şeylerden biri olan Cadılar Bayramı temalı filmler de sonbahar için en uygun seçeneklerden. Gerilim film önerileri arıyorsanız 1978 yapımı Halloween’ı mutlaka izleme listenize ekleyin. Halloween’de olaylar, 1963 yılı Cadılar Bayramı gecesinde henüz 6 yaşındayken ablasını öldüren ve bu nedenle hapse mahkum edilen Michael’ın mahkemeye götürülürkenki kaçışıyla başlıyor. Artık bir yetişkin olan Michael, ruhuna işleyen kötülüğün etkisiyle kaçışının ardından hemen eski mahallesine dönüp yeni kurbanlarının arayışına giriyor. Serinin hayranıysanız, size güzel bir haberimiz var. Zincirin son halkası niteliğindeki Cadılar Bayramı Sona Eriyor’un 2022 sonbaharında vizyona girmesi planlanıyor.

New York’ta Sonbahar (Autumn In New York) – 2000

Sonbahar temalı yabancı film önerileri arasında başrollerini Winona Ryder ve Richard Gere’ın paylaştığı, 2000 yapımı New York’ta Sonbahar da yer alıyor. Duygusal yapımlardan hoşlananların ilgisini çekebilecek film, dünyanın en ünlü mega kentinin sonbaharda büründüğü büyüleyici atmosferi gözler önüne sermek konusunda epey cömert davranıyor. İzleyiciye ise harika kent manzaraları eşliğinde 21 yaşındaki sanatçı Charlotte ile bir restoran sahibi olan 50 yaşındaki çapkın Will arasındaki ilişkiye yoğunlaşmak kalıyor. Başta kısa süreli bir ilişki olarak başlayan ikili arasındaki yakınlaşma, Charlotte’ın hastalığını Will’e söylemesi ile bambaşka hale geliyor.

Can Dostum (Good Will Hunting) – 1997

Massachusetts, dünyada sonbaharın kendisine has ihtişamının keyfinin sürülebileceği en güzel yerlerden biri. En iyi senaryo kategorisinde Oscar ödülüne layık görülen Can Dostum, her ikisi de bu eyalette doğmuş olan Matt Damon ve Ben Affleck’in imzasını taşıyor. Robin Williams’ın harika oyunculuğu ile derinlik kattığı 1997 yapımı film, MIT yerleşkesinde görevli hademe Will’in herkesten saklamayı seçtiği dahi yönünü ortaya çıkarmaya çalışan farklı görüşlerdeki bir akademisyen ile terapistin hikayesine odaklanıyor. İzleyiciler, bir yandan bu iki karakterin Will’i kendi bakış açılarına göre yönlendirme çabalarına şahit olurken diğer taraftan Boston’un enfes sonbahar atmosferini beyaz ekranda da olsa deneyimleme şansı buluyor.

Bıçaklar Çekildi (Knives Out) – 2019

Sonbahar temalı bir başka film tavsiyesi ise 2019 yapımı Knives Out ya da dilimizdeki adıyla Bıçaklar Çekildi. Film, ünlü suç romanı yazarının ölümünün ardındaki sırrı ortaya çıkartmaya çalışan bir dedektifi merkezine alıyor. Meraklı ve bir o kadar da karizmatik dedektif Benoit Blanc, Thrombey’in ailesini araştırmaya yoğunlaşırken bambaşka sırlar ve olaylar ortaya çıkıyor. Tabii ortada bir de dev bir miras olunca, işler herkes için karmakarışık hale geliyor. Bıçaklar Çekildi, muhteşem oyuncu kadrosu ve merak uyandıran senaryosu kadar muhteşem Massachusetts atmosferiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.