Havalar güzelleşmeye başladığında, hepimiz şehirden uzaklaşıp keyifli, huzur dolu saatler geçirmenin hayalini kuruyoruz. Siz de İstanbul’da yaşıyorsanız ve hafta sonu küçük bir kaçamak yapmak istiyorsanız İstanbul’a yakın tatil yerleri listemize göz atabilirsiniz. 

Yemyeşil Bir Cennet: Polonezköy

İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında yer alan Polonezköy, yemyeşil görünümüyle kendine hayran bırakıyor. Beykoz ilçesine bağlı ancak şehrin karmaşasından uzak, sessiz bir köy olan Polonezköy’de pek çok butik otel, restoran ve kafe bulunuyor. Ancak dilerseniz mesire alanlarında piknik yapabilir, termosunuza doldurduğunuz kahve eşliğinde uzun doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. 

Şirin Bir Rum Köyü: Yalıköy

İstanbul köylerinden biri olan Yalıköy, Çatalca ilçesine bağlı, eski bir Rum köyü. Bu da bölgeye nostaljik bir ruh da katıyor. Karadeniz’e kıyısı olan Yalıköy’ün uzun kumsalı, onu İstanbul yakın tatil yerleri listesine dahil ediyor. Henüz pek çok kişi tarafından keşfedilmemiş olması nedeniyle sakin ancak otel ve diğer mekanlar konusunda kısıtlı olan Yalıköy, her ne olursa olsun muhteşem doğasıyla doğa tutkunlarının kalbini çalıyor. 

İstanbul’un Karadeniz Kıyısı: Kilyos

Sarıyer ilçesine bağlı Kilyos, İstanbul tatil yerleri listesinin olmazsa olmazlarından. Plajları, mesire ve yürüyüş alanları, restoranları, özellikle de balıkçıları ile hem gündüz hem de gece eğlenceli vakit geçirmenize olanak tanıyor. Özellikle yazın tatile gidecek vakti olmayanlar, daha az bir bütçe ile deniz, kum ve güneş keyfi yapmak isteyenler soluğu Kilyos’ta alıyor. 

Romantik Bir Nokta: Riva

İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Riva, sessiz ve sakin sokakları, Karadeniz kıyısında bulunan sahili, kalesi ve deresi ile romantik bir hafta sonu geçirmek isteyenler için ideal. Gündüz sahil boyunca yürüyüş ve piknik yaparak keyifli vakit geçirebilir, Riva Deresi’nde tekne gezintisine çıkabilirsiniz. Günü Riva Kalesi’nde günü batırarak bitirebilir, bir restoranda balık yiyebilirsiniz. 

Sanki Ege’deymiş Gibi: Enez

İstanbul’a yakın şehirler arasında yer alan Edirne’nin incesi Enez, sanki Ege’de bir sahil kasabasındaymış gibi hissettiriyor. Zira ilçe, Ege’nin Kuzey sahilinde bir yarımada üzerinde yer alıyor. Altınkum Plaji ile deniz, kum ve güneş ihtiyacınıza en güzel şekilde karşılık veren Enez, tarihi mekanlarıyla da öne çıkıyor. Hafta sonu için Enez’i seçtiyseniz Ainos Antik Kenti, Enez Kalesi, Ayasofya Kilisesi, Has Yunus Türbesi gibi tarihi mekanları da gezmeyi unutmayın. Gezi sonrası Dalyan Gölü kenarından piknik yapabilir ya da tekne turuna katılabilirsiniz.