Kamp tatili, çoğu doğa tutkununun yıl boyunca hayalini kurduğu aktivitelerin başında gelir. Kentin kalabalığından uzaklaşıp doğayla uyumlu birkaç gün geçirmek anlamına gelen bu aktivite esnasında bazı yardımcı ekipmanları yanınızda bulundurmak, konforunuzu birkaç kat artırabilir. Çevreye uyum sağlamanızı kolaylaştırarak tatil deneyimizi zenginleştirecek seçeneklerin neler olduğunu bu yazının devamında bulabilirsiniz.
Barınma İhtiyacına Yönelik Yardımcılar
Doğayla uyumlu bir çadır tatili deneyimi yaşamak için öncelikle barınma ihtiyacına yönelik doğru çözümlere yönelmekte fayda var. Bu koşulu sağlamak amacıyla kamp yapacağınız tatil destinasyonunun coğrafi ve ekolojik özelliklerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Örneğin; yağmur geçişlerinin sık olduğu ya da bol güneşli bir yere gidecekseniz tenteli çadırlara yönelebilirsiniz. Tente, koruma görevinin dışında, aynı zamanda çadırın iç kısmının kirlenmemesini sağlar.
Gece ortaya çıkan böcekleri ve diğer canlıları barınma yerinizden uzak tutmak isterseniz, yanınızda bir miktar toz kireç bulundurabilirsiniz. Sivrisineklerin uyku keyfinizi bölmemesi içinse koruyucu spreylere çantanızda yer ayırabilirsiniz. Hazır uyku keyfi demişken tulumunuzun altına sereceğiniz mat ile hem soğuktan korunmuş hem de kendinize yumuşak bir alan yaratmış olursunuz. Tüm bunlara ek olarak barınma yerinize yönelik aydınlatma çözümleri arayışınızda, güneş enerjisiyle şarj olabilen ve taşınabilir ürünleri tercih edebilirsiniz.
Beslenme ve Yemek İhtiyacına Yönelik Yardımcılar
Popüler kamp ya da karavan tatil yerleri çevresinde yeme-içme mekanı bulmak görece kolaydır. Ancak doğayla baş başa kalacağınız bir yer seçtiyseniz böyle bir imkanınız olmayabilir. Dolayısıyla çevreye uyum sağlamanızı kolaylaştıracak yardımcı ekipmanları, mesela bir soğutucuyu, yanınızda bulundurmanız gerekebilir. Soğutucu yardımıyla yaz aylarında yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi tatil süreniz boyunca saklama avantajına sahip olabilirsiniz.
Eğer gittiğiniz yerde ateş yakmaya izin verilen alanlar varsa yanınızda götüreceğiniz eşyalar listenize kamp tüpünü ve küçük bir demliği ilave edebilirsiniz. Böylece çiğ gıdaları kolayca pişirip tüketime hazır hale getirebilirsiniz. Demlik ise çay, kahve gibi sık tüketilen içecekleri hazırlamanın yanı sıra dere, ırmak, göl gibi su kaynaklarından temin edeceğiniz suyu kaynatabilmenizi mümkün kılar. Alternatif olarak tatil süreniz boyunca size yetecek kadar su arıtma tabletini çantanıza koyabilirsiniz.
Kişisel Bakım İle İlgili Yardımcılar
Kamp tatili yaparken doğayla uyum içinde olmak, elbette kişisel bakım rutinin aksatmak anlamına gelmez. Sabun, diş fırçası ve macunu, deodorant gibi ürünleri küçük bir çantaya koyup her daim yanınızda taşıyabilirsiniz. Standart bakım ürünlerinin dışında cildinizde oluşabilecek tahrişin ve darbelere bağlı hasarların tedavisi için onarıcı kremlerden yanınızda bulundurabilirsiniz. Tabii tüm bu ürünlerin kimyasal yerine organik içeriğe sahip olmalarına dikkat ederek doğayla uyumlu tatil hedefinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz.
Kamp Tatili Sırasındaki Doğa Aktiviteleri İçin Yardımcılar
Hazır doğada birkaç gün geçirme fırsatı yakalamışken günlük programınızda doğa yürüyüşü, trekking, kaya tırmanışı gibi aktivitelere yer verebilirsiniz. GPS cihazları, bu tarz aktiviteler söz konusu olduğunda ilk akla gelen yardımcı ekipman özelliği taşır. Çünkü bazı durumlarda yer-yön bulmak, en deneyimli kampçılar için bile zorlu olabilir. Elde taşıması kolay bir cihaz yardımıyla kaybolma ihtimalinizi kayda değer oranda azaltabilirsiniz.
Dış mekan aktivitelerine yönelik yardımcı ekipmanlardan bahsedildiğinde ikinci sırada ise ilk yardım çantası gelir. GPS cihazı ve ilk yardım çantasının yanı sıra sırt çantanızda ip bulundurmayı da ihmal etmeyin. Çoğu kampçının yanına almayı unuttuğu ipi, dış mekân aktivitelerinde karşılaşacağınız eğimli arazide kullanabilirsiniz. Eğer zorlu parkurları seviyorsanız, eklemlerinizi ve başınızı darbelerden koruyacak kask, dirseklik gibi ekipmanları yanınıza almayı sakın unutmayın.