Finansal okuryazarlık, bireylere dünyada paranın nasıl kullanıldığını derinlemesine anlama yeteneği kazandırır. Eğer siz de finansal okuryazarlık konusunda kendinizi geliştirmeyi amaçlıyorsanız bu yazının devamında sıralanan sosyal medya hesaplarına göz atabilirsiniz.

Borsa İstanbul

Finansal okuryazarlık nedir?” sorusuna cevap bulmanıza yardımcı olacak sosyal medya hesaplarını içeren bir liste hazırlarken Borsa İstanbul’un resmi Youtube kanalını ilk sıraya yazabilirsiniz. Her yaştan bireyin finansal bilgi seviyesini artırmayı amaçlayan kanalda, 80’in üzerinde video yer almaktadır. 2020 yılı itibarıyla TRT EBA TV lise kanalında da yayımlanmaya başlanan videolar aracılığıyla nitelikli yatırımcının ve halka açıklık oranının tanımı gibi temel konularda bilgiler edinebilirsiniz. İzleme listesinde ayrıca “Endeksler ve Özsermaye Hallerinde Teorik Fiyat Hesaplamaları” ve daha birçok ileri seviye konuya dair kapsamlı içerikler de bulabilirsiniz.

FODER Türkiye

Finansal okuryazarlık hakkında bilgi dağarcığınızı genişletmek için FODER Türkiye Instagram hesabını takip edebilirsiniz. 2012 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin hesabında, çeşitli etkinliklere dair duyurular düzenli olarak yapılmaktadır. Dilerseniz bu duyuruları takip ederek etkinlikleri canlı izleyebilir ya da kâr amacı gütmeyen organizasyonun YouTube kanalındaki eğitim videolarına göz gezdirebilirsiniz. FODER’in resmi YouTube hesabında, yetişkinlere özel eğitim videolarının yanı sıra çocuklar ve gençlere özel içerikler de bulunmaktadır.

Türkiye Bankalar Birliği

Finansal okuryazarlığı geliştirmeye odaklı sosyal medya hesapları arasında Türkiye Bankalar Birliği’ne ait YouTube kanalı da bulunmaktadır. 2012 yılında kurulan kanalda, konunu temellerine yönelik videoları izleyebilirsiniz. Birliğin işleyişine yönelik paylaşımlara da yer verilen kanalda ayrıca dilerseniz mobil bankacılık gibi konularda eğitim serilerini takip edebilirsiniz. Finans dünyasına dair bilgiler öğrenmek içinse Türkiye Bankalar Birliği’nin Facebook ve Twitter hesaplarını takip edebilirsiniz.

Binomo Cast

İyi bir finansal okuryazar olmak için takip edebileceğiniz sosyal medya hesaplarının arayışındaysanız vaktinizin bir kısmını Binomo Cast serisini dinlemeye ayırabilirsiniz. 12 bölümden oluşan seri aracılığıyla yatırım ekosisteminde nasıl kazandıran adımları atacağınızı, eğlenceli ve akıcı bir dille öğrenme fırsatı yakalayabilirsiniz. Binomo Cast’in özellikle ilk 5 bölümü vasıtasıyla finansal okuryazarlığın yanı sıra teknik analiz, türev araçlar gibi konular hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Seriyi; Spotify, Google Podcasts, Deezer başta olmak üzere tüm popüler platformlarda bulabilirsiniz.

Prof. Dr Özgür Demirtaş

Finansal okuryazarlık kazanmanıza yardımcı olacak sosyal medya hesapları listenizde son olarak Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın YouTube kanalına yer ayırabilirsiniz. Demirtaş’ın kanalında, bu konuda hazırlanmış 20’ye yakın video bulunmaktadır. Güncel olaylar üzerinden finansal konuların anlatıldığı videoların ağırlıkta olduğu finansal okuryazarlık izleme listesi aracılığıyla sanal para birimlerine yönelik içeriklere de ulaşabilirsiniz. Finansal okuryazarlığa yönelik farklı bilgiler edinmek için ayrıca ünlü akademisyenin diğer sosyal medya hesaplarını düzenli ziyaret edebilirsiniz.