Akıllı telefonlar, gündelik yaşamın değişilmez parçaları haline gelmiş durumdalar. Üstelik doğru kullanıldıkları takdirde kolayca eğitim hayatında verimliliği artıran araçlara dönüşüyorlar. Tabii bunun için doğru uygulamalara yönelinmesi gerekiyor. İşte eğitim hayatını kolaylaştırmak amacıyla her öğrencinin telefonunda olması gereken uygulamalar:

Google Drive

Eğitim hayatında işinizi kolaylaştıracak mobil uygulamalara yönelik bir liste hazırlıyorsanız Google Drive’ı ilk sıraya yazabilirsiniz. Kullanımı ücretsiz olan uygulama ile tüm notlarınızı, dosyalarınızı, fotoğraflarınızı ve videolarınızı tek bir platform üzerinden yönetebilirsiniz. Google Drive, aynı zamanda ekiplerin eşzamanlı olarak bir dosya üzerinde çalışmasını da mümkün kılıyor. Bu özelliğinden yararlanarak arkadaşlarınızla birlikte harika sunumlar ve detaylı excel dosyaları hazırlayabilirsiniz.

Google Calender

Google’ın ücretsiz kullanıma sunduğu uygulamalardan biri olan Calender, ders çalışırken planlı olmayı sevenlerin favorileri arasında yer alıyor. Üstelik Google’ın diğer pek çok ürünü gibi bu uygulamayı da hem bilgisayarınızdan hem de mobil cihazlarınızdan rahatlıkla kullanabilirsiniz. Uygulama sayesinde günlük ve aylık planlar oluşturabilirsiniz. Hatta oluşturduğunuz planları, daha kolay anlaşılabilir olmaları için farklı kategorilere ayırıp çeşitli renklerle vurgulayabilirsiniz. Unutma ihtimalini ortadan kaldırmak içinse alarm özelliğinden faydalanabilirsiniz.

TEDX

TED, ilgi duydukları sektörlerdeki popüler isimlerin hikayelerini dinleyerek bakış açılarını genişletmek isteyenlerin mutlaka kullanmaları gereken mobil uygulamaların başında geliyor. Uygulama, moral konuşmalarını dinleme özelliğinin yanı sıra bir bilgi kaynağı niteliği de taşıyor. TED videoları sayesinde başta çeşitli bilim dalları olmak üzere birçok konuya dair yeniliklerden haberdar olabilir, derslerinizde size yol gösterecek bilgiler edinebilirsiniz. TED’in kullanıcılara sağladığı zengin dil desteği, aynı zamanda yabancı dil öğrenme sürecine de katkıda bulunuyor.

Be Focused – Focus Timer

Be Focused, pomodoro tekniğinin yardımıyla ders çalışmayı çok daha disiplinli bir hale getiriyor. Uygulama, görev yöneticisi ve özelleştirilebilir zamanlayıcı gibi verimliliği artırmaya odaklı özellikleri bünyesinde barındırıyor. Kullanım kolaylığı ile ön plana çıkan Be Focused, giyilebilir aksesuarla uyumluluğu sayesinde nerede olursanız olun verimliliğinizi üst düzeye çıkartmanıza yardımcı olmayı amaçlıyor.

Any Do

Çevrim içi ajanda uygulamalarını kullanmayı seviyorsanız Any Do’yu da seçeneklerinizin arasına ekleyebilirsiniz. Sade arayüzü ile beğeni toplayan uygulama, bir özelliği ile türdeşlerinden ayrılıyor. Ajandaya dahil edilen etkinlikleri tamamlandıkça, kullanıcılar küçük hediyelerle ödüllendiriliyor. Böylece daha fazla görevi tamamlamak için ekstra motivasyon kazanabilirsiniz.

Evernote

Herhangi bir ödev ya da proje ile ilgili aklınıza bir şey geldiğinde hemen not alma ihtiyacı duyuyorsanız Evernote’u akıllı telefonunuza yüklemeyi düşünebilirsiniz. Popüler uygulama, kullanıcılara temel işlevinin yanı sıra önceden alınan notları düzenleme olanağı sağlıyor. Çoklu platform seçeneği ile kullanıma sunulan Evernote aracılığıyla ayrıca görsel üzerine yazı yazma imkanı da bulabilirsiniz.

RealCalc Scientific Calculator

Öğrenciler için yararlı mobil uygulamalardan bir diğeri olan RealCalc, karmaşık matematik işlemlerinin kısa sürede çözülebilmesine olanak tanıyor. RealCalc ayrıca standart fonksiyonların yanı sıra birim dönüştürücü, yapılan en son işlemlere dar sonuçları yeniden görüntüleme gibi özelliklere sahip. Klasik masaüstü hesap makinelerine benzer arayüze sahip uygulamayı dilerseniz özelleştirerek de kullanabilirsiniz.

Duolingo

Yabancı dil öğrenmeyi sıkıcı bir süreç olmaktan çıkartıp eğlenceli hale getirmeyi arzuluyorsanız Duolingo tam da aradığınız seçenek olabilir. Eğitim içeriğinin zenginliği ile dikkat çeken uygulamada hem sesli hem de görsel ağırlıklı alıştırmalara yer veriliyor. Zorluk seviyesi kademeli olarak artan Duolingo’da, testler vasıtasıyla seçtiğiniz dile yönelik bilgi dağarcığınızı dilediğiniz zaman sınayabilir ve sonuçlarınızı sizinle aynı seviyedeki diğer kullanıcılarla karşılaştırma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Quizlet

Öğrenciler için mobil uygulamalar listemizin son sırasında, Quizlet yer alıyor. Uygulama, adından da kolayca anlaşılabileceği üzere küçük testler aracılığıyla öğrencilerin bilgi dağarcıklarını genişletmeyi amaçlıyor. İstatistiklerine bakıldığında denenmeye değer bir mobil uygulama profili çizen Quizlet bünyesinde yabancı dilden fen bilimlerine, bilgisayar becerilerinden güzel sanatlara kadar birçok farklı konuya yönelik zengin içerik sizleri bekliyor.