Bu yıl yedincisi düzenlenen Teknofest, büyük bir coşkuyla noktalandı. Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açan organizasyonda, en yeni teknolojilerle donatılmış milli savunma sanayi ürünlerinin yanı sıra birçok özel proje sergilendi. İşte, yarışmalarla renklenen organizasyondan öne çıkanlar:

2023 Teknofest İlkelere ve Önemli Bir Rekora İmza Attı

Kendisinden önceki her edisyon gibi 2023 Teknofest, birçok ilke sahne oldu. Bu ilklerin başından da en yeni milli savunma sanayi projelerinden biri olan Kızılelma’nın F-16 savaş uçağı ile yan yana gerçekleştirdiği uçuş yer alıyor. Altay tankının vatandaşlarla buluştuğu organizasyon kapsamında ayrıca milli SiHA’ların taarruz gücünü bir üst seviyeye çıkarması beklenen Kemankeş mini akıllı seyir roketi de görücüye çıktı. Ziyaretçilerin Teknofest’in yeni marşını ilk kez dinleme şansı bulduğu festival kapsamında yerli üretim gyrocopter, Hürkuş, Gökbey ve Atak gösteri uçuşları yaptı.

2023 Teknofest İstanbul, ilkleri kadar kırdığı rekorla da adından söz ettirdi. Festival, 2,5 milyonu aşan ziyaretçi sayısı ile alanında dünyanın en büyük organizasyonu oldu. Bu kategoride bir önceki dünya rekoru da 2019 yılında 1 milyon 750 bin ziyaretçi ile Teknofest’e aitti.

102 Farklı Kategoride Yarışmalar Düzenlendi

Teknofest yarışmaları, organizasyonun her yıl en dikkat çekici bölümlerinden birini oluşturuyor. 2023 edisyonunda da bu durum değişmedi. 102 farklı dalda 41 ana yarışmada 1 milyonun üzerinde katılımcı, projeleriyle boy gösterdi. Akıllı ulaşım, biyoteknoloji inovasyon, çip tasarım, dikey inişli roket, eğitim teknolojileri ve engelsiz yaşam gibi Teknofest yarışma kategorilerinde dereceye girenlere 13 milyon TL’nin üzerinde para ödülü dağıtıldı. Kazananlar ayrıca 30 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteğine layık görüldü.

2023 Teknofest Hakkında Merak Edilenler

İstanbul Teknofest kaç kişi katıldı?

İstanbul Teknofest’i 2,5 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti. Yarışmacı statüsünde organizasyona katılım gösterenlerin sayısı ise 1 milyonu aştı.

Teknofest 2023 sonuçları açıklandı mı?

Teknofest 2023 ön sonuç raporu, organizasyonun resmi internet sitesinde yayımlandı.

Teknofest kurucusu kim?

İlk defa 2018 yılında gerçekleştirilen organizasyonun kurucusu, Haluk Bayraktar’dır.

Teknofest 2023 ödül ne?

Teknofest 2023 kapsamında 102 farklı dalda düzenlenen 41 ana yarışmada, 13 milyon TL’nin üzerinde ödül dağıtıldı.

Teknofest kaç yaş üstü?

Teknofest’i yaş ve meslek grubu ayrımı olmadan herkes ücretsiz ziyaret edebiliyor. Yalnızca 13 yaşından küçük ziyaretçilerin etkinlik alanına girebilmeleri için yanlarında ebeveynlerinin veya öğretmenlerinin bulunması gerekiyor.

Teknofest nedir?

Teknofest; havacılık, uzay ve teknoloji konularına odaklı bir festival. Organizasyon milli savunma sanayi projelerinin yanı sıra kapsamında yerli ve yabancı birçok ekibin ürettiği çalışmalar sergileniyor.