Gerek iş gerekse tatil amaçlı seyahatlerde, türlü sorunlar ve sağlık problemleri ile karşılaşılabilir. Üstelik bu tarz aksaklıklar meydana geldiğinde kapsamlı çözümlere ulaşmak her zaman için mümkün olmayabilir. Oysa yurt dışı yolculuğunuz öncesinde birkaç dakikanızı ayırarak kolayca yaptırabileceğiniz seyahat sigortası ile başta sağlık hizmetleri olmak üzere birçok acil ihtiyacınıza kapsamlı çözümler bulabilirsiniz.

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Seyahat sağlık sigortası, iş ya da tatil amaçlı gezilerde bireylerin kaza ve hastalık kaynaklı tedavi masraflarını karşılamaya yönelik bir sigortacılık ürünüdür. Yurt dışı seyahatlerini kapsayan seyahat sigortası poliçelerinin başlangıç ve sona erme tarihleri, yolculuk süresi ile kısıtlıdır. Pratikte poliçe başlangıç ve bitiş zamanı olarak sigortalının ülkeden çıkış yapacağı ve geri döneceği tarihler esas alınır. İhtiyaca göre kapsamlarının şekillendirilebilmesi, yenileme zorunluluklarının olmaması ve düşük primleri, seyahat sağlık sigortalarının en önemli avantajları olarak ön plana çıkar.

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası başvuru süreci, gidilecek bölge ya da ülke bazında farklılık gösterebilir. Benzer durum, teminatlar ve tutarları için de geçerlidir. Tüm bunlara ek olarak eğer yolculuk yapmanızı engelleyen herhangi bir durum olursa seyahat tarihinden 24 saat önceye kadar poliçenizi iptal edebilirsiniz.

Seyahat Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Yurt dışı seyahat sigortası poliçesi, birçok ülkeye vize başvurusu sırasında resmi makamlar tarafından istenilen evraklar arasında yer alır. Dolayısıyla vize başvurusundan hemen önce mutlakla yaptırılması gerekir. Bu duruma ek olarak farklı bir ülkeye yapılacak seyahatlerde, sağlık risklerinin de hesaba katılmasında fayda vardır. Kaza ve hastalık başta olmak üzere öngörülmesi güç pek çok durum, seyahat sigortası poliçesi ile güvence altına alabilir. Bu sayede yüksek bedeller ödemek zorunda kalmadan bulunduğunuz ülkedeki anlaşmalı sağlık kurumlarında tedavi ya da nakil hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası, tıbbi acil durum ya da hastalık nedeniyle hastanede gerçekleştirilmesi gereken tüm yatarak ve ayakta tedavi masraflarını karşılar. Gerekli görülmesi halinde, poliçenin tıbbi nakil teminatı kapsamında tedavi gören kişinin başka bir hastaneye ya da Türkiye’ye ulaşımı sağlanabilir. Seyahat sağlık sigortasının ana teminatları arasında ayrıca COVID-19 tedavi harcamalarının karşılanması da bulunmaktadır.

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası fiyatları, seçilen isteğe bağlı teminatlara göre farklılık gösterir. Yani seyahat programınızdaki aktiviteleri ve bütçenizi göz önünde bulundurarak dilediğiniz isteğe bağlı teminatı poliçenize dâhil edebilirsiniz. Örneğin; seyahat sürenizin bir kısmını kış sporlarına ayırmak gibi bir hedefiniz varsa, poliçenize kayak ve snowboard teminatının eklenmesini talep edebilirsiniz. Spesifik ihtiyaçlara yönelik teminatların dışında kapsamlı asistan hizmetlerinden faydalanmayı da düşünebilirsiniz. Bu hizmetler vasıtasıyla bulunduğunuz şehirdeki sağlık kurumları bilgilerine anında ulaşabilir, bagajınız kaybolduğunda limit dâhilinde zararınızı tazmin edebilir, ihtiyaç halinde hukuki yardım alabilirsiniz.

Eureko Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası’na başvurarak seyahatiniz boyunca başınıza gelebilecek her türlü olumsuz duruma karşı önleminizi kolayca alabilirsiniz.